Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Илья Айзин
ЗСУ
[IMG]
[IMG]
зайняли селище Старомар'ївка (Донецька область)
[IMG]

Бойовики заявили, що ЗСУ взяли під контроль село в «сірій» зоні на Донбасі. Джерела в Міноборони підтверджують.
Збройні сили України повернули під контроль українського уряду село Старомар’ївка в Донецькій області. Воно розташоване біля села Гранітне.
Цю інформацію спочатку почали поширювати «військкори» бойовиків і сепаратистські ЗМІ.
Українські військові зайшли в село ввечері 25 жовтня і закріпились там.
Село Старомар’ївка розташоване біля села Гранітне, їх розділяє річка Кальміус. До війни між ними був автомобільний міст, але його підірвали у 2014 році. Однак обидва села з’єднує пішохідний місток. Жителі Старомар’ївки ходили до Гранітного у магазин і лікарню. Діти відвідували школу на підконтрольній Україні території. Саме село переважно україномовне...
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Боевики обстреляли населённый пункт Кряковка, используя запрещенное оружие...

В среду вечером боевики обстреляли село Кряковка в Луганской области. При обстреле использовалось запрещенное Минскими договоренностями оружие. Об этом сообщает ОТГ "Пивнич".
Обстреляны окрестности села Кряковка - по предварительным данным сюда оккупантами было произведено 28 выстрелов запрещенным калибром 120 мм. Жертв и пострадавших нет. Осколками поврежден "водовоз" - автомобиль ЗИЛ-131.

250077935_936789340255693_7824406557468112051_n__1__650x410.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Пояснення комбригу 93 бригади Холодний Яр Дмитра Брижинського про положення у с. Старомар’ївка...

Село Старомар’ївка розташоване в міжпозиційному просторі на Донеччині поблизу населеного пункту Гранітне і є частиною Мирненської ОТГ. Як повідомляє керівництво окремої механізованої бригади «Холодний Яр», попереднє опитування місцевого населення показало, що російські найманці постійно тероризують жителів села та грабують єдиний у населеному пункті магазин. На цій території є низка побутових проблем. Зокрема, із постачанням вугілля для опалення помешкань, із ремонтом частково зруйнованих будівель внаслідок ворожих обстрілів, ускладнений доступ місцевих мешканців до магазинів, а пенсіонерів до місць отримання пенсійного забезпечення тощо. Задля конкретного вирішення проблемних питань Мирненська сільська військово-цивільна адміністрація виступила з ініціативою зустрітися із жителями села Старомар’ївки та з’ясувати їхні нагальні потреби. Українська сторона СЦКК через СММ ОБСЄ в Україні отримала від незаконних збройних формувань відмову в наданні додаткових письмових гарантій безпеки на час проведення роботи комісії щодо вивчення проблематики та надання допомоги мешканцям Старомар’ївки. Кремлівські пропагандисти скористалися ситуацією у своїх інтересах і розповсюдили неправдиву інформацію про начебто захоплення села підрозділами Збройних Сил України. Крім того, окупанти почали обстрілювати зі 122-мм гармат мирні населені пункти. Зокрема, під обстріл потрапило і село Гранітне, яке вже багато років перебуває під контролем України. Внаслідок ворожого обстрілу було пошкоджено цивільну інфраструктуру. Один український військовослужбовець загинув, інший зазнав поранення. З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України було застосовано бойовий розвідувально-ударний безпілотний комплекс «Байрактар».

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Снимок.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 
Зверху