Поплавок 2018

Elensha

Мисливець
Уважаемые УООРовцы , КОО УТМР приглашает принять участие в соревнованиях по ловле рыбы на поплавочную удочку. Соревнования будут проходить 2-3.06.2018 на рыболовной базе "Жерева" в Иванковском районе . При себе иметь все необходимое для двухдневного прибывания на базе , включая средство от насекомых .
О порядке проведения ,места сбора читайте в положении ,которое будет выставлено .
 
Приветствую коллег!


Положення про Чемпіонат КОО УТМР з лову риби поплавковою вудкою 2018 (особисто-командний залік)

1. Мета і завдання.
1.1. Популяризація риболовного спорту.
1.2. Підвищення спортивної майстерності, вдосконалення техніки володіння сучасними риболовними снастями.
1.3. Визначення переможців та призерів змагань у особистому та командному заліку.
1.4. Оздоровлення учасників факторами оточуючого середовища.
1.5. Виховання навичок екологічної культури.

2. Місце і час проведення.
Змагання проводяться 2-3 червня 2018 року на КРХ «Жерева» (с. Жеревпілля).

3. Статус і характер змагань.

Змагання проводяться під егідою Київської обласної організації УТМР .
Залік особисто-командний. Склад команди – 3 спортсмени.
Сума реєстраційного внеску 100 грн. з учасника (300 грн.- з команди), що передаються организатору разом із заявкою або за погодженням з організатором. Внесок направляється на покриття витрат організаторів. Змагання неприбуткові та некомерційні. Всі зібрані кошти витрачаються на транспорт, технічне та суддівське забезпечення.

4. Учасники.
4.1. До участі в змаганнях допускаються особи – дійсні члени УТМР, віком від 16 років, з відповідним станом здоров’я, які вчасно подали заявку та сплатили членські внески і внесок за участь.
4.2 Учасники зобов’язані :
- дотримуватись правил поведінки на водоймі, правил змагань і даного Положення, морально-етичних норм поведінки в суспільстві ;
- бути екіпірованими відповідним чином для безпечної участі в змаганнях
- беззаперечно дотримуватись розпоряджень і вказівок суддів ;
- при погіршенні стану здоров’я негайно повідомити суддів.
4.3 Учасники змагань несуть повну відповідальність за наслідки, до яких можуть привести порушення ними правил поведінки на водоймі, спортивного режиму, норм поведінки в місцях загального призначення.
4.4. Куріння в секторах під час змагань дозволено.

4.5 Кількість команд обмежена у зв’язку з можливостями водойми і складає 11 команд (або 33 спортсмени).



5. Організатори. Суддівство.
5.1. Загальне керівництво і підготовку організації змагань здійснює КОО УТМР та голова Шевченківської міжрайонной організації Андріанов Артур Леонідович.
5.2. Безпосереднє проведення та суддівство здійснюється суддівською колегією згідно офіційних правил ФРСУ з лову риби на поплавок із деякими спрощеннями
та даного Положення.

Зокрема –
1. Спортивна ловля риби поплавковою вудкою – це ловля риби за допомогою поплавцевого вудилища з поплавком та одним повідцем та одним одинарним гачком. Це може бути штекерне, махове, матчеве або болонське вудлище. Не дозволяється ловити на оснастку, де тягарці лежать на дні, або напівдонку.

2. Забороняється ловля більше, ніж на одну вудку, що має знаходитися під час ловіння у руках спортсмена.

3. Дозволяється під час підгодовування ставити вудку на берег або рогачики.

4. Дозволяється закид прикормки рукою чи за допомогою рогатки. Використання сумісних з оснасткою годівниць категорично заборонено. Також заборонено використання годівниць, що розміщуються під час лову у секторі спортсмена.

5. Максимальна кількість прикормки на етап -17 л, у тому числі животного компоненту – не більше 1 л, з якого мотиля – не більше 0,25 л.

