В Україні спростять процес обігу зброї

ldkukr

Снайпер
Шановні, прогрес тут не до чого, є люди які не сприймають зміни, або сприймають дуже неохоче. Вони і закони пишуть таки, щоб зміни були мінімальні.
Маленькі зміни не дають прогресу. Вони затикають існуючи дірки.
Ось наприклад: «порядком« відстрілу, вона для кого? я повинен надати зброю, написати заяву, надати три набої, оплатити послуги. Питання: якщо держава хоче перевіряти мою зброю, хай перевіряють за власний рахунок. Я розумію, якщо я вношу зміни, тоді да, я повинен підтвердити законність. про це взагалі ні хто не каже.
не хто не хоче зробити наприклад так: власник зброї раз на 5-7 років, я повинен надати контролюючому органу свою зброю, якщо у перевіряючого виникають зауваження до зброї, він замовляє відстріл, за рахунок держави, і якщо є порушення - штраф і не маленький.
І таке ніколи не зроблять, бо деяким це не зрозуміло, чому 5-7 років, або чого штраф, це ж моя зброя що хочу то і роблю. і.т.д.
На жаль Держава, а точніше люди які за це відповідають, не спілкуються, та банально там також є які хочуть змін і ті у яких «Дія» викликає складність.
в США настільки складна система, що коли пояснюєш що в нас - то для них це просто та зрозуміло. 50 Штатов - 50 законів, і живуть. Канадці в загалі мисливську не відстрілюють.
Немає якось ідеальної системи, треба зрозуміти що Держава хоче все контролювати, і нічого на це витрачати. Щоб сплачували за це користувачі послуг. Це їх головна задача.
спробуйте це бажання обгорнути в фантик і продати нам як спрощення та турботу про користувача послуг.
 

Zabar Andrij

Мисливець
це дійсно спрощення процедури
якщо подивитися трохи назад, я навіть не уявляю скільки часу, бензину, нервів в мене би зайняла реєстрація ТПО родичів, та подача їми документів на відновлення житла(як це буде результативно, це друге питання), але реєстрація в Дії пройшла за 10 хв. і через 2, може 3 дні вже позвонили за допомогу. Запис на прийом в МРЕО через їхній портал, взагалі як наче попав на іншу планету, (якщо зрівняти з 5- річною давниною).
все буде Україна!
 

pio

Мисливець
в США настільки складна система, що коли пояснюєш що в нас - то для них це просто та зрозуміло.
Якщо можете, то розкажіть як у них. Бо мені особисті знайомі розповідали про якусь ліцензію на полювання там, яка коштує менше внесків до УТМР і в яку входить річний перелік полювань, включаючи індивідуальні на копитних. Зброю начебто купують в магазині і без дозволів.
 

pio

Мисливець
Поки мабуть в черзі зручнійше постояти, тим паче що в дозвільників я черг не бачив.
Я черги бачив, що в районній, що в міській дозвільній. Бачив декілька разів дивні питання, які на папері не зададуть. І, в решті решт: все це не відміняє можливості прийти до дозвільної і подати документи.
 

