Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
original.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
На Донбасі порушено режим тиші – відео бою під Красногорівкою...
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Підсумки тижня..."мир" на Донбасі, скасування статуту, ракетна програма...
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 02 березня 2020 року...
01 березня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Сім обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
поблизу населеного пункту Піски – з міномету калібру 82 мм противник випустив 2 міни, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
поруч з Лебединським – з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік Невельського – з автоматичного станкового гранатомету та стрілецької зброї;
у районі населеного пункту Авдіївка – з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї;
поблизу Березового – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;
поруч з Мар’їнкою – зі станкового протитанкового гранатомету ворог здійснив 5 пострілів, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік Тарамчука – з автоматичних станкових гранатометів.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив чотири обстріли наших позицій, а саме:
поблизу Луганського – зі станкового протитанкового гранатомету – 7 пострілів, а також вівся вогонь з великокаліберних кулеметів;
в районі населеного пункту Нижньотепле – з протитанкового ракетного комплексу;
неподалік Новолуганського – з міномету калібру 82 мм випустив 3 міни, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
поруч з Новотошківським – зі 120-мм мінометів – 12 мін.
Слід зазначити, що на усі ворожі обстріли Об’єднані сили давали адекватну відповідь з дозволеного Мінськими домовленостями озброєння.
Вчора, 01 березня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, п’ять військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення та ще два чоловіка отримали бойове ураження.
З початком цієї доби російські окупаційні війська з гранатометів різних систем та стрілецької зброї вели вогонь по захисникам населеного пункту Мар’їнка, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".
За поточну добу втрат немає.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
7рік війни.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Збройні угруповання російських окупаційних військ на Донбасі продовжили нанесення вогневих ударів по населених пунктах на підконтрольній Україні території.

Сьогодні, 2 березня, збройні формування Російської Федерації вкотре свідомо пішли на загострення ситуації на лінії зіткнення, при цьому зумисно порушуючи усі існуючі домовленості з припинення вогню.
Російські окупанти цілеспрямовано обстріляли населений пункт Красногорівка у Мар’їнському районі Донецької області. Противник вів вогонь на ураження по будинкам мирних жителів із застосуванням мінометів калібру 120 мм, чудово розуміючи, що обстріли становитимуть загрозу життю та здоров'ю цивільного населення. Внаслідок розриву міни поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло, осколками якого було поранено одного мешканця. Постраждалій жінці оперативно надали медичну допомогу.
Такі зухвалі дії російських окупантів зайвий раз свідчать про їхню зацікавленість у подальшій ескалації конфлікту на сході України.
Підрозділи ООС для подавлення вогню противника та припинення збройних провокацій використовували наявні вогневі засоби та дали по російським окупантам адекватну відповідь, наносячи ефективне вогневе ураження. Втрати противника уточнюються.
Командування операції Об’єднаних сил наголошує, що жоден акт агресії і в подальшому не залишиться без належної відповіді.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вечірній брифінг пресслужби операції Об’єднаних сил 02.03.2020.

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Пять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
поруч з населеними пунктами Мар’їнка та Опитне – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
неподалік Красногорівки – з міномету калібру 120 мм ворог випустив 3 міни;
у районі Авдіївки – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу Лебединського – з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив чотири обстріли наших позицій, а саме:
двічі поблизу Оріхового – зі 120-мм міномету – 10 мін та здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету;
у районі Новотошківського – з міномету калібру 120 мм - 20 мін;
неподалік Кримського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Слід зазначити, що противник вів вогонь по населеному пункту Красногорівка з міномету калібру 120 мм.
Внаслідок розриву міни поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло, осколками якого було поранено місцеву мешканку. Постраждалій оперативно надали медичну допомогу.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
ГУ СБУ в Луганской области открыло производство по факту гибели одного и ранения четверых защитников Украины вследствие вражеского обстрела.
Об этом сообщает со ссылкой на пресс-службу прокуратуры Луганской области.
"1 марта 2020 вблизи населенного пункта Нижнетеплое Станично-Луганского района открыт огонь из противотанкового управляемой ракеты (ПТУР) по военному грузовом автомобилю, который развозил продукты питания", — сказано в сообщении.
Вражеский снаряд попал в кабину грузовика, отметили в прокуратуре.
"Приблизительное расстояние до автомобиля составляла 3500 метров, что свидетельствует о прицельность выстрела. В непосредственной близости от места обстрела — жилые дома гражданского населения, о чем противнику было хорошо известно", — добавили в пресс-службе.
На месте происшествия следователи изъяли элементы ракеты, с помощью которых принимались команды для ее управления, и сам грузовик. И то, и другое отправят на экспертизу.
original(0).jpg
original (1).jpg

 

kef

Зброяр
Ердоган напевно окрім статистики власних втрат .зрівняв би із землею те місце запуску боєприпасу сеперасні москальської.аж до самого кордону з кацапстаном !
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Бойовики вдруге за добу обстріляли приватний сектор Красногорівки...
Зі штабу повідомили про одного загиблого і чотирьох поранених українських воїнів. Навмисне й свідомо - по цивільних жителях. Російські окупанти вдруге за добу обстріляли приватний сектор прифронтової Красногорівки. Будинки людей розташовані фактично на передньому краї й постійно потерпають від ворожих куль, мін та артилерійських снарядів.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вечірній брифінг пресслужби операції Об’єднаних сил 03.03.2020.

