НАКАЗ N 1042 Про затвердження Лімітів використання мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024 - 2025 р

Mechanik

Снайпер
МІНІСТЕРСТВО ЗАХИСТУ ДОВКІЛЛЯ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ
НАКАЗ

15.08.2024м. КиївN 1042
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
20 серпня 2024 р. за N 1269/42614

Про затвердження Лімітів використання мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024 - 2025 років та встановлення Норм використання (добування) одним мисливцем за день інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024 - 2025 років

Відповідно до абзацу десятого частини першої статті 13 Закону України "Про тваринний світ", абзацу шостого частини першої статті 6 Закону України "Про мисливське господарство та полювання", зокрема з метою запобігання спалахів епізоотичних хвороб тварин, недопущення їх поширення та зменшення ризику для здоров'я тварин та/або людей

НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Ліміти використання мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024 - 2025 років, що додаються.
2. Встановити Норми використання (добування) одним мисливцем за день інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024 - 2025 років згідно з додатком.
3. Управлінню збалансованого природокористування (Ірина ОЛІНКЕВИЧ) в установленому законодавством порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Встановити, що Ліміти і Норми, затверджені та встановлені цим наказом, діють з дотриманням обмежень щодо користування мисливськими угіддями та здійснення полювання, встановлених місцевими органами виконавчої влади.
5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Олександра КРАСНОЛУЦЬКОГО.

Заступник Міністра з питань
цифрового розвитку, цифрових
трансформацій і цифровізації
Сергій ВЛАСЕНКО
ПОГОДЖЕНО:
Виконуючий обов'язки
Міністра аграрної політики
та продовольства України
Тарас ВИСОЦЬКИЙ
Заступник Голови з питань
цифрового розвитку, цифрових
трансформацій і цифровізації
Валентин БАЧУРНИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України
15 серпня 2024 року N 1042

Ліміти
використання мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024 - 2025 років
за посиланням :

https://ips.ligazakon.net/document/view/RE42614?an=10

Altay1972

Снайпер
Ваша думка Шановні Мисливці ?
в когось буде відкриття
Та може військовий стан як то закінчиться, та ..завтра.. треба на полювання, а папірці вже й готові :)

Мені сподобалася позиція 419, приватна агрофірма ,,Подоляка" (Полтавська обл), дозволено до добування 20 оленів, 150 косуль, та 100 кабанів... оце рівень! ведення господарства фермерами, не мисливствознавцями...;)
А ще побачив що по Сумський області УТМРу нема, там, як я чув, закінчилася оренда угідь, і їх далі з УТМРом не продовжили,
тому вочевидь і в лімітах не враховували...
(дивився ближні до Харківської, там де зазвичай їздили на полювання... а в Харківській сумно, ну з такими вождями по іншому й не буде)

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
То треба кидати бухати, більше користі.
Площа українських мисливських угідь зменшується кожен день. На сьогодні це 27 процентів території починаючи з 2014 року. Це без врахування "сірої" зони.

Степанович 2

Снайпер
Блядство на крові ...
У нас,під час війни, всі види дільності і форм відпочинку доступні (гуляють, рибачать, змагаються, ...), одне полювання це "блядство". Чому?,тільки за те, що цей вид дозвілля повязаний з зброєю, і хто таке придумав і вбив собі в голову, що тут аморально, а будь де інде -ні.

kef

Зброяр
Я проти відкриття такого полювання в даний час. Воно призведе до маси конфліктів між....... .На це є багато різних причин і не тільки браконьєрство на копитну чи іншу дичину, популяція якої збільшилась в рази . Щоб проводити полювання ,потрібен контроль а не лише продаж /відстрілок/. А його повноцінного немає . Та і люди цього зараз несприймуть. Коли родині героя вручають державний прапор а в цей час якись 'мисливці' на полях стрільбу по дичині влаштують. Не усі такі але можуть бути з числа 'гостей' які не обізнані з подіями. І де гарантія що після цього на тих мисливців не буде влаштоване на емоціях +полювання+.? Потрібна роз'яснювальна робота в суспільстві. Починаючи від рівнів сільських старост і до рай.та обл. влади.
Так що я проти загального полювання в УТМР ,хіба що для відстрілу хижаків і лише з відповідним контролем .Таке проводилося у нас для сан.відстрілу лисиці.
Прохання не робити коментарі на мій допис.