ldkukr

Снайпер
Якщо можете, то розкажіть як у них.
Щоб розповісти треба мати час та точні данні, бо знання мисливців від Аляска, Техасу або Каліфорнії дуже відрізняються, вони точно самі все не знають. одна справа мисливство інше володіння зброєю.
Якщо мисливство то в них є департамент рибного хозяйства ти дикой природи - fws.gov він встановлює правила, кожен штат це робить особисто, є резиденти тобішь місцеві і не місцеві з інших штатів вартість ліцензії для них різна, придбати можливо на пошті, на заправці, в магазині, On-line, є угіддя загального користування є приватні. Для полювання в приватних потрібен дозвіл власника. В одному штаті можна в іншому ні, наприклад використання нарізної зброї.
Як раз Штати і є прикладом латання дірок маленькими кроками. Але що в них точно є: це не мінучість покарання за порушення закону, і не дивляться власник землі ти чи сусід власника, знайшли свинець в патроні на пернату тримай на перший раз 500 баксів.
Вартість ліцензії теж різна по штатах і до неї входять різне. Тут в нас був канадець-інструктор так в їх ліцензію входить навіть ведмідь, всі пернаті без ліміту, олені, лосі, там є де яки правила але 75 баксів ця радість коштує. І кількість мисливців скорочується - гринпіс робить своє діло.:(
стосовно володіння зброї то там взагалі дурдом, на кожен тип своя ліцензія там їх 4 якщо не помиляюсь, скрита, відкрита форма насіння, в яких штатах дозволено в яких ні. В одному штаті ліцензія діє, в іншому ні. Ну типа Львівська ліцензія не діє в Тернополі. :) :)
Дійсно, такого як в нас дозволу на придбання не існує. При купівлі продавець «отримає» для тебе її, існує відповідальність продавця за те що він продав зброю і він ніколи не порушить закон бо залишиться без своєї FFL ліцензії, може навіть відмовити, забрати зброю ти зможеш за два тижні при умові що тобі 18 років, ти резидент країни, та нема заперту на володіння зброєю (кримінал, нарко, алкоголь тощо) в Нью-Джерсі взагалі треба отримати ід-карту, здати відбитки пальців, пройти як в нас психолога і тільки це Вам дасть можливість купити дліноствол, наш 622 наказ то проста і зрозуміла річ для них.
 
Останнє редагування:

old hunter

Снайпер
Може і ми колись таке напишем, наприклад:

"Привет из Флориды . Сколько раз покупал оружие — не успевал даже анкету заполнить , как приходил ответ на background .3—5 минут и можно забирать любое оружие."
 

ldkukr

Снайпер
або навпаки, як придбати хоча б рогатку в Нью Джерсі
шість штатів (Нью-Йорк, Іллінойс, Нью-Джерсі, Меріленд, Коннектикут та Каліфорнія)мають десь схожий порядок отримання дозволу на носіння зброї.
https://portal.311.nyc.gov/article/?kanumber=KA-01683
https://www.nyc.gov/html/nypd/downloads/pdf/permits/rifle_shotgun_permit_application.pdf
https://www.nyc.gov/html/nypd/downloads/pdf/permits/HandGunLicenseApplicationFormsComplete.pdf
дякуючи Гуглу перевод виглядає так: (манал я стільки писати).:)
Для купівлі зброї в Нью-Йорку необхідно спочатку пройти авторизацію в Департаменті ліцензування міста Нью-Йорк, заповнивши форму авторизації, необхідну для придбання зброї. Після того, як ваш запит буде схвалено, ви зможете придбати зброю в будь-якому ліцензованому магазині зброї. Купивши зброю, необхідно повернутися з нею до Департаменту ліцензування для внесення даних про зброю (виробництво, модель, серійний номер) до вашої ліцензії на носіння зброї. Якщо у вас ще немає ліцензії на носіння зброї, потрібно спочатку заповнити заявку на ліцензію та надати її разом з необхідним внеском до Департаменту ліцензування, щоб отримати дозвіл та авторизацію на купівлю зброї.
це якщо коротко а по крокам це так:
порядок:
1. Візьміть на заповнення форму заяви. Її можна отримати як у Департаменті ліцензування, так і завантажити в електронному вигляді з Інтернету.
У першому випадку необхідно звернутися до Департаменту ліцензування за адресою 1 Police Plaza, кабінет 110, місто Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, 10038.
У другому - потрібно зайти на офіційний веб-сайт штату Нью-Йорк, посилання на сайті, потім перейти на вкладку Permits і там ліворуч вибрати Handgun Licensing Forms.
Для скачування заявки натисніть на посилання в розділі Downloads.
2. Заповніть заяву на отримання ліцензії на право носіння зброї.
Заповніть заяву за допомогою друкарської машинки на комп'ютері або скористайтеся електронною формою в інтернеті. Департамент ліцензування не приймає заяв, заповнених від руки.
Заповніть розділ А. У розділі А необхідно ввести особисту інформацію: ПІБ, адресу, номер соціального страхування, контактні дані, дату народження, фізичні характеристики та прикмети, а також інформацію про місце роботи.
Заповніть розділ В. У розділі В міститься набір питань про ваше кримінальне минуле, зловживання алкоголем та наркотиками, причетність до домашнього насильства, наявність психічних розладів, інвалідності, якщо такі є.
Надайте дані про місця проживання та роботи за останні 5 років. Департамент ліцензування використовує цю інформацію під час перевірки біографічних даних.
Якщо ви плануєте носити зброю із собою, складіть лист необхідності. У цій частині заяви необхідно докладно розповісти, навіщо ви хочете носити з собою зброю у Нью-Йорку.