6. Судді здійснюють контроль за діями учасників, ведуть протоколи змагань, проводять зважування та нагородження. Нагляд за роботою суддів здійснює Головний суддя змагань. У випадку виявлення лояльного, або навпаки, упередженого відношення до учасників, такий суддя підлягає заміні та дискваліфікації.
Суддівська бригада – 3 чоловіка.

7. У випадку грози, тур, за рішенням Головного судді, може бути скорочений, або перерваний. Якщо тур до початку грози склав 2 або більше годин, результати туру зараховуються, у іншому випадку тур може бути продовжений після закінчення грози або переграний, за рішенням Головного судді.

8. Під час ловлі у секторі спортсмена може знаходитись тільки спортсмен.



6. Програма змагань (Регламент).

Чемпіонат КОО УТМР з поплавцевої ловлі проводиться протягом двох днів, у два тури, по одному туру на день.

Довжина туру – 4 години.

6.1. Перший день (2 червня, субота);
-Зустріч учасників біля м. «Сирець», посадка в автобус (7.30-8.00)

Виїзд з м. «Сирець» - 8.00

Прибуття учасників на КРХ «Жерева» (9.30)

-розмітка секторів, урочисте відкриття змагань, жеребкування, перенесення обладнання до секторів (9.30-12.00)
- вхід у зону змагань, підготовка(12.00-12.55)
- старт закорму (12.55)
- старт першого туру (13.00)
- фініш першого туру (17.00)
- зважування і підведення підсумків першого етапу змагань (17.00-18.30)


6.3. Другий день (3 червня, неділя );
- жеребкування, перенесення обладнання до секторів (5.30-7.00);
- вхід у зону змагань, підготовка(7.00-7.55)
- старт закорму (7.55)
- старт другого туру (8.00)
- фініш другого туру (12.00)
- зважування і підведення підсумків змагань (12.00-13.30)
- нагородження і урочисте закриття змагань, (13.30-14.00)
- відїзд до Києва (14-30)


Присутність команд на всіх офіційних заходах обов’язкова.


Штрафні санкції.
Спортсмени, які порушують правила змагань, по рішенню суддівської колегії можуть бути зняті зі змагань. Реєстраційні внески порушникам не повертаються.


Форма заявки

Заявки на участь у змаганнях подаються за формою, наведеною нижче, у цій темі форуму або безпосередньо Артуру Адріанову (Нестерівський провулок, 7/9, каб. 15),т. 272-24-40.
Попередні заявки з переліком прізвищ спортсменів, обговорення всіх питань, пов’язаних з даними змаганнями, проводиться також в цій темі.
Попередні заявки приймаються до 24.00 години 31.05.2017 року

Максимальна кількість команд, котру може вмістити акваторія змагань – 11 (33 спортсменів).

У випадку прибуття на змагання неповних команд, вони будуть формуватися за особистим бажанням, шляхом довнесення спортсменів у заявку на участь, або організаторами.

Pеєстрації підлягають тільки команди, складені з членів КОО УТМР.

№ п/п Прізвище, ім’я, Рік народження.
1. Капітан команди
2. Спортсмен
3. Спортсмен
Це Положення є викликом на змагання.
 

Genry

Снайпер
- старт першого туру (13.00)
2-3.06.2018 синоптики обещают прядка плюс 30 градусов С в тени. Это преступление начинать в самый солнцепёк, при условии, что есть возможность сдвинуть начало соревнований на более комфортное время для людей.
 

Azmus

Новачок
Доброго дня.
Дуже цікаво, звідки з'явились такі дикі пункти у положеннях:
"4. Дозволяється закид прикормки рукою чи за допомогою рогатки. Використання сумісних з оснасткою годівниць категорично заборонено. Також заборонено використання годівниць, що розміщуються під час лову у секторі спортсмена."
Тобто ще зрозуміло, коли цей пунт викладений наступним чином:
"Прикормлювання дозволяється здійснювати лише за допомогою однієї руки, прикормлювальної чашки або портативної рогатки, яку можна тримати обома руками. Прикормка має бути сформована і закинута без яких-небудь пакувальних пристосувань або матеріалів (чохли, годівниці, біорозчинні оболонки і т.д.). У процесі догодовування за допомогою штекера з чашкою всі інші снасті повинні знаходитися на березі (матчі, болонки, махи , штекера)."