Степанович 2

Снайпер
Ми маємо навчитись і виробити правила, як жити в умовах війни, яка може тривати ще довго. Умови в різних регіонах різні, мається на увазі інтенсивність бойових дій, відповідно і правила мають різнитись. Так, на це потрібна розяснювальна робота,щоб було розуміння в людей.
Треба розуміти, що, як би не було, а життя продовжується і триває і людина хоче, попри все мати від нього якусь насолоду і знаходити плюси. Всіх загнати в одні злиденні умови не вийде і це має бути зрозуміло, бо людина так влаштована, що довго подібне не витримає, віддушена має бути. Хоча і кожен має мати відчуття, що реально його оточує і працювати на покращення ситуації та вміти співчувати потерпілим.

Останнє редагування:

old hunter

Снайпер
Чомусь на емоціях не влаштовують "полювання" на гонщиків на мотоциклах які ревуть на все місто, на стрітрейсерів, гучні пяні компаніі в кафе та на шашликах.
На мою думку полювання можливо відкривати там де воно не буде заважати і дратувати людей.
Такі місця напевно е, егері їх можуть вибрати.
В тих регіонах де немае военних дій, де е дичина і де треба її чисельність регулювати.
Ну і боротьба з хижаками звісно.

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
У нас,під час війни
А у нас, під час війни, всім, кому менше 60 років, повинні як мінімум "держати булки зажатими", бо треба йти країну захищати. А якщо здоров'я не дозволяє тримати в руках автомат, а з рушницею бігати здоров'я є - то тоді питання. А тих держслужбовців, у яких бронь - то в них взагалі апріорі не може бути часу на полювання, бо в країні війна. І якщо країна дає тобі бронь, то будь ласкавий служити країні 24/7, бо війна. Ще когось забув?????

Вибачте, це так мені хочеться. Не у всіх війна...

Zabar Andrij

Мисливець
А у нас, під час війни, всім, кому менше 60 років, повинні як мінімум "держати булки зажатими", бо треба йти країну захищати. А якщо здоров'я не дозволяє тримати в руках автомат, а з рушницею бігати здоров'я є - то тоді питання. А тих держслужбовців, у яких бронь - то в них взагалі апріорі не може бути часу на полювання, бо в країні війна. І якщо країна дає тобі бронь, то будь ласкавий служити країні 24/7, бо війна. Ще когось забув?????

Вибачте, це так мені хочеться. Не у всіх війна...
так, забув ще багато кого.
зокрема держслужбовців, є багато ще хто працює з ризиком не тільки для себе, і так само 24/7.
взагалі це мабуть людська натура така, бачити тільки навколо себе

old hunter

Снайпер
І якщо країна дає тобі бронь, то будь ласкавий служити країні 24/7, бо війна.
А яка держслужба в Україні робить 24/7, чи ті в кого бронь?
Може фонди Сороса, може всі грантові контори (яких 130 в Україні) або бабтісти роблять 24/7?
В них всіх бронь, БО ВІЙНА.

Mechanik

Снайпер
На мою думку, полювання може бути відкритим, в тих областях, де немає бойових дій.
ЗАБОРОНЯТИ полювання по всій країні, це - не виправданно та не доцільно.
Життя має продовжуватись в країні, і під час війни.
Мисливські господарства мають якось виживати, та проводити різні біотехнічні роботи, так і по збереженню та охороні мисливського фонду.
На це потрібно кошти, які надходять за рахунок продажу, ліцензій та відстрільних карток від мисливців.
Також не треба забувати, і про наших чотирьохлапих друзів, про яких забули. Нажаль.
Полювання для них, це сенс їхнього народження.
Вік у собак, досить короткий, і виховати мисливцю хорошого помічника, потрібно пройти не один мисливський сезон.
Життя мисливських собак в вольєрі чи на дивані, без полювання, це втрачений час. Назавжди.
Людське сприйняття - хочете стріляти, йдіть на війну.
Прирівнювати війну до полювання, це аморально.
Так не буде і не має бути. А у нас, чомусь хочуть, щоб так було.

Zabar Andrij

Мисливець
А яка держслужба в Україні робить 24/7, чи ті в кого бронь?
Може фонди Сороса, може всі грантові контори (яких 130 в Україні) або бабтісти роблять 24/7?
В них всіх бронь, БО ВІЙНА.
бронь є в енергетиків, ДСНС, лікарів, аграріїв, чи це не потрібно?
доречі цікава уява про те, чим займаються та живуть люди в Україні

Аникей

Мисливець
Браконьєрство зараз процвітає. Не забувайте що ще є і військові які перебувають у відпустці чи на реабілітації після поранення і бажають пройтися як колись на полювання,побути в колі друзів.

Браконьєрство зараз процвітає. Не забувайте що ще є і військові які перебувають у відпустці чи на реабілітації після поранення і бажають пройтися як колись на полювання,побути в колі друзів.
Згоден на всі сто відсотків. Знаю не один десяяток мисливців, що боронять нашу країну з перших днів і підтримують ідею відкриття полювання!

Зверху