Українська ненародна немудрість.

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Сьогодні отримав свіжий примірник журналу Полювання та риболовля
Прочитав цікаву статтю яку написав відомий нам всім п. Яковлєв В. Українська ненародна немудрість
Хто ще не читав статтю, коротко опишу стосується вона напряму тих мисливців котрі виготовляють набої власноруч. За нещодавно зміненим законодавством за спорядження набоїв навіть до гладкоствольної зброї. Ми підпадаємо під кримінальну відповідальність і світить не малий срок причому від 3 до 7 років.
Купуємо примірники, читаємо і робимо висновки, записуємо на форум ділимось думками.

П.С. Тепер маленька ремарка тим ярим прихильникам щоб у нас на форумі дозволяли продавати порох та капсюлі. Надіюсь у Вас питання відпали самі собою.

З повагою.



Ссилкі клікабельні з посиланням на першоджерело.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Після доволі радісних змін в законодавстві з Картками обліку добутої дичини. Тепер щось не дуже весело, видно хтось із наших чинуш придбав завод по виготовленню патронів і лобіює закони під себе..
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
AndriyJaremko;244426 сказав(ла):
Після доволі радісних змін в законодавстві з Картками обліку добутої дичини. Тепер щось не дуже весело, видно хтось із наших чинуш придбав завод по виготовленню патронів і лобіює закони під себе..
доброго вечора, пане Андрію! а звідкіля Ви прочитали мої думки,
які я щойно хотів викласти Володимиру Олексійовичу в особистому повідомленні?!! це, звичайно, жарт. але справді саме така думка прийшла першою після прочитання згаданої статті. як так можна нашим чинушам бездумно, одним розчерком пера, віднести декілька сотень тисяч мисливців до особливо небезпечних злочинців? та щей рецидивістів - ми всі неодноразово самостійно споряджали набої. чому ми не йдемо в Європу не через двері і, навіть, не через вікно, а через туалет якийсь, чи що? ми не переймаємо краще, а, ніби навмисне, ще більше душимо те, що вже є в нас. "та" влада була погана, а "ця" складається як на підбір з дебілів (іншого висловлювання не знаходжу), які розуміючи те, що в них значно менше часу, ніж у їх попередників, хочуть взяти все і як можна більше. аж ось де всі біди нашого народу - у мисливцях. які споряджають набої, і якщо заборонять ЦЕ страшне діло - заживемо як у раю, і я так розумію, без цого до Європи нас не візьмуть. а з тими "командирами", що за гроші продавали інформацію бойовикам про місця дислокації наших хлопців, чиновниками-хабарниками, які лише перефарбувались, а беруть в рази більше віходить візьмуть... що далі?! примусове вилучення зброї? панщина? оброк введуть?
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
NORD_10;244436 сказав(ла):
а звідкіля Ви прочитали мої думки,
Думки по дані ситуації у нас всіх одинакові! Те що розпочато при януковичу, роззброєння цивільного населення триває і надалі створюються максимально незручні умови для того щоб володіти зброєю!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
а це все через те, що закони у нас пишуть ті, хто мало в цьому розбираються, а якщо і розбираються - то собі на руку. більшість законопроетів подаються з метою легалізувати уже заготовані бізнеспроекти тих сами законотворців. часто не можна зрозуміти чи то тупість непробивна, чи то спроби легалізація бізнесу. як я розумію у європі дуже лояльно ставляться до власників зброї - зокрема дозволи на короткоствольну зброю і таке інше. а тут відлив кіло дробу - все тюрма, спорядив набій - майже терорист.
 

Грищенко

Снайпер
AndriyJaremko;244418 сказав(ла):
Ссилкі клікабельні з посиланням на першоджерело.
Статья не открывается,только ее анонс.
NORD_10;244436 сказав(ла):
що далі?! примусове вилучення зброї? панщина? оброк введуть?
Ничего нового,-возрождение дворянства и феодализм.История имеет свойство повторяться,правда в основном в виде фарса.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Грищененко

Все правильно. Відкритивається анонс і не більше. Читати можна ті льки минулорічні статі. Це комерційний хід видавництва газети
 

Russ

Мисливець
Таааак, тепер залишається чекати прийняття "Закону про зброю", проект якого я під час обговорення на нашому форумі цієї теми видав не розібравшись за діючий (за що перед п. Яковлєвим В. вибачаюсь). Але такого ніколи не буде, його не приймуть, ну не зацікавленні в цьому наші можновладці). Скоріш ймовірно потрібно чекати суттєве подорожчення набоїв, що буде ще одним кроком до "...створення максимально незручних умов для того щоб володіти зброєю!" Власникам заводів це буде непоганий прибуток, мисливці нікуди не дінуться і будуть купувати набої. Такі речі, як порох, гільзи, капсулі, дріб, пиж, прокладка, станки для виготовлення набоїв і т.п. в магазинах зброї перестануть продаватись, що думаю не дуже добре вплине на власників магазинів.
 

Грищенко

Снайпер
Russ писал:
його не приймуть


Учитывая,что сейчас обсуждаются в Раде два закона с одним номером(разница в конце прибавлено /1),-ну вы поняли?Все как на "выборах" с кандидатами однофамильцами :(.

Russ писал:
не дуже добре вплине на власників магазинів


Да ну?

Russ писал:
мисливці нікуди не дінуться і будуть купувати набої
 

kazbek

Мисливець
В рабство нас уже загнали и во всем- не уже-ли не понятно.Нам все диктуют как жить и никто не поднимает официальную зар.плату до мировых уровней а начинать надо с этого и не иначе!
 

