Герои этой войны

AIRBORNE

Мисливець
Знайомтесь, це 58-річний захисник України, помічник гранатометника з механізованої бригади Сухопутних військ, яка виконує бойові завдання в районі ООС на Донецькому напрямку, солдат Геннадій Баришніков. Він росіянин - по батьку і за національністю в паспорті, але українець - по матері і в серці.
- До війни я мешкав у Слов'янську. За моїм будиночком сьогодні, і крайні 4 роки, доглядають сусіди - добрі люди. Розпочав свою військову службу у січні 2015-го. З початком війни, у 2014-у році, нас, мешканців Донеччини і Луганщини, до мобілізації не залучали, а так пішов би ще у першу хвилю.
Люблю свій Слов'янськ, не люблю його людей - деякі і донині мріють про «русский мир». Тут, «на нулі», я відчуваю себе потрібним більше, ніж вдома. У мене є позиція, є автомат з набоями, є побратими і є ворог. Я тут воюватиму до Перемоги.
Разом переможемо!
Слава Україні!

Мобільна прес-група ОТУ «Схід», Авдіївка

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Орест-22 роки
Він зі славетного міста Львів,позитивний хлопець, часто посміхається, навіть під час бою
Перебуває на відстані трохи більше 200 метрів від ворога.
На варті Ваших безтурботних сновидінь !
 

AIRBORNE

Мисливець
Командир механізованого взводу лейтенант Іван ("Xoxol") на війні усю свою офіцерську службу – півроку.
- Я закінчив Національну академію Cухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у червні, а у липні - прийняв взвод, тут, на Донецькому напрямку.
- Ситуація у нас досить напружена, чи не щодоби ворог криє зі стрілецької зброї, гранатометів, не гребує мінометами 82-го чи 120-го калібру. Танки інколи насипають. Характер вогневої активності буває різний. Провокації, коли противник хоче побачити наші «гнізда» – це одне. А коли вони переходять межу, і з’являється пряма загроза життю моїх хлопців, - тоді начувайся, відповідаємо достойно, як треба! Ми ж не простаки, ми ж на своїй землі, - каже командир.
- Ось нещодавно, - продовжує "Xoxol", - мої хлопці, неподалік ділянки траси Мар’їнка-Донецьк, помітили ворожу ДРГ з 12 чоловік. Чекаємо. Підлізли вони метрів на 100 – з РПГ ціляться. Перехрестили ми двох у ранг «200-их». Десять полізли знову, ми ще двох прибрали до пекла! Вони їх забрали і знову вперед. Ми знову… І так, поки їх не лишилось двоє - ці повернулись на свої позиції. Наркомани певно - чим вони думають, що п’ють чи курять? А може це їхні штрафники, у спини яким наведені автомати…
Разом переможемо!

Слава Україні!

Мобільна прес-група ОТУ «Схід» (Авдіївка)

 

AIRBORNE

Мисливець
А у вашої кухні є стіни?
Кухня бійців, які боронять нашу землю від окупантів, їх не має. Сніжить. Під навісом на морозі кухар готує гороховий суп на обід і розповідає, що їхні бліндажі згоріли у вересні, хлопцям доводилося ночувати в окопах на землі. Частину нових бліндажів уже побудували, до кухні черга дійшла тільки зараз.
Ця позиція майже кожного дня обстрілюється, стрілкотня тут - буденна річ, а іноді прилітає і щось "важче". Обстріли відбуваються переважно в нічний час, тоді хлопці кидаються до зброї, щоб згасити нахабний запал ворога, а вдень будують новий бліндаж для кухні. Присядуть трохи перекурити, потім підкріпляться смачним гарячим супом і знову до роботи.
Нещодавно їм вдалося вистежити і знищити ворожу «Рапіру», і зараз вони в пошуках нової цілі для полювання.
Українському бійцеві доводиться бути не лише воїном, а й землекопом, будівельником, електриком, кухарем, автомеханіком, бо не виживе у цих степах з пронизливим вітром і ворогом за кількасот метрів від нього. Тут темнішає раніше за всю Україну, і починають літати червоні вогники трасерів, свистіти кулі. Так день за днем, місяць за місяцем, рік за роком…

