Сезон охоты на пушного 2020-2022 ( + конкурс )

mulyavchik

Снайпер
І ми сьогодні прогулялись на славу.Погодка бомбезна,зранку морозець,сонечко встає,тиша навкруги.Красота.Пройшлись спочатку по ріллі поки нерозвезло,нуль.Потім підійшли під село,обійшли його по колу,нуль.Підійшли до великого ставу все прихвачене льодком.Але при підході було замічено пару табунів качви загальною кількістю приблизно голів 150-170.Кружляли вони над водою кружляли але сідати ненаважувались.Ми тихенько підійшли до води і почали спостерігати за ними,аж тут з води встає ще одна (зазівалась) товариш вдарив по ній раз,вона впала від берега метрів 20.Ну що робити?Залазь друже в воду треба забирати.А як інакше? Нетреба було тоді бити.Короче поліз мій друг у воду по пояс,я..ця кричить аж під горло підступили.Виліз з води,прийняв 50гр. спирту для профілактики.Вдівся і почали ми чатувати за остальними,а вони крутять крутять а сідати нехочуть.І тут я згадую що в мене є манок,витягую поманив,бачу завертають.і тягнуть прямо до нас "в штики",вскидаюсь.перший 5 бачу мажу поводжу,другим 2ка бац і крижень приземляється.Так гупнув аж земля вздригнулась.Забираю.Постояли ще манили.манили,але більше перната братва до нас на вірний постріл підлітати незахотіла.Було вирішено іти далі топтати зайця.Пройшли ще не один травник але все марно.Немає його.Виходимо за село на вигін вирішуємо протоптати його і потихеньку завертати додому,але не вспіли ми відійти від дороги метрів 200 як в середині ланцюга вискакує зайчина,товариш б!є в угон раз.другий робить підранка але далеко він не тікає я його приголублюю0кою і він затихає.Зходимось,роздивляємось трофей ділимось враженнями.пакуємось і далі в дорогу.На годиннку пів на другу,а додому ще тягти кілометрів з 10(це по прямій).Вирішуємо взяти ще одне перспективне місце але пройшовши його зігнали зайчишку який благополучно втік від нас під залпи.Потихеньку дотягли до дому зморені,але задоволені і полюванням і погодою.Тай взагалі день пройшов чудово.Заряд емоцій отримано на цілий тиждень.Ось так ми погуляли сьогодні.Завтра на роботу.Всіх хто був у полі вітаю з трофеями.кому недісталось нічого страшного.все ще впереді.Я теж без зайця ходжу,і нічого.Фото додаю.
изображение_viber_2021-12-04_19-27-33-239.jpg
 
І ми сьогодні прогулялись на славу.Погодка бомбезна,зранку морозець,сонечко встає,тиша навкруги.Красота.Пройшлись спочатку по ріллі поки нерозвезло,нуль.Потім підійшли під село,обійшли його по колу,нуль.Підійшли до великого ставу все прихвачене льодком.Але при підході було замічено пару табунів качви загальною кількістю приблизно голів 150-170.Кружляли вони над водою кружляли але сідати ненаважувались.Ми тихенько підійшли до води і почали спостерігати за ними,аж тут з води встає ще одна (зазівалась) товариш вдарив по ній раз,вона впала від берега метрів 20.Ну що робити?Залазь друже в воду треба забирати.А як інакше? Нетреба було тоді бити.Короче поліз мій друг у воду по пояс,я..ця кричить аж під горло підступили.Виліз з води,прийняв 50гр. спирту для профілактики.Вдівся і почали ми чатувати за остальними,а вони крутять крутять а сідати нехочуть.І тут я згадую що в мене є манок,витягую поманив,бачу завертають.і тягнуть прямо до нас "в штики",вскидаюсь.перший 5 бачу мажу поводжу,другим 2ка бац і крижень приземляється.Так гупнув аж земля вздригнулась.Забираю.Постояли ще манили.манили,але більше перната братва до нас на вірний постріл підлітати незахотіла.Було вирішено іти далі топтати зайця.Пройшли ще не один травник але все марно.Немає його.Виходимо за село на вигін вирішуємо протоптати його і потихеньку завертати додому,але не вспіли ми відійти від дороги метрів 200 як в середині ланцюга вискакує зайчина,товариш б!є в угон раз.другий робить підранка але далеко він не тікає я його приголублюю0кою і він затихає.Зходимось,роздивляємось трофей ділимось враженнями.пакуємось і далі в дорогу.На годиннку пів на другу,а додому ще тягти кілометрів з 10(це по прямій).Вирішуємо взяти ще одне перспективне місце але пройшовши його зігнали зайчишку який благополучно втік від нас під залпи.Потихеньку дотягли до дому зморені,але задоволені і полюванням і погодою.Тай взагалі день пройшов чудово.Заряд емоцій отримано на цілий тиждень.Ось так ми погуляли сьогодні.Завтра на роботу.Всіх хто був у полі вітаю з трофеями.кому недісталось нічого страшного.все ще впереді.Я теж без зайця ходжу,і нічого.Фото додаю. Переглянути вкладення 729272
ну в ріллі качка не літає. :) з полем.
 

