Шановні мисливці ягдтерь'єр це "універсал" чи міф?
Доречний!!! Полював два роки ,знаю!!!Якраз сміх зовсім не доречний. Ягд - універсальний мисливський собака. Єдине, що не робить ягд - це стійка, яка притаманна лише лягавим собакам. Все інше - будь ласка, навіть болото і подача битої птиці з води. Гон з голосом, неперевершена робота в очеретах по лисиці, кров'яний слід по підранку, чудовий пошук не дивлячись на те, що в бур'янах не завжди видно саму собаку. Приймав участь в полюванні з ягдом на куницю, спочатку знайшла, викурила і далі працювала з голосом, коли куниця вискочила на дерево. Ну, і звісно нора, цього дратхаар не можеНімецька якість не потребує реклами.
Не помню точно рік, наче 2013. На Луганських обласних чи просто чергових змаганнях по водоплаваючій дичині перше місце за сумою балів взяв якраз ягдтерєр.
А я бачив,як після пів дня полювання у високій траві,господарі ягдів,носили їх у рюкзаках!!!Дуже витривалі.При полюванні на фазана в очереті,чагарниках,в непрохідних посадках ,коли були присутні дратхаар,курцхаар,ягдтер"єри,ЗСЛ та естонський гончак,за години дві-три першими почали "перекурювати" лягаві,ЗСЛ почала повільніше працювати через годин п"ять,разом з естонцем,а ягди наче тільки вийшли на полювання...Намагались працювати окремо: лягаві в одному напрямку,естонець працював більше з ягдами,можливо тому,що собаки були одного господаря,а моя ЗСЛ сама по собі. Робили невеличкі перерви,але факт є факт.Певна річ,що кожен є прихильником "своєї" породи,обраної для себе,але останнє моє спілкування було з мисливцем,який до сих пір тримає ягдів,дратхаара,то каже ,що ягдтер"єр займає для нього перше місце,саме як різностороння мисливська порода.Винайшов полювання на норах не моїм,особливо після того ,коли бачиш собачку після нори з слідами "кривавих боїв",хоча саме полювання досить таки захоплююче.
Ви тримали ягдтер'єрів?Ну так то не від породи, а від господаря, що два-три рази за рік виходить з собакою на полювання . Собака не в формі і лежить дома на дивані цілий рік, звісно що там потенціалу на дві години бою. Диванний спаніель також далеко не побіжить.
Ні, тільки полював певний час, років 5 з товаришем-власником.Ви тримали ягдтер'єрів?
Всі породи собак є вузькоспеціалізовані. Ніякий ягдтер'єр не буде працювати так, як дратхаар, чи естонець. І навпаки ніякий естонець не буде працювати по лису в норі.Ні, тільки полював певний час, років 5 з товаришем-власником.
Глянув на ваш вік в профілі. Розумію. В вашому віці я в принципі теж міг компенсувати недостатність універсалізації собаки своєю жагою, напором і власною витримкою. Потім ближче до 40 з'явився дратхаар. І років з трьох, коли він набрався досвіду і сили, ми з ним вже нікуди не спішили і "трахали все стадо", причому самі вибирали жертву, час і місце. Правда, на певні види дичини ми просто перестали полювати, стало нецікаво.Всі породи собак є вузькоспеціалізовані. Ніякий ягдтер'єр не буде працювати так, як дратхаар, чи естонець. І навпаки ніякий естонець не буде працювати по лису в норі.
Всі породи собак є вузькоспеціалізовані. Ніякий ягдтер'єр не буде працювати так, як дратхаар, чи естонець. І навпаки ніякий естонець не буде працювати по лису в норі.
Не помню точно рік, наче 2013. На Луганських обласних чи просто чергових змаганнях по водоплаваючій дичині перше місце за сумою балів взяв якраз ягдтерєр.
Якщо в Вас був гарний дратхаар, то ніякий ягдтер'єр з ним по роботі на пернату і близько не будеГлянув на ваш вік в профілі. Розумію. В вашому віці я в принципі теж міг компенсувати недостатність універсалізації собаки своєю жагою, напором і власною витримкою. Потім ближче до 40 з'явився дратхаар. І років з трьох, коли він набрався досвіду і сили, ми з ним вже нікуди не спішили і "трахали все стадо", причому самі вибирали жертву, час і місце. Правда, на певні види дичини ми просто перестали полювати, стало нецікаво.