Ось тут можна підтримати захисників та допомогти їм у «полюванні»: https://goo.gl/drb7U7

Автор: Анастасія Корнійчук
Фонд «Повернись живим»

 

AIRBORNE

Мисливець
Денис, з позивним «Студент», головний сержант роти, яка у складі Об’єднаних сил утримує наші оборонні позиції на Донецькому напрямку.
Народився і виріс у Херсоні. Професійно займався боксом. Майбутнє мріяв пов’язати з морем, тому навчався у морській академії.
- Я на війні з часів Майдану в Києві. Тоді був ще студентом другого курсу, - пригадує Денис. – З майдану мене так і кличуть - Студент. Спочатку волонтерили з друзями. Так само, разом з друзями, пішли добровольцями на Схід бити ворога. Контракт із Збройними Силами України я підписав у 2016 році.
Дуже сильно люблю свою маленьку донечку, якій ще немає рочку. Я тут воюю за неї, за інших дітей України, за наші сім’ї, за спокій і мир у наших домівках: від Луганська до Ужгорода та від Чернігова до Криму.
Разом переможемо!

Слава Україні!

Мобільна прес-група ОТУ «Схід», Авдіївка

 

AIRBORNE

Мисливець
Командир взводного опорного пункту молодший лейтенант Андрій Овчаренко до війська потрапив за мобілізацією у 2015 році.
До війни він мирно навчав дітей у школі, на Харківщині, фізичному вихованню. Тепер зі зброєю в руках командує взводом, який тримає оборонні позиції Об’єднаних сил в напрямку Горлівки.
Сьогодні, 9 грудня, офіцер святкує свій 38-й рік народження.
- День народження «на нулі» відзначаю вперше, не шкодую що саме так, - каже Андрій.
- Вдома на мене чекають рідні та близькі. Та ми тут для того і воюємо, щоб інші люди могли мирно жити і святкувати не під свистом куль чи розривами ворожих снарядів. Тим більше, мій взвод – теж моя родина, але військова!

Разом переможемо!

Слава Україні!

Мобільна прес-група ОТУ «Схід», Авдіївка.

 

