Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Пентагон подтвердил готовность США помочь Украине защититься от РФ, а Байден поговорит с Путиным.
США готовы обеспечить Украину всем необходимым для того, чтобы она имела возможность защищать свою территорию.
Заявил министр обороны США Ллойд Остин на конференции в фонде Рональда Рейгана. Дословно он сказал, что США готовы «оказать помощь Украине в защите ее суверенной территории» и подчеркнул, что в нынешней ситуации «существует пространство для дипломатии и работы лидеров». Ранее стало известно, что президент США Джо Байден в ходе разговора по видеосвязи с Путиным во вторник, 7 декабря, поднимет тему Украины.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США готові забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб вона мала можливість забезпечити захист своєї території.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на конференції у фонді Рональда Рейгана.
Він укотре заявив про занепокоєння Вашингтона нарощуванням Росією військ на кордоні з Україною і сказав, що США готові «надати допомогу Україні у захисті її суверенної території», а також забезпечити, «щоб вона мала те, що для захисту суверенної території необхідно».
Остін зазначив, що для цього Сполучені Штати шукатимуть різні форми підтримки, наголосивши, що в нинішній ситуації «існує простір для дипломатії та роботи лідерів», однак не став наводити деталі, щоб не передбачати те, про що планує на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним говорити президент США Джо Байден.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Байден предупредил Путина: США готовы сделать все для Украины, что не сделали в 2014 году...

Президент США Джо Байден, предупредил президента России Владимира Путина о последствиях вторжения в Украину. Подробности этого разговора во время переговоров двух президентов, рассказал советник президента США по национальной безопасности Джейк Салливан. По словам Саливана, США сегодня готовы сделать то, что не сделали в 2014 году на случай наступления России на Украину. На вопрос журналистов о конкретных последствиях, с которыми столкнется Россия, в случае вторжения в Украину, Саливан ответил следующее:
"Я посмотрю вам в глаза и скажу вам, как президент Байден посмотрел президенту Путину в глаза и сказал ему сегодня, что то, что мы не делали в 2014 году, мы готовы сделать сейчас", - сказал Салливан и подчеркнул ещё раз, что США готовы как никогда, расширить военную помощь Украине, в случае вторжения России. Об этом рассказали в Белом доме по итогам переговоров Путина и Байдена.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
З Литви доставили військову допомогу для України.

З Литви військово-транспортним літаком Alenia C-27J доставили військову допомогу для України. Про це інформує литовське оборонне відомство. Передавав її особисто Міністр національної оборони Арвідас Анушаускас, що сьогодні також прибув до Києва. Це перша частина заявленої військової підтримки згідно з ухваленою в жовтні постановою уряду Литовської Республіки. Всього Литвою буде передано Збройним Силам України 490 бронежилетів на суму понад 617 тисяч євро і стільки ж балістичних поясів на понад 59 тисяч євро.
«Матеріальна підтримка є частиною послідовної та всебічної підтримки Литви Україні, зміцнення обороноздатності та забезпечення її суверенітету», – наголосили у Міністерстві оборони Литви. Після російської військової агресії у 2014 році проти України Литва активно підтримує нашу державу у всіх можливих формах.
1.jpg

2.jpg
3.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У четвер, 9 грудня, під час 14-ї щорічної конференції з питань медицини військових конфліктів і катастроф, яка триває в Естонії, естонська сторона оголосила про наміри передати ЗС України мобільний шпиталь другого ешелону.
За словами командувача Медичних сил Збройних Сил України бригадного генерала медичної служби Тетяни Остащенко, незабаром за кордоном розпочнеться фахова підготовка українського персоналу, який надалі працюватиме саме у таких мобільних шпиталях.
Планується, що передача шпиталю Збройним Силам України відбудеться найближчим часом.

safe_image.jpg
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Литва готова поддержать Украину летальным оружием.