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Шість обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
чотири рази неподалік Широкиного – з мінометів калібру 82 мм ворог випустив 25 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
неподалік Зайцевого – з підствольного гараномету;
поруч з Лебединським – з міномету калібру 82 мм – 8 мін, а також противник здійснив обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив один обстріл наших позицій, а саме:
поблизу Луганського – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Сьогодні, 03 березня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще п'ятеро наших захисники отримали поранення.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Російські окупаційні війська влаштували черговий терористичний акт проти народу України.
Днями противник вів вогонь на ураження зі ствольної артилерії калібру 122 мм по позиціям підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Новоселівка. Обстріли здійснювалися збройними формуваннями російської федерації з окупованої Горлівки. На щастя, снаряди не влучили по позиціям українських захисників та не потрапили у житлові будинки цивільного населення, які знаходяться зовсім поруч від місця падіння. Внаслідок розривів, уламками від снарядів було пошкоджено газопровід, який проходить неподалік з Новоселівкою, що призвело до виникнення вогняного факелу заввишки декілька метрів. Оперативні дії рятувальних служб дозволили ліквідувати вогняний стовп та уникнути масштабної пожежі. Наразі проводиться обстеження газопроводу та встановлюється ступінь його пошкодження. Під загрозою припинення газопостачання знаходяться мирні мешканці.
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вечірній брифінг пресслужби операції Об’єднаних сил 04.03.2020.

