Подскажите как натаскать фокстерьера в поиске и подаче пернатой дичи...

MAPODEP

Мисливець
після того як пілстрелив качку і собака не хоче доставати її, береш і показуєш собаці як це робиться))) Після того як дістав качку, даєш собаці понюхати качку і кидаєш недалеко в воду і віддаєш команду апортації, якщо приносить качку то нагороджуєш собаку... І так кілька разів повторяєш, щоб собака запамятала...
 

Mykola STARyy

Снайпер
якщо приносить качку то нагороджуєш собаку
А якщо ні?
Ваша порада підходить для собак які савмі натаскуються. Але так буває не завжди.
Я беру качку, трясу нею перед носом собаки, шоб вона зацікавилась і захотіла схопити. Потім притримую щелепи секунд 10-15, щоб не кинула, при цьому примовляю "Подай, подай", потім забираю качку обов'язково в руки і даю ласощі. За 3-4 повтори собака розуміє що від неї хочуть.
Не варто робити зразу багато повторів, собаці неприємне пір'я, а особливо пух з грудей.
А головне - собака завжди має бачити що ви їй раді, тоді вона буде старатися вам догодити і дресура для вас обох буде задоволенням.
 

Саша30

Слідопит
небольшое озерцо, где глубина в центре такая, чтобы собака могла плыть, хлопунец или утка с подрезанным крылом, и через 10 минут собака плывет. а если дать ей задавить утку, то и подаст. в воде ей деваться некуда и собака все равно вытащит утку на сушу. вот здесь нужно вовремя ее "встретить" и подхватить утку. 2-3 тренировки и вопрос решен
Спасибо огромное Вам за ссылку. Собака поплыла, плавала сегодня около часу. Сначала бультыхалась, а потом стала ровно быстро и красиво плыть. Чуть утку трепанула, если бы не супруга с ребёнком:), каша уже была бы сварена.
 

Саша30

Слідопит
Самое главное, от момента как увидела утку и уже плыла за ней, прошло менее минуты.
 
Зверху