AIRBORNE

Мисливець
Він бачив пекло і він крізь нього пройшов: Генералом уперше став військовий, який починав війну комбатом...Бойовий “Призер” Мойсюк. Генералом ЗСУ вперше став військовий, який починав війну комбатом.
Звання генерала Збройних сил України вперше отримав військовий, який починав війну з РФ командиром батальйону. Це 39-річний Євген Мойсюк, нині – заступник командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ.
Як передає “Новинарня“, Євген Мойсюк, позивний “Призер”, фігурує в указі президента про присвоєння військових звань від 5 грудня – до Дня збройних сил України.
Полковник Мойсюк став генерал-майором.
Про його підвищення у званні написав у “Фейсбуці” радник президента Юрій Бірюков:
“…Розкажіть мені про паркетних генералів. І про тилових генералів. І розкажіть мені про Женю Мойсюка, якому Петро Порошенко вручає погони генерал-майора…
Я знаю «Призера», на той момент комбрига 81-ї [окремої аеромобільної бригади ЗСУ], з яким спав в одному підвалі у Водяному. Це січень 2015-го, ДАП. Я знаю, сам знаю, як він сідав в мотолигу і гнав в термінал за пораненими.
Ага, ну розкажіть мені про паркетного”.
“Женя «Призер» Мойсюк перший генерал, який війну почав комбатом в 25-ці (Дніпропетровській повітряно-десантній бригаді – “Н”)“, – зазначив Бірюков.
За його словами, за останній чотири роки десятки полковників отримали генеральські погони.
“Плеяда нових. Оновлення генеральського корпусу”, – додав він.
Євген Мойсюк – досвідчений військовий,десантник, який пройшов миротворчі місії в Іраку та Косово. У розмові він не раз наголошує, що на війні будь-яке завдання, навіть надважке, потрібно виконувати.
Щоправда, при цьому треба бути відвертим зі своїми бійцями – вони мають розуміти, що їх чекає попереду.
Таких важких завдань Мойсюку і його бійцям доводилось виконувати чимало. Мойсюк не з тих, хто відсиджується – іноді він сам веде своїх бійців у бій.
Влітку 2014 року з ними пробивався по тилах бойовиків від Артемівська до Шахтарська, брав вогонь і сили бойовиків на себе – щоб колеги-десантники з 95-ї бригади дістались до наших підрозділів, заблокованих на кордоні з РФ, а з грудня 2014 року командував обороною ДАП.
Його бійці були останніми, хто тримав аеропорт.
Євген Мойсюк – володар двох орденів Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів.
Особиста історія Євгена доволі типова. Приклад іншого військового – старшого двоюрідного брата, який служив у ВДВ – після чого школяр чернівецької фізико-математичної школи вирішує стати саме захисником Вітчизни. Зрештою – вступ в омріяний навчальний заклад.
Євген потрапив до Одеського інституту сухопутних військ з другої спроби – перший раз 16-річного хлопця туди не взяли.
Після закінчення вишу почав службу у 25 бригаді, яка тоді базувалася в Болграді Одеської області.
«Для мене війна почалась, коли я був командиром батальйону в 25-й бригаді, отримав завдання вийти на прикриття державного кордону у березні 2014 року в Амвросіївку.
У пункті пропуску Успенка – це найкоротший шлях від російського кордону до Донецька –росіяни намагались ввести свої «миротворчі підрозділи». Ми отримали завдання не допустити, щоб зайшли чужі війська. Тоді я зрозумів, що таке інформаційна війна.
Уявіть: стоять в одну шеренгу 15-20 кореспондентів російських ЗМІ, а 4-5 клоунів намагаються створити враження в цих журналістів, що маса людей перешкоджає руху техніки, починають стрибати під гусениці.
Тобто група людей невелика, а створюється така картинка, що там весь Донецьк перед нами стоїть і не пускає.
Ми намагались діяти рішуче. Стали під Амвросіївкою, зайняли район оборони. До нас підходили різні «напівволонтери», «доброзичливці», «колишні афганці, чорнобильці». Хотіли прощупати, до чого ми готові.
Вони: «А от якщо росіяни введуть миротворців?» Кажу: «Хана всім миротворцям».
Думали, що це тільки я так кажу. Почали питати солдатів на КПП. Ті їм відповідали: «Хай заходять».
Можливо, це теж було стримуючим фактором.
Найголовійше для командира – ніколи в житті не обманювати. Якщо це завдання важке або надважке – про це повинні знати всі, до останнього солдата, розуміти, що їх очікує.
Інакше взагалі нічого не буде.
У нас найкращі, хоробрі солдати. Коли вони знають ступінь ризику, розуміють, як ми будемо діяти, вони сміливо та ініціативно виконують завдання».

Успіхів вам, пане генерале !

 

AIRBORNE

Мисливець
Сьогодні свій професійний день відзначають Сухопутні війська Збройних Сил України!
Щиро вітаємо всіх причетних до свята!
Нехай у Вас завжди все буде 4.5.0.

 

AIRBORNE

Мисливець
Знайомтеся, це – Олександр Павлюк, командувач ОК «Захід». Російське вторгнення у 2014 році офіцер зустрів на посаді командира 24-ї бригади – підрозділу, який був ледь не у всіх гарячих точках Донбасу. Бійці 24-ки звільняли, зокрема, Хрящувате та Новосвітлівку, проривали коридор до Луганського аеропорту та брали участь у кривавих боях поблизу Зеленопілля.

У 2015-му Павлюку присвоїли звання генерал-майора (нині військовий – генерал-лейтенант): він дізнався про це, перебуваючи на фронті, і тепер зізнається: якби не був разом із підлеглими у пеклі 14-го – його б не сприймали як командира.

