Мисливська кухня

kef

Зброяр
Так еще не готовил я. Горячим маринадом заливать шашлык это что-то новое. А подсолнечное масло в маринаде зачем?
Якщо м'ясо надто пісне
або з морозильника - для того щоб не було "жорстким - сухим " завжди до маринаду додаю олію . Навіть оливкову .

Таким чином запікаю великий шматок м'яса - стегно.
- Вариться маринад , сіль один літр на десять літрів води.Цукор сто грам.Спеції пряні (перець чорний мелений та цілий.декілька штук і духмяний.коріандр.В кінці декілька листків лаврових. Коли охолоне - поміщаємо м'ясо так щоб воно було повністю пркрите маринадом. (Дерев'яні навхрест палички ).І так декілька днів Час від часу помішуючи маринад та м'ясо. Все залежить від розміру м'яса (ваги).
Після маринування м'яса! йому потрібно ще полежати щоб відійшла лишня рідина.
Тоді м'ясо натирається додатково рідиною на основі олії з додаванням спецій (трав для м'яса ), чавленого часнику. Поміщається в рукав для запікання і в піч або духовку. Через декілька годин рукав розрізати. Лишнню рідину забрати і дати м'ясу чуть підсмажитись до золотистого кольору і готовності.(має перестати виділятися м'ясний сік після глибокого проколу ).
Замість рукава для запікання ми часто використовуємо "коржа" - тісто . Яким обліплюється м'ясо на дечці перед запіканням.
Немає в світі жодного рецепту від і до. Кожен сам щось добавляє своє на власний смак та розсуд.
Так що додавати олію чи ні - вирішуйте самі !
 

kef

Зброяр
Что это даёт в сравнении с холодным маринованием? То что поры закрыли это понятно. Но это и не дало промариноваться мясу.
Цибуля і м'ясо ,це і є першопочаткове маринування. А для того щоб версія мала право на існування ,потрібно попробувати приготувати м'ясо аналогічним чином .І тоді можна сказати- "дало чи не дало ".
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Что это даёт в сравнении с холодным маринованием? То что поры закрыли это понятно. Но это и не дало промариноваться мясу.
Я сразу не указал, данным способом нужно мариновать мякоть. Все мы любим шашлык с ошейка или задка, где есть немного жирка, понятное дело это дает свою сочность. Если у нас мякоть(без жирка или жировых прожилок), вырезка или отбивная, ну вряд ли у нас получится сочный и мягкий шашлык, сколько не пробовал, сухое. Данным способом (мякоть, вырезка, отбивная) получается сочная и мягкая.
 

huntumy

Зброяр
Цибуля і м'ясо ,це і є першопочаткове маринування. А для того щоб версія мала право на існування ,потрібно попробувати приготувати м'ясо аналогічним чином .І тоді можна сказати- "дало чи не дало ".
Я з Вами згоден. Все треба готувати або знати наперед що з цього вийде. В цій справі є свої закони і теореми. Якось мав діалог дійсно з спецом приготування блін напевно всього чого можна. Він нам весь вечір розказував тонкощі приготування м'яса на мангалі, в печі і ще купа всього. Результат поєднання різних смаків, спецій+ різна температура буде таке а бо таке. Людина наперед знає що буде. Йому не треба готувати аби дізнатись що вийде.
Тому і запитав навіщо обдавав окропом. Згадайте як готується плов. Так роблять щоб закрити пори і зберегти сік в середині. Але тоді воно не промаринується якщо це шашлик і буде мати інший смак. Хоча все має право на існування.

ну вряд ли у нас получится сочный и мягкий шашлык
Пиво+ сойовий соус, спеції. Якщо курка можна за годину до жарки добавити майонез.
Свинина, говядина сутки маринування. Спочатку обсмажити при високій температурі, більше зазвичай чим смажемо шашлик. Дати трохи сісти вугляв потім досмажити.
Саме головне м'ясо повинно бути натуральним, не бразильського походження.
Готували так все що можна було приготувати, починаючи від свинини і закінчуючи бобром, оленем, козулею. М'ясо дійсно соковите і смачне. Сьогодні якраз буду готувати курку у тещі. Мені більше подобається чим свинина.
 

Вкладення

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Немного угостили кабанчиком. Жаркое с кабана.
Мясо режем на небольшие кусочки и обжариваем на сковороде под крышкой периодически помешивая минут 15, специи, соль перец по вкусу


Добавляем лук и еще обжариваем минут 5


Картофель режем, к картофелю добавляем специи и соль по вкусу


Засыпаем в горшочки сначала картофель, сверху мясо и еще сверху кладем кусочек сливочного масла. Далее готовим в духовке минут 40

Приятного!
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Очень сочное мясо.
Режем мясо на стейки толщиной 1-1,5 см. И немного, слегка без фанатизма отбиваем молотком для отбивных. Солим и перчим по вкусу
IMG_20211207_133529.jpg


IMG_20211207_133537.jpg


Мелко режем укроп и смешиваем его с пачкой сливочного масла. Масло предварительно достать с холодильника, что бы оно было мягким
IMG_20211207_133538.jpg
IMG_20211207_133544.jpg
IMG_20211207_134440.jpg


Мажем масло с укропом на подготовленное мясо
IMG_20211207_134456.jpg


Скручиваем в рулетики и ставим в морозилку минут на 20-30
IMG_20211207_135545.jpg


