А Ви даремно обрали непростий шлях: зателефонували б, і я розповів. То ж доведеться кляцати... Отже, є три очевидні сценарії розв'язання Вашої проблеми в залежності від ступеня Вашої стурбованості нею. Підозрюю, що для тренування Ви обмежитися вже першим, але запропоную й інших два. Отже:
1. "Ба-бах", а точніше 75% звуку, спричиненого дифузією розпечених порохових газів, знімає звичайний копійчаний магазинний пристрій, навіть пластиковий. Лишиться 25-30% звуку від газів і 100% звуку від подолання кулею звукового бар'єру.
2. 85% звуку зніме дорогий брендовий виріб, або кастомний пристрій, створені під швидкісні 22-гі калібри (22 вінмаг, 222, 223, тощо). Але в них прохідні діаметри 8 мм в кращому випадку, то ж певна частина розпечених газів вирвуться через збільшений зазор "куля-перетинка". Знову ж таки, і за цього сценарію звук переходу кулі через звуковий бар'єр лишається.
3. Кастомний виріб саме під Ваш набій. По конструктиву - це той же варіант #2 (збільшений внутрішній об'єм, часто дво- і більше рівнева конструкція, вихрові камери і т.д.), але із прохідними отворами 5,5-6.0 мм (залежно від кваліфікації токаря і ступеню співосності виробу, якості нарізаної різьби на стволі і виробі, тощо). Він зніме 99% "бабах" від витікання газів. У Вас залишиться лише звук подолання кулею звукового бар'єру (сприймається дуже індивідуально і суб'єктивно, але в жодному разі не "бабах", а різкий тріск скоріше. В тунелі Ви почуєте його і з 100 м, в засніженому полі - не почуєте і з 50. Якщо вистрілити під ноги в землю, я взагалі подумав вперше, що осічка...
Ще є компонента, що формує загальне звукове сприйняття - звук спрацювання УСМ (особливо на напівавтоматичній зброї), але він турбує нечисленних перфекціоністів на кшталт мене, то ж ним можна знехтувати. Боротися з останнім є сенс лише на дозвукових швидкостях, що у випадку із .17 HMR з його 780-800 м/с не актуально.