Читайте історію командувача військ оперативного командування Сухопутних військ «Захід» у черговому тексті «Новинарні» із серіалу «Нові генерали Українського війська»: https://novynarnia.com/2018/12/17/pavliuk/

Та не забувайте допомагати тим, хто досі на передовій: https://goo.gl/C5jLmf

Фонд «Повернись живим»

 

AIRBORNE

Мисливець
Сьогодні День народження святкував би Василь СЛІПАК...Василь мав все: любов до життя, богонатхненне самовідчуття, винятковий музичний хист, веселу іронічну вдачу, вражаючу кар'єру оперного співака, друзів, славу, визнання... Але він повернувся з Франції в Україну, щоб захистити Рідну Землю від окупантської навали... Не словом, не пожертвами, а власною долею і власним життям...

За сотні років рашистська гідра зжерла мільйони і мільйони українців... І за останні кілька років лік йде на тисячі славних воїнів і мирних людей... Але саме Василь СЛІПАК є для багатьох уособленням цього колективного образу загиблого героя АТО...

На пошану пам'яті Василя СЛІПАКА і усіх полеглих українських воїнів, на дружню вдячність всім, хто боронив і боронить Рідний Край від рашистів, співаємо:

Прогриміла над країною біда.
Чорні крила, руssкій мірЪ-лиха орда Йде війною.
Зжерла Крим, жере Донбас.
Гей, до зброї! Тільки ми! Ніхто крім нас!

Гори, душа, гори! Прапори догори!
Не задля нагород — встаю за свій народ!

ЛІНК НА ПІСНЮ https://www.youtube.com/watch?v=ESMPMefNi38


 

AIRBORNE

Мисливець
Пам'ятаємо, шануємо!
Сьогодні Ісе Мунаєву могло б виповнитися 52 роки.... Син Ічкерії, який віддав своє життя за незалежність України... Світла пам’ять! Герою слава!

 

AIRBORNE

Мисливець
Непритомного Станіслава росіяни захопили в полон. Він втратив ногу. Однак, у 2015-му році став на протез та повернувся до ЗСУ. Нині він командир взводу. Стовбан Станіслав. Слава Герою України !️

 

AIRBORNE

Мисливець
Яна Козинець медик за професією. Пропрацювавши дванадцять років у звичайній лікарні, вона вступила на військову службу до Національної гвардії України, де проходить службу її чоловік - щоб бути разом не тільки в дома, а й на полі бою.
Сьогодні сержант Яна санітарний інструктор медичного пункту однієї з частин НГУ зі складу Об'єднаних сил. Підписавши контракт в грудні 2015 року, відразу ж вирушила на Схід України, щоб виконувати свій конституційний обов'язок.
За її словами, що медики, що військові на передовій завжди повній бойовій готовності, адже ворог може в будь-який момент піти в наступ.
Вдома Яну чекають двоє маленьких діток. Дванадцятирічна Софія дуже пишається своєю мамою, адже вона не тільки лікує людей, а й захищає їх.
Разом до перемоги!
Слава України!
Прес-група ОТУ «Схід»

 

AIRBORNE

Мисливець
Глибинна розвідка - це такі люди, які коли ви лягаєте спатки, йдуть працювати на територію противника, і сказати що в них залізні шари - це не сказати нічого. Чисельність групи мала, і їх задача не контакт, а зазвичай набагато тонша. Багато наших врятувала глибинна розвідка...

 

AIRBORNE

Мисливець
Лікар оперував три тижні бійців у заблокованому Луганському аеропорту. Всі пацієнти вижили !
Зараз він вже підполковник, тоді був майором медичної служби – Лось Дмитро Володимирович.
Медик та водій з тією колоною ввійшли в аеропорт, а їх відразу заблокували знову І три тижні цей підполковник з водієм надавали допомогу.
- 52 поранених і один лікар з тим усім, що він мав під руками. І жоден з них не помер!!!. Дмитро Володимирович робив ампутацію нижньої кінцівки в польових умовах у бомбосховищі Луганського аеропорту,
Дмитро Лось зараз і далі перебуває в АТО, працює в мобільному госпіталі.

 

AIRBORNE

Мисливець
Боєць з позивним "Тринадцятий" на бойовому посту. Промка. Простий і надійний хлопець, з яким є про що поговорити. Віра у перемогу у нього в серці така сильна, що зігріває навіть трішки й інші серця. На таких от хлопцях тримається вся ця країна !

 
Зверху