Свинина запечена з вишневим соусом!
1. ошийок свинний(з дикого кабана буде не гiрше
)-2кг
Маринад: 2 чайнi ложки солi,2 чайнi ложки перцю,2 чайнi ложки прованських трав,2 чайнi ложки солодкоi паприки,5 зубцiв часнику, 100г соняшниковоi олii,50 г кленового сиропу.
Все добре перемiшуемо,робимо надрiзи на м'ясi ,маринуемо 3-5 годин.
Беремо 2 кабачки,2 баклажани,0.5 кг гарбуза -нарiзаемо дольками товщиною 1-2см.В фольгу викладаемо овочi,на них м'ясо ,зверху знову овочi,завертаемо добре в фольгу,щоб не виходило повiтря i не витiкав сiк. Зверху пробиваемо фольгу зубочисткою,щоб виходила пара.
Закладаемо в духовку на 2 год.при темп.200 ° , за цей час готуемо соус:
1 склянка сухого червоного вина(вливаемо в сотейник),додаемо 100 г цукру,пiв чайноi ложки корицi,пiв чайноi ложки мускатного горiха,пiв чайноi ложки солi,та чорного перцю. Перемiшуемо i доводимо до кипiння.Кидаемо 0.5 л вишень,варимо 15 хв. Беремо пiв склянки води,розводимо 1 чайну ложку кукурудзяного крохмалю i вливаемо до соуса,який вариться.Варимо ще 5 -10 хв. i знiмсемо з вогню.
Коли м'ясо смпклося,витягаемо з духовки ,овочi викладаемо в тарiлку,а м'ясо ставимо на мангал та смажимо по 5 хв. з кожноi стороны для отримання хрусткоi скоринки(можна обiйтись без мангалу,але буде не так смачно)
Викладаемо м'ясо на тарiлку,поливаемо соусом ,додаемо запеченi овочi !
Все,смачного!
Хлопцi ,це трохи довго-але дуже смачно!
Переглянути вкладення 421033
Переглянути вкладення 421034
Переглянути вкладення 421035
Переглянути вкладення 421036