Потом можно жарить на углях или запекать в духовке. Получается сверху нежная корочка а внутри очень сочное и мягкое.
Приятного!
IMG_20211207_182304.jpg
 

Вік71

Снайпер
Пиріжки з лівера козулі( тошнотіки)!
Лівер: серце, печінка, нирки, легені відварюємо до готовності.
Робимо дріжджове тісто на відварі з картоплі, і залишаємо рости
Підсмажуємо цибулю до золотистого кольору і додаємо дрібно натерту моркву .
Відварений лівер перемелюємо на м'ясорубці , додаємо бульйону або простої води, щоб не був сухим, перемішуємо з цибулькою та морквою ,додаємо спеції-сіль,перець до смаку і ставимо підтушуватись на сковорідці на 5-10 хв.
Формуємо пиріжки. В холодну олію додаємо столову ложку спирту для того,щоб тісто вбирало менше олії і підсмажуємо наші "тошнотіки" до золотистого кольору!
Смачного !
IMG_20220114_173008.jpg
IMG_20220115_090726.jpg
IMG_20220115_091237.jpg
IMG_20220115_091134.jpg
IMG_20220115_092736.jpg
IMG_20220115_111646.jpg
IMG_20220115_112444.jpg
IMG_20220115_114422.jpg
 

kef

Зброяр
Пиріжки з лівера козулі( тошнотіки)!
Лівер: серце, печінка, нирки, легені відварюємо до готовності.
Робимо дріжджове тісто на відварі з картоплі, і залишаємо рости
Підсмажуємо цибулю до золотистого кольору і додаємо дрібно натерту моркву .
Відварений лівер перемелюємо на м'ясорубці , додаємо бульйону або простої води, щоб не був сухим, перемішуємо з цибулькою та морквою ,додаємо спеції-сіль,перець до смаку і ставимо підтушуватись на сковорідці на 5-10 хв.
Формуємо пиріжки. В холодну олію додаємо столову ложку спирту для того,щоб тісто вбирало менше олії і підсмажуємо наші "тошнотіки" до золотистого кольору!
Смачного !
Переглянути вкладення 741520 Переглянути вкладення 741521 Переглянути вкладення 741522 Переглянути вкладення 741523 Переглянути вкладення 741524 Переглянути вкладення 741525 Переглянути вкладення 741526 Переглянути вкладення 741527
Люкс ! Ще можна для / смаку / добавити зель кропу та під час тушкування домашню сметану або масло. Фарш буде смашнішим.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Пиріжки з лівера козулі( тошнотіки)!
Лівер: серце, печінка, нирки, легені відварюємо до готовності.
Робимо дріжджове тісто на відварі з картоплі, і залишаємо рости
Підсмажуємо цибулю до золотистого кольору і додаємо дрібно натерту моркву .
Відварений лівер перемелюємо на м'ясорубці , додаємо бульйону або простої води, щоб не був сухим, перемішуємо з цибулькою та морквою ,додаємо спеції-сіль,перець до смаку і ставимо підтушуватись на сковорідці на 5-10 хв.
Формуємо пиріжки. В холодну олію додаємо столову ложку спирту для того,щоб тісто вбирало менше олії і підсмажуємо наші "тошнотіки" до золотистого кольору!
Смачного !
Переглянути вкладення 741520 Переглянути вкладення 741521 Переглянути вкладення 741522 Переглянути вкладення 741523 Переглянути вкладення 741524 Переглянути вкладення 741525 Переглянути вкладення 741526 Переглянути вкладення 741527
Витя,супер, нагнал аппетита!!!
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Хлеб запеченный с сыром и зеленью.
Трем мелко сыр, режем мелко зелень(зелень берем по вкусу, укроп, петрушка, зелень лука или зелень чеснока), смешиваем


Разрезаем в поперек батон или другой хлеб, можно сверху сделать надрезы, тут не принципиально.
И так сказать начиняем сыром с зеленью






Заворачиваем в фольгу. Запекаем на углях минут по 3-5 с каждой стороны, можно запечь и в духовке минут 10.
Особенно так хорошо делать если идете на охоту/рыбалку и т.д. Дома заготовили, в рюкзак и потом на привале милое дело.


Приятного! Все просто, но ароматный и вкусный хлебушек гарантировано)
 

kef

Зброяр
Хлеб запеченный с сыром и зеленью.
Трем мелко сыр, режем мелко зелень(зелень берем по вкусу, укроп, петрушка, зелень лука или зелень чеснока), смешиваем


Разрезаем в поперек батон или другой хлеб, можно сверху сделать надрезы, тут не принципиально.
И так сказать начиняем сыром с зеленью




Заворачиваем в фольгу. Запекаем на углях минут по 3-5 с каждой стороны, можно запечь и в духовке минут 10.
Особенно так хорошо делать если идете на охоту/рыбалку и т.д. Дома заготовили, в рюкзак и потом на привале милое дело.


Приятного! Все просто, но ароматный и вкусный хлебушек гарантировано)
Колись коли була велика родина у печі на черені випікали великі пироги з кашею - / пшоняна каша.варені яйця.зелень.спеції / . Готові пироги посипали чавленим часником та шкварками за бажанням. А можна і без. Знаю по собі що мені того пирога вистачало зїсти з ранку і /ганяти / до вечора. Виходило щось по типу компактного сніданку чи обіду.
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда
Зверху