Охота на хищника "серую ворону"

вовцюгака

Мисливець
Не так небезпечні коршуни,як круки.Сім років назад їх майже не було.Вчора нарахував близько 30шт!зайця-русака в тім районі вже немає,куріпки йок,ось вам і *доброго дня*.
 

вовцюгака

Мисливець

pasa bobkin

Мисливець
Не буду спорити, та був на Дніпрі, на качку. Качки ще мало, а сірі ворони табунами тягнуть. Просто був пирид холодами, такого не було.
 

VS1975

Снайпер
Сьогодні пройшов усі самі заячі місця. Повний нуль. Зате угорі троє круків кружляли весь час. Один мав необережність налетіти на постріл. Дріб 1, відстань до 30 метрів. Ох і гупнув об землю.
20201206_135744.jpg
 
А хіба крука можна стріляти?
Взагалі то можна.
Але не треба!
Крук шкідник. Харчується у тому числі і пташенятами та зайчатами.
Але його користь більша. Він винищує массу шкідників - тих же мишей, хробаків, гусінь.
Так що - самі вирішуйте!
 

VS1975

Снайпер
Взагалі то можна.
Але не треба!
Крук шкідник. Харчується у тому числі і пташенятами та зайчатами.
Але його користь більша. Він винищує массу шкідників - тих же мишей, хробаків, гусінь.
Так що - самі вирішуйте!
Скажу чесно : двоякі відчуття .... Наче і користі від крука багато ( як Ви говорите ), і в той же час зайців немає зовсім, куріпки також немає. Зате круків літає чимало. І постійно вони у пошуку. Зрозуміло, що всі хочуть їсти ... От я уважно передивився дану тему і бачу, що хробаків та гусені зараз немає, миша може ускочити в нору, а заєць ... У нього, при такій кількості круків, шансів вижити майже нуль. Бо всі хочуть їсти.
 
Я особисто ніколи не пропускаю ворону!
Хіба що коли є шанс гусака виждати.
Крук був на нормальній відстані для пострілу всього декілька разів. Дуже обережні!
Я не стріляв. Бо на той час вважав його у Червоній книзі. Але це не так.
Його кількість значна. Шкода - очевидна.
Але є й користь від нього.
Отака дилема!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Крук був на нормальній відстані для пострілу всього декілька разів.
багато бив на гніздах. спосіб дієвий - самка сидить на гнізді, крук поряд, підходиш і кулею чи нулями в гніздо знизу, самець починає голосно кричати та налітати майже на голову - його №5 з іншого ствола. кого так не дістав - через пару тижнів будуть пташенята, які сидять в гнізді - так само нулями в гніздо (бив кулею діабола - то гніздо вивертало навиворіт. аж пташенята випадали на землю), а потім самця і самку, які каркають і літають поряд №5.
а це, щоб не було шкода
1614716318996.png

1614716335898.png
 

kef

Зброяр
Круків дійсно більше стало. Але у нас зараз популяція канюків "шулік" дуже велика стала. Вже відкрито курей " б"ють ". От відносно них уже на часі рішення приймати .
 

север

ветеран форуму
надійна команда
канюк (він же зимняк) не бере курку, у нього слабкі лапи, щоб добути птицю, їх парафія мишовидні гризуни. курей трощать тетерев'ятники
ЗИМНЯК
Переглянути вкладення 653012
Для 90% "охотников" все пернатые хищники - это враги. Будь то пустельга, чеглок или тот же безобидный канюк. И стреляют этих безвредных птиц, где бы они им не встретились. А потом продают чучела под гордым названием "орел". Это все от элементарной безграмотности и отсутствия охотничьей культуры вообще.
 
Зверху