kozak_1975

Слідопит
Як сказав відомий автор, сатирик та художник Лесь Подеревянський :"Астанавісь мгновеніє ти прекрасне"))) Гарна погода, гарний постріл, гарний трофей і... і все гарне навкруги))
Переглянути вкладення 729240 Переглянути вкладення 729241
Було б все супер , аби Ви тримали зайця за лапи,але і так нічого…
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда

 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда

Ходили втроем на фазана, но взял одну карточку и на зайца. #7 на "Круке". Метров 15-16.
 

Dedushka

Снайпер
Вчера созванивались за поездку на охоту. У моего друга охотника обнаружили корону. Теперь он дома с температурой на самоизоляции. Решил прогуляться по полям один. Ходил по полю убранного подсолнуха. Треск от стеблей слышен за километр. Поднял на этом поле 2 зайчика, одну лису и стайку куропаток. По одном стрелял метров 50 к нему. Зайчик аж присел и опять стал убегать. По полю было видно что он ушел , может дробинки под шкуру вошли и все, а может и мазонул. Второй косой за метров 60-70 поднялся. Не стрелял. Видно дробь №2 на таком расстоянии мало эффективна. Поэтому для открытых полей для второго выстрела нужно уже ставить №0 или № 00. Ну а по яркам и травке то в оба ствола двоечка. Прогулка моя была интересной. И видел и стрелял. Вот только без трофеев остался. Но ничего. Пусть живут. ;) ;)
 

джейк

Мисливець
Сьогодні підняли двох а взяли третього .Першого підняли на передисковані кукурудзі далеко. . Другого підняли в траві но пес недав вистрілити біг за зайцем хвіст в хвіст тай й ще з голосом. Візуально бичив куди побіг виришив йти напоперек пройшов метрі 100 бачу заець біжить по грунтові дорозі ого метрів вже до 500 . Йду по тій самій траві лишается метрів 3 до оранки тут пес знову пачав тявкати бачу зайця метів 20 пес заді тут без шансів О б/к. Перший його ЗАЕЦЬ завтра йому РІК буде.
IMAG0694_1[1].jpg
 

ATIS

Снайпер
В нас притрусило снігом, морозець -4, і зразу в місцях де була пустка з'явився зайчик.
Полювали в п'ятьох. Підняли вісім, два добули. Заєць весь був в ріллі, піднімався далеко, майже весь поза пострілом. Стріляли по трьом, один набіг на товариша і він його здобув, другого провели салютом. Мій піднявся в глибокій оранці, метрів 20, проспав, стріляв десь біля тридцяти, постріл, через голову і в рюкзак. Патрон з шротом #0, порох psb+2sp.
IMG_20211205_101112.jpg
 

Виталий 2.

Слідопит
А у нас, как и ожидалось-грязь. До пяти утра дождь.
Мряка, сыро, ветер, периодически моросит и так весь день. Ну, когда погода была помехой ;) ?
К часу, на семь человек - норма!
Своего добыл единицей, первой тройкой, вроде зацепил, дернулся но бежит, добавляю в след единичкой и косой лег.
Всех с полем!
IMG_20211205_080329.jpg
IMG_20211205_080341.jpg
IMG_20211205_083917.jpg
 

Jager127

Новачок
Сегодня ходили вчетвером. По посадочкам. Заяц лежит плотно пока не наступишь. Взяли двоих. Мой лежал метров 5 от края посадки. Один выстрел метров с 12.
Патрон самокрут дробь 3/35, пыжи ДВП, без контейнера, порох Сильвер 2г.
IMG_20211205_081946.jpg
 

