Український Поліський Гончак

Mechanik

Снайпер
Мої Вам вітання Бєларусь!
Приємно бачити та чути хороших наших чудових сусідів на форумі.
Сподіваюсь, що спілкування між нами мисливцями, принесе добрий та вагомий результат, в розвиток мисливського собаківництва.
До зустрічі.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Спасибо! Буду рад пообщаться на вашем форуме. Не много истории становления породы Беларускi ганчак.http://www.osobake.by/belorusskij-gonchak/
Бачу ви йдете у напрямку гончака з коротким гоном і працею, між іншими, по кабану. У нас такий гончак вже є. Це Український Гірський Гончак http://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/Український-Гірський-Гончак.143/page-139 . Тепер нам потрібний в'язкий гончак. УПГ хороший кандидат на цю роль... :)
 
Современный Белорусский гончак-прямой предок современного Польского огара,что признают сами поляки,так как на современных польских землях гончие не сохранились. В Польском журнале за 1998год "Ловец польский"говорится:"В связи с потеплением международных отношений в Хрущевскую эпоху Польский кинолог Петр Картавик в 1959 году с околиц Новогрудка (Гродненская область,Беларусь)вывез четыре особи Белорусского гончака и в своем питомнике "С крессов"вывел огара-первую и единственную польскую национальную породу гончих собак,современное название которой- Огар Польский.Позднее еще двух выжловок вывезла в Польшу Магдалена Мусел в питомник "З гончаков".Следует заметить,что Петр Картавик уроженец Гродненской области.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Поляки вивозити чужих собак мастаки. Вони вивезли також українського хорта і зробили з нього "польського хорта". З Карпат вивезли українського гірського гончака, та зробили з нього "польського гончака". Ось так несподівано в поляків з'явилися три "польські" породи мисливських собак: польський огар, польський хорт, польський гончак. Всі ці собаки вивезені з України та Білорусі.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Chart_polski
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ogar_polski
https://pl.wikipedia.org/wiki/Gończy_polski
 
На днях я узнал что Поляки вывезли еще четырех Белорусских гончаков в свой питомник. Даже название питомнику дали,не помню какое.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Вони недавно вивезли з України у Польщу цуценят Українського Гірського Гончака. Хочуть освіжити кров свого гончака нашим коштом. Потім будуть кричати, що це все їхні собаки.
Як тільки з'явилася інформація в інтернеті про Білоруського Гончака поляки на форумах почали кричати, що треба вивозити їх у Польщу. Потім з'явилася інформація, що вже вивезли кілька собак. Тепер знову.
 
Вот таким становится современный Польский огар,на мой взгляд собаки совершенно не приспособлены к охоте.Поэтому и вывозятся собаки с Украины и Беларуси,прилить рабочие крови.
 

Вкладення

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
026.jpg

52d9d401d73cc_o.jpg
Ці огари полюють на диванах...
Вот таким становится современный Польский огар,на мой взгляд собаки совершенно не приспособлены к охоте.Поэтому и вывозятся собаки с Украины и Беларуси,прилить рабочие крови.
bieg_sw.huberta.jpg
"Польський" хорт також в них постійно вироджується. Вони з ними не полюють, тільки використовують в "маскарадах". Цілий час підливають хорту-борзу з України.

А нашим "відроджувальникам" покажи сто доларів рідну матір продадуть... :-(
 
Зверху