Як можна виключити з цього пункта "прикормлювальної чашки" якщо дозволено використання штекеру? Цей пункт необхідно змінювати.

Якщо комусь кортить прописати об'єм:
"5. Максимальна кількість прикормки на етап -17 л, у тому числі животного компоненту – не більше 1 л, з якого мотиля – не більше 0,25 л."
То треба прописувати і як його міряти, і додавати час на промірювання!
Цей пункт треба або виключати, або додавати годину на промірювання, та усім купляти мірні чаши наприклад як:

" Контроль кількості прикормки і тваринної складової має бути розпочатий не пізніше ніж 45 ( сорок п'ять ) хвилин після входу в зону і завершений не пізніше, ніж за 30 (тридцять) хвилин до команди "Прикормка". Спортсмен не має права використовувати прикормку і тваринну складову, що не пред'являлась суддям для контролю.

6.6. Всю прикормку, тваринну складову прикормки і насадку необхідно пред'являти суддівської колегії. Тваринну складову в мірних банках. Прикормка вимірюється суддівським відром, яке вибрано, як еталон вимірювання.

6.7. Як виняток із загального правила, не включається до загального контрольованого обсягу прикормки і живого корму:

- Мале (до 100г) кількість великого мотиля , призначене для насадки, обсяг якого контролюється суддями візуально,

- Клей для мотиля та опариша"

Але ж ми тоді доведемо ці змагання до спортивних. Серьозно, ви хочете ввести пункт який не контролюєте аби щось написати? У іншому випадку будь-ласка забезпечте секторних суддів, яки будуть не ловити рибу, а контролювати виконання правил. Додерження об'ємів. Давайте доведемо ці змагання до спортивного рівня. Цікаво хто на них буде їздити, чи багато у вас спортсменів? А що робити усім іншим риболовам, які раніше приймали участь у змаганнях?

Тоді треба брати за основу правила та положення від Федерації Риболовного спорту України, а не викручувати якісь незрозумілі побажання та видавати їх за положення.
З такими правилами повинно бути соромно як тим хто їх підготував, так і суддям судити змагання, де вони не можуть забезпечити виконання положень.
 
А заканчивать в 12-00, тоже в самый солнцепек, не преступление? И вообще соревнования проводить - преступление в такую жару. Еще большее преступление - проводить их в холод, или в дождь)
Также преступление проводить их на выходные - не успеешь отдохнуть перед выходом на работу.
Преступление проводить их в будние дни - прогул и увольнение...


Азмус, правила ФРСУ, на которые вы ссылаетесь, написаны не всегда понятным языком (утверждаю это как секретарь ФРСУ 2012-2015 г), и поводов прицепиться там вообще миллион, начиная от русизмов и суржика, и синтаксических ошибок. Но это не филологический форум, а форум общественной организации охотников и рыболовов, а мне хотелось бы, чтобы каждый смог прочесть и понять, что от него хотят).
Судейская коллегия вам все расскажет, если что-то непонятно по правилам. То есть беспокоиться не о чем.
Или вас вот именно правила вот так беспокоят?.. Вот все эти буквы? так прямо уж?