kef

Зброяр
Обходили усі заячі місця. Бачили одного зайця та одного лиса. Стрільба була без наслідків. Є такі поля де немає жодного заячого сліду лише поодинокі лисячі переходи. Зайці як правило залишили сліди своєї життєдіяльності лише в межах села та в деяких випадках на полях озимих зернових . Коли обходиш місця їхньої "вечері" по великому колу то можна дещо розплутати ті наброди. Як по вхідних так і вихідних слідах . Але не при таких умовах ,коли сніг лежить два дні без понови. Два зайці за дві ночі так наплутають що можна подумати .що їх там десятки штук. Зі слів наших мисливців з сусідніх сіл то ситуація теж не втішна. Три колективи вполювали по одному зайцю і бачили як для такої погоди зовсім мало. В тих місцях де ще декілька років тому я сам один піднімав десяток зайців зараз повний нуль.пустка. І тут хімія чи хижаки не є причиною а наслідок того .що цілий сезон що року на одному і тому ж місці вичешувалось заяче поголів'я під нуль. Мисливці ходили майже один за одним і .що саме головне майже усі мали трофеї. А зараз побачити там заячого сліду можна хіба що того який пробіг "транзитом" без зупинки. Хоть і місцина хороша. Яри.городи.кущі.буряни.старі хутора.озимина.капуста.і.т.д . Тобто кормова база достатня не для одного десятка зайців. Але нажаль ...
А це все .що я сьогодні вполював
IMG_20211205_081506~2.jpg
IMG_20211205_130216.jpg
IMG_20211205_130210.jpg
IMG_20211205_081514.jpg
 

Mechanik

Снайпер
Неділя 5 грудня Кременецьке УТМР
Ранок почався о 6 год. з смаколиком "Чорний принц" та чаєм Lipton з лимоном.
Поспішати мені було нікуди, так як мій старший товариш по полюванню і бджілкам (Василь Григорович), тільки на 9 годину ранку, підтягнеться на місце нашого полювання.
Тому, часу було у мене більш ніж, достатньо.
За вікном, я почув, вже перші автомобілі, водії яких тиснули на педаль дросельної заслонки своїх сталевих коней.
Так раненько можуть їхати, або ж мисливці, або ж рибаки. Рибальський сезон вже завершено, тоді вдалого Вам хлопці полювання.
Збираю свій рюкзак, роблю запис в "матроскі" рюкзак за спину, і легенько вирушую до місця призначення, в якості пішохода.
Крок за кроком, метр за метром, я дібрався своїх мисливських угідь.
Кругом сніжок лежить, і сліди зайця на полі, надали мені позитиву та гарного настрою.
Сліди були не свіжі, вчорашні, але головне що зайчик все ж таки, тут проживає.
Я вдивлявся в слід зайця, якого я так довго чекав побачити, на білому снігові. Невже ця пора настала. Справжня зима і морозець.
Так, зима настала, згідно календарю також.
Пролунала мелодія і мій колега набрав мене.
- Чекаю Вас, нікуди не йду далі, підходьте. пора шукати нам своє мисливське щастя, відповів я.
Ну ось ми разом, і починаєм топтати перші поля...
Глухо... Перше поле, друге поле, третє, четветре... Трави, рілля, і ні жодного зайця ми так і не підняли.
Час підходив до обіду, результат нульовий так і залишався, і ми вирішили підкрепитись, калоріями домашьої тушонки із свинини.
Горячий чай із термоса, був досить смачним, на лоні природи, серед молоденьких сосен.
Ну що ж йдемо далі...
Те саме що і до обіду. Поля змінювались, а картина, та сама. Ні жодного зайчика, наче скрізь землю.
Що ж робити, куди йти далі вже ? Залишалось нам на кінець нашого полювання, одна ділянка поля з високою травою.
Ну що ж беремо траву. Я йду праворуч, Григорович ліворуч, більша половина трави вже пройдена.
Все тріщить під ногами, і надії щось побачити в цій пустелі, вже не має... Ні в мене, ні в Василя Григоровича.
І тут все змінюється, до навпаки.
Я зупинився на мить оглянутись по сторонам, і бачу що переді мною в 5 метрах вилітає заяць з трави, як куля.
Я не можу оговтатись, це сон, чи насправді заяць, та ні, це заяць, самий справжній заяць. мчить на вихід із трави.
Один постріл із Stoeger зупиняє його шаленну швидкість, і я поспішаю до цього місця. Я не повірив своїм очам.
Перший мій заслужений трофей за останніх 3 роки. Беру в руки, і кажу про себе
- Як довго, я тебе шукав. Ти найкращий, найцінніший за всі мої 42 роки полювань. Пробач мене...

P.S. Сезон полювання в цьому сезоні на зайчика - ЗАКРИВАЮ
Популяція зайця останніми роками, в нашій місцевості , катастрофічно знизилась.
Зайця, можна сміло заносити в Червону книгу, в Західній Україні.
Якщо ми не зупинемось, ми втратимо те, що у нас залишилось.
А це вже, останні зайці.
В Кременецькому УТМР при 100% участі всіх мисливців на полюваннях, один мисливець має право добути за весь сезон зимового полювання 1,8 зайця.
Один,кома, вісім...!!!