Министр национальной обороны Литвы Арвидас Анушаускас призвал всячески поддерживать Украину на фоне российской вооруженной агрессии. Он заявил о готовности Литвы предоставить украинской стороне летальное оружие.
"Необходимо всячески поддерживать Украину, и Литва готова к этому, в частности передать Украине летальное оружие", - заявил Анушаускас во время пресс-конференции в Рукле. Однако литовский министр не стал вдаваться в подробности и раскрывать, о каком именно летальном оружии он говорит.
"Я не буду сейчас отвечать прямо, это вопрос многостороннего соглашения, потому что привлечены несколько государств, не только донор и получатель вооружений, но и также производитель и поставщик", - отметил он.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Байдена изучают, как поддержать украинских партизанов, если Россия нападет...

The Washington Post
Дословно Игнатиус: "Планирование помощи, описанное в воскресенье знающим чиновником, включает способы предоставления оружия и другой поддержки украинским военным, чтобы противостоять вторжению российских войск, а также материально-технической поддержки повстанческим группам, если Россия свергнет украинское правительство и начнется партизанская война".
Детали: Колумнист отметил, что юридическая группа в администрации президента США изучает, как можно было бы оказать помощь украинским повстанцам без нарушения американского или международного законодательства.
А агенты ЦРУ и других ведомств изучают, как было организовано движение сопротивления в Афганистане против СССР, в Сирии – против сил, поддерживаемых Россией, а также против США в Ираке и Афганистане.
Сообщается, что США могли бы предоставить украинцам переносные зенитно-ракетные комплексы Стингер.
По словам Игнатиуса, основная цель администрации Байдена – нанести удар российским войскам, если Путин вторгнется в Украину, без непосредственного привлечения американских войск. Этот шаг президент США исключил.
Официальные лица США также предупредили, что Америка и ее европейские союзники введут жесткие экономические санкции, которые могут навредить российской экономике. На прошлой неделе НАТО объявил о планах продвижения войск вперед, в сторону России, если Путин проигнорирует предупреждение.
Колумнист отмечает, что основу партизанской армии могут составить около 500 тысяч украинцев, которые с 2014 года прошли боевую подготовку. Также отмечается, что на руках у украинцев есть как минимум миллион единиц оружия.
В то же время, американские специалисты обсуждают, как организовать тайники с оружием и другие логистические инструменты, которые могут поддержать мощную "секретную сеть" в случае вторжения России.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Адміністрація США підготувала додатковий пакет військової допомоги Україні та обговорює з союзниками по НАТО питання щодо постачання Києву переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК) "Стінгер".

Про це телеканал NBC News повідомляє з посиланням на неназваних американських офіційних осіб.
"США працюють із союзниками по НАТО над тим, щоб домовитися про поставки запитуваного владою України "ПЗРК "Стінгер"", - йдеться у повідомленні. Крім того, за даними телеканалу, "адміністрація Байдена також підготувала новий пакет військової допомоги США Україні. Це доповнення до тієї допомоги, яка вже надається Києву".
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Делегація військових США вивчала потреби України у засобах протиповітряної оборони.

Про це на брифінгу заявив представник Пентагону Джон Кірбі.
За словами представника Пентагону, американська делегація проконсультувалася із представниками України щодо потреб країни в оборонній сфері. Зокрема йшлося про протиповітряну та протиракетну оборону. Він відмовився повідомити деталі.
На запитання, чи є ознаки змін у чисельності російського угруповання поблизу кордонів України, Кірбі відповів негативно. За його словами, поблизу України залишається суттєве угруповання – "на схід, північ і навіть на південь від України".
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Наприкінці 2021 року адміністрація президента США без публічного розголосу виділила Україні додаткові 200 мільйонів доларів військової допомоги.