Тогда у меня предложение.
Азмус и Генри, можете написать положение по фидерным правилам на 2018 г. А то вдруг прошлогоднее, тоже мною написанное, кого-то не устраивает. А потом я покритикую) шучу)

Мужчины, предлагаю поменять позицию на конструктивную.
В том году были клещи, Гена, не забудь про собаку
 
Останнє редагування:

Genry

Снайпер
А заканчивать в 12-00, тоже в самый солнцепек, не преступление?
Заканчивать до жары нормально. Уже имеем опыт когда после подобных условий у человека отказали ноги. Ничему не учимся?
Еще большее преступление - проводить их в холод, или в дождь
В холод можно одеться соответственно, а от дождя укрыться(не считая, когда апеллировал остановить соревнования в грозу, что бы молния не нашла удочку кого либо из спортсменов).

Говорите по сути, пожалуйста. Просьба сделать всё максимально комфортно для людей и более спортивно.
Жду ответ на поставленные прямые вопросы.
 

Azmus

Новачок
Азмус, правила ФРСУ, написаны не всегда понятным языком (утверждаю это как секретарь ФРСУ 2012-2015 г), и поводов прицепиться там вообще миллион, начиная от русизмов и суржика. Но это не филологический форум, а форум общественной организации охотников и рыболовов, а мне хотелось бы, чтобы каждый смог прочесть и понять, что от него хотят).
Судейская коллегия вам все расскажет, если что-то непонятно по правилам. То есть беспокоиться не о чем.
Или вас вот именно правила вот так беспокоят?.. Вот все эти буквы? так прямо уж?

Тогда у меня предложение.
Азмус и Генри, можете написать положение по фидерным правилам на 2018 г. А то вдруг прошлогоднее, тоже мною написанное, кого-то не устраивает. А потом я покритикую) шучу)

Мужчины, предлагаю поменять позицию на конструктивную.
В том году были клещи, Гена, не забудь про собаку
Куда уж более конструктивно, чем то что я предложил?
1) Исправить формулировки, я привел примеры как это может быть прописано, так что это не голая критика, а конкретное предложение.
2) Убрать то, что вы не можете проконтролировать. Не доводить соревнования общественной организации охотников и рыболовов до абсурдного фарса.
17 литров прикорма - без механизма проверки и контроля - это просто повод поскандалить. Считаю что закладывать скандальные пункты не конструктивно и противоречит основным идеям УООР.
3) Расказы на водоеме после того как утверждены положения считаю "размахиванием кулаками после боя" - совершенно не конструктивной позицией пораждающей больше споров и проблем чем пользы. Если вы утверждаете положения, то необходимо будет их выполнять. А не по ходу сочинять какую то отсебятину. Это не спортивное поведение.

Правила должны быть утверждены на берегу, до начала соревнований. А никак не сочиняться во время проведения по желанию кого бы то ни было.
 
Ок. 17 л - это по ведру с мерками. В общем-то, у большинства они есть, у судей тоже. У судей есть и комплект мерной посуды на 1 л и 0,25 л . Но для упрощения этот пункт можно и убрать, Азмус, согласен.
Но прошу понять. Правила УТВЕРЖДЕНЫ, и не мной.

По времени этапов. Согласовано начало со всеми, включая главного судью, организатора, хорошего человека, который обеспечивает автобус и некоторых спортсменов. Твоего телефона у меня нет.

Хотя лично я, Гена - за твое предложение. Я за старт утром, перерыв на солнцепек - и второй этап вечером, а соревнования - в один день.
Но вот как раз Положение написаное с учетом мнения большинства.
А большинство было за два дня.
Поэтому нам с тобой придется терпеть - во имя пользы общности людей.


Пункт - "4.1. До участі в змаганнях допускаються особи ...з відповідним станом здоров’я". Если сомневаешься - лучше проконсультироваться у лечащего врача и остаться дома. Тем более - 120 км.
Конечно,можно было бы требовать от участников медицинскую справку или даже страховку,как на ЧУ. Но это опять же ж кого-то не устроит:)
 
Останнє редагування:

Mishka81

Новачок
Як можна виключити з цього пункта "прикормлювальної чашки" якщо дозволено використання штекеру? Цей пункт необхідно змінювати.