Дякую всім, хто прочитав до кінця.
Далі буде...

IMG_20211204_185334[1].jpg
IMG_20211204_185501[1].jpg
IMG_20211205_080719[1].jpg
IMG_20211205_092644[1].jpg
IMG_20211205_111914[1].jpg
IMG_20211205_120253_BURST1[1].jpg
IMG_20211205_120347[1].jpg
IMG_20211205_132447[1].jpg
IMG_20211205_145518[1].jpg
 

Соболь 2000

Слідопит
Неділя 5 грудня Кременецьке УТМР
Ранок почався о 6 год. з смаколиком "Чорний принц" та чаєм Lipton з лимоном.
Поспішати мені було нікуди, так як мій старший товариш по полюванню і бджілкам (Василь Григорович), тільки на 9 годину ранку, підтягнеться на місце нашого полювання.
Тому, часу було у мене більш ніж, достатньо.
За вікном, я почув, вже перші автомобілі, водії яких тиснули на педаль дросельної заслонки своїх сталевих коней.
Так раненько можуть їхати, або ж мисливці, або ж рибаки. Рибальський сезон вже завершено, тоді вдалого Вам хлопці полювання.
Збираю свій рюкзак, роблю запис в "матроскі" рюкзак за спину, і легенько вирушую до місця призначення, в якості пішохода.
Крок за кроком, метр за метром, я дібрався своїх мисливських угідь.
Кругом сніжок лежить, і сліди зайця на полі, надали мені позитиву та гарного настрою.
Сліди були не свіжі, вчорашні, але головне що зайчик все ж таки, тут проживає.
Я вдивлявся в слід зайця, якого я так довго чекав побачити, на білому снігові. Невже ця пора настала. Справжня зима і морозець.
Так, зима настала, згідно календарю також.
Пролунала мелодія і мій колега набрав мене.
- Чекаю Вас, нікуди не йду далі, підходьте. пора шукати нам своє мисливське щастя, відповів я.
Ну ось ми разом, і починаєм топтати перші поля...
Глухо... Перше поле, друге поле, третє, четветре... Трави, рілля, і ні жодного зайця ми так і не підняли.
Час підходив до обіду, результат нульовий так і залишався, і ми вирішили підкрепитись, калоріями домашьої тушонки із свинини.
Горячий чай із термоса, був досить смачним, на лоні природи, серед молоденьких сосен.
Ну що ж йдемо далі...
Те саме що і до обіду. Поля змінювались, а картина, та сама. Ні жодного зайчика, наче скрізь землю.
Що ж робити, куди йти далі вже ? Залишалось нам на кінець нашого полювання, одна ділянка поля з високою травою.
Ну що ж беремо траву. Я йду праворуч, Григорович ліворуч, більша половина трави вже пройдена.
Все тріщить під ногами, і надії щось побачити в цій пустелі, вже не має... Ні в мене, ні в Василя Григоровича.
І тут все змінюється, до навпаки.
Я зупинився на мить оглянутись по сторонам, і бачу що переді мною в 5 метрах вилітає заяць з трави, як куля.
Я не можу оговтатись, це сон, чи насправді заяць, та ні, це заяць, самий справжній заяць. мчить на вихід із трави.
Один постріл із Stoeger зупиняє його шаленну швидкість, і я поспішаю до цього місця. Я не повірив своїм очам.
Перший мій заслужений трофей за останніх 3 роки. Беру в руки, і кажу про себе
- Як довго, я тебе шукав. Ти найкращий, найцінніший за всі мої 42 роки полювань. Пробач мене...

P.S. Сезон полювання в цьому сезоні на зайчика - ЗАКРИВАЮ
Популяція зайця останніми роками, в нашій місцевості , катастрофічно знизилась.
Зайця, можна сміло заносити в Червону книгу, в Західній Україні.
Якщо ми не зупинемось, ми втратимо те, що у нас залишилось.
А це вже, останні зайці.
В Кременецькому УТМР при 100% участі всіх мисливців на полюваннях, один мисливець має право добути за весь сезон зимового полювання 1,8 зайця.
Один,кома, вісім...!!!

Дякую всім, хто прочитав до кінця.
Далі буде...

Переглянути вкладення 729632 Переглянути вкладення 729633 Переглянути вкладення 729634 Переглянути вкладення 729635 Переглянути вкладення 729636 Переглянути вкладення 729637 Переглянути вкладення 729638 Переглянути вкладення 729639 Переглянути вкладення 729640
Супер !!!!
 
Зверху