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 5 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Усі обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме:
поруч з Кримським – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
двічі неподалік Оріхового – з мінометів калібру 120 мм противник випустив 11 мін та 6 мін з міномету калібру 82 мм;
поблизу Миронівського – з 82-мм міномету – 4 міни;
в районі населеного пункту Шуми – зі станкового протитанкового гранатомету ворог здійснив 6 пострілів.
Сьогодні, 04 березня, внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовця Об'єднаних сил отримали поранення.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 04 березня 2020 року
04 березня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Усі обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме:
поруч з Кримським — з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
двічі неподалік Оріхового — з мінометів калібру 120 мм противник випустив 11 мін та 8 мін з мінометів калібру 82 мм, а також 3 постріли ворог здійснив зі станкового протитанкового гранатомету;
поблизу Миронівського — з 82-мм міномету — 4 міни;
в районі населеного пункту Шуми — зі станкового протитанкового гранатомету — 6 пострілів;
поруч з Травневим — з міномету калібру 82 мм — 3 міни, а також вівся вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Окрім цього, упродовж минулої доби противник двічі здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення № 3, застосувавши стрілецьку зброю. Постраждалих осіб немає. Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали — з нашого боку режим тиші було дотримано.
Вчора, 04 березня, внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовця Об’єднаних сил отримали поранення.
З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В период с 25 февраля по 5 марта 2020 года вооруженные формирования оперативной группировки российских оккупационных войск на Донбассе продолжили обстрелы и совершение огневых налетов по позициям украинских войск и населенным пунктам на подконтрольной Украине территории.
Их интенсивность и мощность остались на прежнем высоком уровне. Всего в этот период подразделения оперативной группировки российских оккупационных войск осуществили 64 огневых налета (на прошлой неделе таковых было зафиксировано 81). В ходе обстрелов противник использовал автоматическое стрелковое вооружение, ручные и станковые гранатометы, крупнокалиберные пулеметы, штатное вооружение боевых бронированных машин (ББМ), ПТРК и ЗУ-23-2, а также ряд вооружений, подпадающих под ограничения, согласно положений Минских соглашений. В частности — 122-мм артиллерийские системы, 120/82-мм минометы. Огневые удары наносились противником по позициям украинских войск в районе населенных пунктов: Крымское, Новолуганское, Золотое-4, Луганское, Нижнетеплое, Лебединское, Марьинка, Катериновка, Пески, Красногоровка, Новотроицкое, Орехово, Новотошковское, Шумы, Невельское, Майское, Старогнатовка, Березовое, Талаковка, Авдеевка, Пищевик, Васильевка, Тарамчук, Новомихайловка, Водяное и Павлополь.Противник продолжал активное ведение воздушной разведки с применением БПЛА для выявления изменений в боевых порядках Объединенных сил. Всего в период с 25 февраля по 5 марта с.г. визуально, а также средствами радиолокационного контроля группировки Объединенных сил (ОС), зафиксировано 11 разведывательных пролетов БПЛА противника, в т.ч. 7 пролетов БПЛА типа «Орлан-10», выполненных в воздушном пространстве над линией соприкосновения и боевыми порядками Объединенных сил на тактическую и оперативно-тактическую глубину. При этом, особое внимание противник сосредоточил на уточнении общей оперативной обстановки, а также выявлении изменений в боевых порядках и местонахождении резервов Объединенных сил.
На протяжении недели в частях и подразделениях оперативной группировки российских оккупационных войск в сфере повышения уровня ее боеспособности и боеготовности были организованы и проведены следующие мероприятия:
Согласно плана боевой подготовки ЮВО ВС РФ на полигонах «Центральный-1», «Передовой» и «Славный» 25 февраля с.г. начался цикл практических ротно-тактических (батарейных) учений с минометными подразделениями из состава оккупационной группировки. При этом отрабатываются вопросы ведения огня и его корректировки в сложных климатических условиях (ограниченной видимости), вопрос огневого взаимодействия с мотострелковыми и танковыми подразделениями, а так же выполнения огневых задач в условиях огневого превосходства противника.
25-27 февраля с.г. в частях и подразделениях оккупационной группировки прошли завершающие мероприятия учебно-методических сборов с командирами батальонов и их заместителями;
27 февраля с.г. в т.н. ДНР были организовано и проведено совместное командно-штабное учение с органами управления оккупационной администрации и силами, средствами оккупационной группировки войск в рамках Единой системы предотвращения и ликвидации последствий чрезвычайных ситуаций. Среди прочего, отрабатывались вопросы действий привлекаемых сил и средств в условиях техногенной аварии (катастрофы), природных катаклизмов и активизации боевых действий;
27-28 февраля с.г. на полигоне «Приморский» в рамках боевого слаживания мотострелковых подразделений из состава оккупационной группировки, с личным составом ряда вышеуказанных подразделений, выделенных в состав сил “постоянной готовности”, были практически отработаны отдельные элементы из курса тактической и огневой подготовки;
На полигонах «Центральный» и «Дебальцево» были проведены ротно-тактические учения. В рамках их проведения отрабатывались вопросы ведения общевойскового боя. В том числе с выполнением огневых упражнений из штатного вооружения, в том числе с ББМ (танков, БМП и БТР).
28 февраля с.г., согласно единого плана Южного ВО ВС РФ, в рамках «Единого дня специалиста связи» в частях и подразделениях оккупационной группировки была проведена радиотренировка в сетях системы связи и оповещения. При этом, основное внимание организаторы тренировки уделили вопросу обеспечения устойчивой связи в процессе боевого управления в условиях ведения противником интенсивной РЭБ.
На протяжении недели личным составом оккупационной группировки на отдельных участках линии соприкосновения проводились активные работы по совершенствованию инженерно-фортификационных сооружений, усовершенствованию и маскировке передовых позиций, а также мест укрытия личного состава.
С целью недопущения выявления фактов нарушения Минских договоренностей личным составом оккупационной группировки, продолжаются случаи препятствования работе СММ ОБСЕ ее командованием. Вооруженные формирования оккупационной группировки в очередной раз отказали патрулю СММ ОБСЕ в проезде на временно оккупированную территорию в районе населенных пунктов: Вознесеновка, Верхнешироковское, Сосновское, Садовое, Староласпа, Приморское, Дебальцево, Крещатицкое.
С целью мобилизации личного состава подчиненных формирований, а также морально-психологического воздействия на население временно оккупированных территорий, информационные структуры оккупационной группировки российских войск продолжают реализацию положений плана информационно-психологической специальной операции в районе н.п. Горловка и прилегающих районов. Подконтрольные оккупационной администрации СМИ, а также информационные структуры из состава самой оккупационной группировки, активно распространяют в этом районе некие «достоверные сведения разведки» о якобы предстоящем в ближайшее время «широкомасштабном наступлении ОС на Горловском направлении».
Кроме того, параллельно с выполнением этой задачи, часть подчиненных информационных структур оккупационной группировки задействована в ИпСО по воздействию на ту часть населения временно оккупированной территории, которая активно выражает неудовольствие, в том числе, через социальные сети и СМИ, по поводу использования подразделениями оккупационной группировки жилых кварталов населенных пунктов на временно оккупированной части Донецкой и Луганской областей, для обустройства своих огневых позиций.
Для обеспечения повседневной деятельности частей и подразделений оперативной группировки российских оккупационных войск в период с 25 февраля по 5 марта с.г. с территории России прибыло 18 цистерн, около 1100 тонн ГСМ (жд. ст. Ровеньки), а также до 200 тонн других грузов из числа предметов материально-технического снабжения.
Социально-экономическая обстановка:
Оккупационная администрация в лице руководства т. н. ДНР и ЛНР планирует до 2024 года ликвидировать государственные предприятия, соответственно «Донбассугольреструктуризация» и «Угольреструктуризация», в состав которых передавались материально-технические базы и оборудование убыточных и ликвидируемых предприятий угольной промышленности на временно оккупированной территории. Соответственно, как полагают многие местные наблюдатели, именно к этому сроку оккупантами планируется завершить окончательно кардинальную реструктуризацию предприятий угольной промышленности на подконтрольной им территории Донецкой и Луганской областей Украины путем ликвидации и закрытия.
По сообщению т. н. «министерства строительства и ЖКХ ДНР», государственное предприятие «Вода Донбасса» получило 4 единицы новой специальной техники. В тоже время, ни для кого не составляет тайны тот факт, что порядка 50% ВСЕГО автопарка данного предприятия требует скорейшей замены и ремонта, так как эксплуатируется более 30 лет. В н.п. Сорокино (Луганская область) производственные мощности и оборудование предприятия «Юность», которое выпускало специализированную продукцию для ракетностроительной и аэрокосмической промышленности, полностью демонтированы и вывезены в РФ.
На «Дебальцевской станции электроснабжения» (г. Дебальцево), которая входит в состав местного железнодорожного узла, большая часть рабочих и сотрудников отправлена в неоплачиваемый отпуск. На самой станции продолжает работать минимально необходимое для поддержания самой станции в работоспособном состоянии количество рабочих и сотрудников. Их месячная заработная плата составляет порядка 8 тысяч российских рублей, однако поступает она достаточно нерегулярно, со значительными задержками.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В период с 25-го февраля по 5-е марта с.г. подтвержденные потери российских оккупационных войск на Донбассе составили 6 человек:
1 АК – 1 омсбр (Кальмиусское) 1 в/с, 9 омсп (Новоазовск) 2 в/с;
2 АК – 4 омсбр (Алчевск) 2 в/с, 7 омсбр (Брянка) 1 в/с.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил, застосовуючи озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