прикормочная чашка установленная на конце удилища т.е. Шар прикормки опускается в воду с верху и не несет ничего противозаконного или противоречивого
 

Mishka81

Новачок
По правилам претензий у меня нет.
По ограничениям не согласен Ограничения в 17 литров ну ладно хрен с ним...
Но вот по живности не очень согласен - 1 литр из них 250 это мотыль... То этого очень мало.
2 литра это норм -
Рассказываю по другому
1 литр - мотыль прикормочный
1 литр - червь или опарик.
Из них 300 грамм это насадка (мотыль, червь, апарик, Пинка итд)
т.е. 1.5 литра остается в прикормку.

Мое мнение на счет времени - как вариант сместить в первый день на 2 часа в перед ( чтоб не сидеть как говорят в солнцепек))
 

Mishka81

Новачок
Что же касается правил ФРСУ поплавочного направления - то там в прицепе все более менее прозрачно. Там есть кое какие то не подходящие к фестивалю ограничения. но их можно и убрать.
Есть основные правила:
сектор 10м
Ловить только у себя
Ловить в садок всю рыбу
Прикормку кидать к себе в сектор.
)))))
 

Mishka81

Новачок
Правила должны быть утверждены на берегу, до начала соревнований.

Правила должны быть откоректированны и закрыты до 26.05. ( а то могут быть варианты)))))
 

Mishka81

Новачок
ловля на "Донку" т.е. где более чем 10% Оснастки лежит на дне запрещена к ловли. Разрешено не более 10% грузил из общей грузоподьемности оснастки нахождение на дне. (в данном регламенте данный процент может быть изменен но по практике 10% достаточно чтобы для комфортной ловли)
 

Mishka81

Новачок
Нет в секторе спортсмена может находиться:
- Тренер (заявляется изначально)
- Помощник тренера (заявляется изначально)
- Судья линейный
- Фотограф ( только при разрешении судьи и спортсмена)

Заход в зону других лиц запрещено. В том числе других спортсменов.
( этот пункт в правилах является жестким)
(( но нужно ли так жестко? не знаю это вопрос к судьям))
 

Mishka81

Новачок
Если вы не против я выскажу свое мнение и прошу его рассмотреть на консилиуме по корректировке регламента (мое предложение не является идеальным и его нужно только расмотреть принятие решение всегда за организаторами!)

- Перенос времени в первый день на :
-розмітка секторів, урочисте відкриття змагань, жеребкування, перенесення обладнання до секторів (9.30-12.00)
- вхід у зону змагань, підготовка(14:00-14:55)
- старт закорму (14:55)
- старт першого туру (15:00)
- фініш першого туру (19.00)
- зважування і підведення підсумків першого етапу змагань (19.00-20.30)
( с учетом что это лето и заход солнца в 21.40 + есть время для установки палаточного городка и подготовки места для культурно масовых мероприятий)

- Немного откорректировать данный пункт и прировнять его все-таки к ФРСУ 20л и 2,5л живности (там как раз расчет на 4 часа)
Максимальна кількість прикормки на етап -17 л, у тому числі животного компоненту – не більше 1 л, з якого мотиля – не більше 0,25 л.
(не в том дело что мне лично этого не хватит... но хотелось бы расширить возможность по живим компонентам на этом этапе)

- Для уменьшения "лишних вопросов" и уменьшить "влияние субъективного мнения судьи" ( не хочется чтоб вы ругались из-за этого пункта.)
Штрафні санкції.
Спортсмени, які порушують правила змагань, по рішенню суддівської колегії можуть бути зняті зі змагань. Реєстраційні внески порушникам не повертаються.
(расширить до мелочей за что и какие штрафные санкции применяются. За какие дисквалификация, за какие желтая карточка и за какие просто Ай Ай Ай будет)


прошу мое мнение рассмотреть на собрании организаторов как предложение к изменению регламента.
Спс за понимание данного вопроса.

Пы.Сы. Повторюсь немного - (По правилам претензий у меня нет. )
 
Зверху