3. Зверніться до заявки до нотаріуса. Ви повинні поставити дату та підписати кожен розділ заяви у присутності нотаріуса.
Нотаріальні послуги можуть надаватися у банках чи будь-яких державних установах. За послуги може знадобитися внести оплату.
4. Плата за ліцензування становить 340 доларів; крім того, потрібно заплатити за дактилоскопію 94 долари 25 центів.
Заплатіть кредитною карткою або принесіть окремі платіжні доручення для кожного платежу. У платіжних дорученнях має бути зазначено, що вони призначаються для New York City Police Department.
5. Особисто надайте заяву та квитанції про оплату до Департаменту ліцензування. Департамент ліцензування здійснить перевірку інформації та після її підтвердження видасть ліцензію на право носіння зброї.

А зараз порівняйте як в нас і як в Штатах , і кому «Дія» трошки по дебільному написана. :)
Ви ще небачили як буває. Про фотки та інше я не писав бо це не про що.
А буває навпаки коли штат Вермонт вводить податок на особливий вид розкоші – розкішне право покладати свою безпеку на плечі інших. І всього за якихось символічних 500 доларів США. Немає зброї плати податок. :)
 
Останнє редагування:

pio

Мисливець
Але що в них точно є: це не мінучість покарання за порушення закону, і не дивляться власник землі ти чи сусід власника, знайшли свинець в патроні на пернату тримай на перший раз 500 баксів.

... наш 622 наказ то проста і зрозуміла річ для них.
Дійсно, у нас не складна і нормальна процедура отримання дозволу на _мисливську_ зброю.

Щодо американських штрафів, то про це розповідати так: завдяки таким штрафам присутня популяція. Тобто, річна ліцензія за 40-70 баксів (можливо десь і більше) дає такий перелік, що мені і не снився. Але порушувати правила занадто дорого.
 

ldkukr

Снайпер
не пернату, а водоплавуючу
Ні. наприклад Онтаріо.

Hunting licence (Ontario residents) | ontario.ca

Мелкие виды дичи:
  • хлопковый хвост (кролик) и зайцы
  • рябчик (ершовый, острохвостый, еловый)
  • белка (серая и лисица)
  • серая (венгерская) куропатка
  • Фазан с кольцевой шеей
  • белая куропатка
  • енот
  • лисица (рыжая и арктическая)
  • скунс
  • ласка
  • опоссум
  • Американская ворона
  • сурок лесной американский
  • дикобраз
  • Дикая индейка (в дополнение к лицензии на мелкую дичь требуется бирка)
  • волк/койот (в дополнение к лицензии на мелкую дичь в некоторых подразделениях по управлению дикой природой требуется бирка)
  • перелетные пернаты (в дополнение к лицензии на мелкую дичь требуется федеральное разрешение на охоту на перелетную дичь)
П.С. до речі дуже класно зроблений сайт все зрозуміло, інформаційно.
 

Zabar Andrij

Мисливець
Ні. наприклад Онтаріо.