Про це повідомила кореспондент телеканалу CNN у Держдепартаменті США Кайлі Етвуд.
"Адміністрація Байдена без зайвого галасу санкціонувала додаткову допомогу Україні у розмірі 200 мільйонів доларів наприкінці грудня на тлі нарощування російських військ вздовж кордонів України", — написала Етвуд. Журнаіст уточнила, що ця інформація отримала підтвердження у чотирьох джерел. Уточнюється, що пакет нової підтримки дозволяє передати Україні таку саме оборонну продукцію, яку США надавали в минулому, у тому числі летальне озброєння. Зокрема, йдеться про стрілецьку зброю та боєприпаси, а також засоби зв’язку, медичне обладнання, запасні частини та іншу допомогу. Рішення було затверджене лише за кілька тижнів до того, як США й Росія розпочали переговори щодо безпекової ситуації в Європі. За словами двох джерел CNN, адміністрація Байдена на початку січня повідомила Конгрес про затвердження нової допомоги Україні, що необхідно було здійснити за процедурою. Причому це також було зроблено негласно, зазначається в повідомленні. Зазначається, що на доставку виділеної допомоги знадобиться певний час.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США начнут проводить подготовку украинских бойцов на территории трех европейских стран в случае эскалации напряженности на границе Украины - The New York Times.
В рамках оказания помощи Киеву Соединенные Штаты организуют подготовку солдат и офицеров ВСУ на восточном фланге НАТО — в Польше, Румынии и Словакии.
19619210-efc7ca1b127d686a9b578dfbe94e503c.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Правящая коалиция Германии все больше склоняется к предоставлению оружия Украине, - Deutsche Welle.

Фрау Риббентроп в последнее время полностью легла под Путина. У нового правительства Германии после интенсивных консультаций с Белым домом появляются проблески здравого смысла. Надеюсь, эти проблески превратятся в нечто большее после намеченного визита Анналены Бербок в Украину.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Украинская армия получит экс-афганские вертолеты...
По предварительной информации, Украина получит пять вертолетов типа Ми-17В5 и один Ми-8МТВ от США в качестве военно-политической поддержки. Первые вертолеты прибудут в Украину в конце марта. Пока агентство НАТО по поддержке и поставке ищет подрядчика для организации перевозки трех вертолетов Ми-17 из Мексики в Украину. Согласно техническому заданию, три авиационные машины должны быть доставлены из города Веракрус, расположенного в Мексике, в Одессу морским путем. Груз будет готов не раньше 7 февраля. Отправление из Веракруса должно состояться через две недели после получения груза.

Источник: https://defence-blog.com/ukrainian-...apZdrYpEGg-Sg5M8YESaoPohnY1b2mJu3elq6MEypgtkk
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У разі вторгнення РФ в Україну США нададуть нашій державі летальну зброю, і Росія заплатить ціну.

Про це заявив сенатор-демократ від штату Коннектикут Річард Блюменталь.
"Я думаю, Володимир Путін зробив найбільшу помилку у своїй кар'єрі, недооцінивши, наскільки хоробро народ України боротиметься з ним, якщо він вторгнеться. Ми введемо дуже болючі економічні санкції, але ще важливіше те, що ми дамо народу України летальну зброю, якої вони потребують для того, щоб захищати свої життя. Буде це Javelin чи Stinger, чи стрілецька зброя, чи катери - Росія заплатить ціну, будуть наслідки", - сказав Блюменталь на прес-брифінгу у Києві у понеділок.
Він наголосив, що у такому разі Путін увійде в історію як парія.
Сенаторка Джин Шахін (демократка, Нью-Гемпшир) зазначила, що сенатори хочуть, щоб український народ знав, що США – на боці України, підтримують зусилля адміністрації забезпечити можливість українському народові самому вирішувати своє майбутнє.
"Ми також хочемо відправити меседж Володимиру Путіну, що він має зрозуміти: що ми стоїмо з Україною, і ми притягнемо його до відповідальності, якщо він загрожуватиме суверенітету України", - наголосила вона.
Сенатор Роб Портман (республіканець, штат Огайо) додав, що республіканці та демократи у Вашингтоні не завжди у всьому погоджуються один з одним у Вашингтоні.
 
  • Like
Reactions: kef

HOWA

Слідопит
Постанова Кабінету Міністрів "Про затвердження Порядку застосування членами добровольчих формувань територіальних громад особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань територіальної оборони " № 1448 від29. 12. 21р читати уважно, "порядок що додається", тут https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zat...rmxj01SuZovmGgANmq4KLvcaVkw_q-YzkFRyGkPPM7Tus
 
Зверху