Грищенко

Снайпер
kazbek;244641 сказав(ла):
никто не поднимает официальную зар.плату до мировых уровней
А смысл ее поднимать?Не для того все задуманно.
AndriyJaremko;244554 сказав(ла):
Це комерційний хід видавництва газети
А если кто-то отсканирует статью ,выложит скан в каком нибудь файлохранилище а сюда даст ссылки ;)?
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Грищенко;244656 сказав(ла):
А смысл ее поднимать?Не для того все задуманно.
просто колись наші часи назвуть геноцидом так я ми називаємо голодомор 1932-33р.р. просто це робиться дещо окультуреніше, хоча сенс не змінився. закривають лікарні, амбулаторії в селах, школи скорочують щоб мали не більше 9кл по селах, коли в селі немає школи та церкви - то вже хутір, молод триматись небуде. тепер черга дійшла і до власників зброї, хто сам продасть, хто здасть, а втих що залишиться відберуть - придумають якусь чергову дурнувату причину, типу з тоз-бм збили літак.
 

Грищенко

Снайпер
NORD_10;244666 сказав(ла):
- придумають якусь чергову дурнувату причину, типу з тоз-бм збили літак.
Вы будете смеяться,-при Союзе из двустволки дедушка таки свалил АН-2.
NORD_10;244666 сказав(ла):
колись наші часи назвуть геноцидом
Прекрасно помню зиму 1999-2000 года,когда по всем телеканалам шла назойливая реклама,-"Нас 52 мiльйони".Сейчас официальная цифра жителей Украины 45 миллионов(неофициальная,-еще меньше,с учетом уехавших заробитчан),-куда за последние 15 лет делись 7 миллионов населения?А вы говорите колись.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Грищенко;244680 сказав(ла):
Союзе из двустволки дедушка таки свалил АН-2.
я знаю цю історію - "Комсомолка" описувала, як АН-2 кропив буряки і отруїв дідові бджоли, розвертаючись на висоті декілька метрів над подвір"ям.
товариш говорив, що є якась книга жидомасонів. де описують що на території України має бути 15млн. які працюватимуть на власників землі та виробництва. дивлячись на наше керівництво - одні жидомасони.
тепер про Протоколи та Закони - неодноразово бачив відеозаписи як самі європейці споряджають набої, лиють кулі та шріт, і в них все це подається як якесь таїнство до якого долучитися - це стати справжнім мисливцем, а не стрільцем.
 

Грищенко

Снайпер
NORD_10;244683 сказав(ла):
я знаю цю історію - "Комсомолка" описувала, як АН-2 кропив буряки і отруїв дідові бджоли, розвертаючись на висоті декілька метрів над подвір"ям.
Мы читали одинаковые газеты :).
NORD_10;244683 сказав(ла):
на території України має бути 15млн. які працюватимуть на власників землі та виробництва
Вот к этому мы и идем.
NORD_10;244683 сказав(ла):
самі європейці споряджають набої, лиють кулі та шріт, і в них все це подається як якесь таїнство до якого долучитися - це стати справжнім мисливцем
Да валом в Европе продается расходников и инструментов для перезарядки патронов(как гладкоствольных так и нарезных).Так что намечающийся запрет вовсе не от желания вписаться в какие-то мифические европейские нормы,а от банальной жажды наживы некоторых представителей бизнеса и власти.Ведь
Russ;244564 сказав(ла):
Власникам заводів це буде непоганий прибуток, мисливці нікуди не дінуться і будуть купувати набої
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Грищенко;244686 сказав(ла):
от банальной жажды наживы некоторых представителей бизнеса и власти.
коли вже понажираються... і нічого не вчить."пакращення вже сягодні" нам потрібно чекати ще років 300.
все це приведе до стану початку 90-х - коли терли толові шашки на тертку і споряджали замість пороху, капсулі цетробій ще 60-х років, дріб-самопал і переубали всі дідові валянки - все це робив сам, і найцікавіще, що мені це тоді подобалось!
 

Russ

Мисливець
Ув. Грщенко, возможно Вы и правы(я о магазинах). Просто вместо реманента и полуфабрикатов, начнут покупать патроны и прибыль не упадет ни на 0. Доход от одного заменит доход от другого))))). Опять наша власть оставляет нас без права выбора.
 

KIRA

Мисливець
Просто кожда ...., яка прийшла до кормушки, хоче відбити бабло, яке заплатила, щоб долізти до тої кормушки і наварити ще, а ми мусимо терпіти і пхаєм біду поперед себе тай переливаєм з пустого в порожнє!
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Моя думка така що ми як робили патрони так і робити будем! Просто буде створений штучний дефіцит піднімуть ціни на "прекурсори" та і все! Для мене виготовлення патронів перед полюванням це невідємний процес від самого полювання Я отримую задоволення якесь заспокоєння від процесу.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
AndriyJaremko;244774 сказав(ла):
Для мене виготовлення патронів перед полюванням це невідємний процес від самого полювання Я отримую задоволення якесь заспокоєння від процесу.
то так! а з чого? знов латунки будем чухати, чи 1 пластикову гільзу по 50 грн купувати??? в 90-х хоч дефіцит був, але ціни помірні.якщо вдалось знайти - вважай повезло! а тут все буде "під полою" та в три дорога! давайте згадаймо заборону на сітки і сіткові полотна - їх нестало!!! то що нестало браконьерства на річках? та ні - сітки і сіткові полотна є - повний інтернет, тільки тоді були по 120грн "кукла" зараз 550грн. і не думаю що Китай таку ціну гне. так і тут буде.
 
Зверху