Hunting licence (Ontario residents) | ontario.ca

Мелкие виды дичи:
  • хлопковый хвост (кролик) и зайцы
  • рябчик (ершовый, острохвостый, еловый)
  • белка (серая и лисица)
  • серая (венгерская) куропатка
  • Фазан с кольцевой шеей
  • белая куропатка
  • енот
  • лисица (рыжая и арктическая)
  • скунс
  • ласка
  • опоссум
  • Американская ворона
  • сурок лесной американский
  • дикобраз
  • Дикая индейка (в дополнение к лицензии на мелкую дичь требуется бирка)
  • волк/койот (в дополнение к лицензии на мелкую дичь в некоторых подразделениях по управлению дикой природой требуется бирка)
  • перелетные пернаты (в дополнение к лицензии на мелкую дичь требуется федеральное разрешение на охоту на перелетную дичь)
а до чого тут Онтаріо?
розмова наче була про Штати)))
Онтаріо це КанадА, а це трохи інше
 

Zabar Andrij

Мисливець
наприклад, індичку стріляють спеціально для цього призначеним звуженням 1мм.+, у kiks це 1,25 мм., у інших є навіть 1,40мм.
цікаво як буде виглядати ствол після пострілу стальним шротом?
 

Zabar Andrij

Мисливець
Щоб розповісти треба мати час та точні данні, бо знання мисливців від Аляска, Техасу або Каліфорнії дуже відрізняються, вони точно самі все не знають. одна справа мисливство інше володіння зброєю.
Якщо мисливство то в них є департамент рибного хозяйства ти дикой природи - fws.gov він встановлює правила, кожен штат це робить особисто, є резиденти тобішь місцеві і не місцеві з інших штатів вартість ліцензії для них різна, придбати можливо на пошті, на заправці, в магазині, On-line, є угіддя загального користування є приватні. Для полювання в приватних потрібен дозвіл власника. В одному штаті можна в іншому ні, наприклад використання нарізної зброї.
Як раз Штати і є прикладом латання дірок маленькими кроками. Але що в них точно є: це не мінучість покарання за порушення закону, і не дивляться власник землі ти чи сусід власника, знайшли свинець в патроні на пернату тримай на перший раз 500 баксів.
Вартість ліцензії теж різна по штатах і до неї входять різне. Тут в нас був канадець-інструктор так в їх ліцензію входить навіть ведмідь, всі пернаті без ліміту, олені, лосі, там є де яки правила але 75 баксів ця радість коштує. І кількість мисливців скорочується - гринпіс робить своє діло.:(
стосовно володіння зброї то там взагалі дурдом, на кожен тип своя ліцензія там їх 4 якщо не помиляюсь, скрита, відкрита форма насіння, в яких штатах дозволено в яких ні. В одному штаті ліцензія діє, в іншому ні. Ну типа Львівська ліцензія не діє в Тернополі. :) :)
Дійсно, такого як в нас дозволу на придбання не існує. При купівлі продавець «отримає» для тебе її, існує відповідальність продавця за те що він продав зброю і він ніколи не порушить закон бо залишиться без своєї FFL ліцензії, може навіть відмовити, забрати зброю ти зможеш за два тижні при умові що тобі 18 років, ти резидент країни, та нема заперту на володіння зброєю (кримінал, нарко, алкоголь тощо) в Нью-Джерсі взагалі треба отримати ід-карту, здати відбитки пальців, пройти як в нас психолога і тільки це Вам дасть можливість купити дліноствол, наш 622 наказ то проста і зрозуміла річ для них.
цей пост про сша, я і написав, що в сша перната і водоплавуюча різні вимоги по набою
ви приклеїли якесь онтаріо, це канада
 

old hunter

Снайпер
Дозвільник каже що поки паперові документи до нього не привезуть він ніяки рухи не робить.
Ото вам і електронне подання документів, відправив в базу а слідом сідай в транспорт і їдь в дозвільну з документами.
Це покращення дійсно.
А хлопчик з магазину бере (ну не він звісно) 1500 грн. за те що віднесе ваші документи дозвільнику.

Чекаемо наступний ролік від магазину де вони за 10 хвилин продадуть зброю.
Він компьютер тільки буде вмикати і в базу входити 10 хвилин, і це при гарних розкладах :)
 
Зверху