5 березня, в період з 09.30 по 11.00 год., російські окупаційні війська в черговий раз атакували позиції українських захисників поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове та Авдіївка. Так, по українським захисникам поблизу Новотошківського російські окупанти випустили 10 мін з 120-мм мінометів. Далі противник атакував наші позиції неподалік Оріхового з артилерійських систем калібру 122 мм, а також з мінометів калібру 82 мм. Водночас з окупованого Спартака ворог вів вогонь по оборонцям Авдіївки з мінометів 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також противник застосував протитанковий ракетний комплекс.
За підтвердженими даними, пропагандисти противника спланували акцію з дискредитації Об’єднаних сил, сподіваючись спровокувати українські підрозділи на масовану відповідь і отримати кадри для того, щоб у подальшому звинуватити українських захисників у порушенні Мінських домовленостей та обстрілі мирних населених пунктів. Ворожа провокація не вдалась.
Натомість, українські захисники успішними точковими вогневими ударами, застосовуючи відповідне озброєння, завдали ураження по вогневим засобам противника та дали російським окупантам гідну відсіч.
Чітко дотримуючись Мінських домовленостей, підрозділи ООС не відкривають вогонь першими, проте, перебувають у повній бойовій готовності та готові у будь-який момент дати російським окупантам адекватну вогневу відсіч.
У разі подальшого загострення ситуації у районі проведення операції можуть бути задіяні підрозділи резерву зі складу Об’єднаних сил. Ситуація перебуває під контролем українських захисників.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вечірній брифінг пресслужби операції Об’єднаних сил 05.03.2020.

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Один обстріл було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
поблизу населеного пункту Авдіївка – з міномету калібру 82 мм противник випустив 7 мін, здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету, а також вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив вісім обстрілів наших позицій, а саме:
два рази поруч з Зайцеве – з 82-мм мінометів - 13 мін, а також вівся обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік Новотошківського – з міномету калібру 120 мм – 10 мін;
тричі в районі населеного пункту Оріхове – зі ствольної артилерії калібру 122 мм – 4 снаряди, з міномету калібру 120 мм – 4 міни та 2 міни з 82-мм міномету;
поблизу Новозванівки – з протитанкового ракетного комплексу;
поруч з Луганським – зі станкового протитанкового гранатомету – 3 постріли, а також ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Сьогодні, 05 березня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення та ще 2 військовослужбовця Об’єднаних сил отримали бойове ураження.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
оос1.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
оос2.PNG
 
Зверху