Герои этой войны

AIRBORNE

Мисливець
До армійських лав старший солдат Василь потрапив у 2015-му році. Його улюблена відповідь на запитання про поважний вік: "Молодь повинна завжди бачити попереду себе спини старших…"
Хай береже Вас доля і дарує довге життя !

 

AIRBORNE

Мисливець
Знайомтеся, це - Руслан Боровик, позивний Багдад, гранатометник 90-го батальйону. Він пройшов пекло Донецького аеропорту, а тепер відкрив власну фотовиставку зі світланами з ДАПу.

"Перші знімки в аеропорту я зробив, коли ми приїхали туди за пораненими. Тоді там якраз була 79-а бригада, старшим був Арефьєв, позивний Спартак. Коли ми залетіли в термінал, стрільба була активна. Але бійців було достатньо, щоб вести бій. І тому я відклав свій автомат і дістав камеру. Зробив перший кадр, як хтось вхопив мене за плече: ти хто такий? Журналіст? Я показав свій гранатомет. І відразу стало простіше – ти один із нас, роби, що хочеш. Просто, крім гранатомета та автомата, у мене є ще й фотоапарат. Ще одна зброя", - розповідає Руслан.

Та не забувайте допомагати тим, хто досі захищає нас на передовій: https://goo.gl/7c9EFS

Фонд "Повернись живим"

 

AIRBORNE

Мисливець
– Та ПТРКашник я, – посміхається Олег. – Цього року наш розрахунок посів перше місце в ОТУ «Північ» зі стрільби з протитанкових ракетних комплексів. Я – навідник «Стугни П».
Олег – молодший сержант, родом із Коростеня Житомирської області. Строкову службу проходив ще десять років тому. Був командиром відділення. Також навчався на деревообробника, опісля, кілька років, працював будівельником то в Польщі, то Білорусії, то в Україні.
– За мобілізацією мене в армію не взяли, бо в мене паралізована мама. На той момент я був її єдиним опікуном. Коли сестра повернулася з Білорусі, я й пішов на контракт. Так і служу тут вже другий рік. Щоправда, мама й досі думає, що я на полігоні. Не кажу правду, бо переживаю за її здоров’я.
Чоловік зізнається, кваліфікація допомогла на війні. Жарти – жартами, а вміло накрити й обладнати бліндаж вміє.
– Ось недавно вороги поцілили з РПГ прямо в бліндаж. Відновили. Ще що? Баньку збудували. З нею, до речі, зовсім недавно теж був цікавий випадок. Вирішили ми з хлопцями після нічного чергування попаритися. Ідемо, нікого не чіпаємо. Чомусь саме в той момент противник вирішив пристрілятися. Влупив по наших позиціях зі 120-мм міномета. Тільки й встиг подумати перед падінням, хоч би в нас не поцілило… Лежимо втрьох, а воно вибухає… Обійшлося. Всі живі-здорові. Лиш вирви кругом залишилися. Отак ми з хлопцями «попарилися».
Радість для чоловіка – його донечки, які чекають вдома. – Старша Дарина – спец по комп’ютерах, а от Кароліна дуже гарно співає. Навіть на обласний пісенний конкурс має їхати скоро. Телефонують обидві часто, пишуть, переживають. Чекають вже додому. Вони – моя найбільша підтримка!
Разом переможемо!
Слава Україні!
Мобільна прес-група ОТУ «Північ»
Ярослава Зоріна

 

AIRBORNE

Мисливець
Ось кому треба давати Золоту Зірку Героя!
У Дебальцевському котлі він залишився єдиним хірургом і наодинці проводив операції.Оперував в бліндажі, на колінах, прикриваючи собою поранених від землі, яка сипалася після постійних розривів мін.За 9 діб врятував 95 бійців!
Олександр Данилюк.Сміливий Лікар-Майданівець, Лікар-Герой!

 

AIRBORNE

Мисливець
Привітання Командувача Десантно-штурмових військ ЗС України, Героя України генерал-лейтенанта Михайла Забродського

Панове офіцери, прапорщики, сержанти та солдати Десантно-штурмових військ! Дорогі ветерани українського десанту!

Щиро вітаю Вас з професійним святом! Дуже знаковим є те, що ми вже другий рік поспіль відзначаємо День десантно-штурмових військ 21 листопада – у день святого архістратига Михаїла, якого десантники багатьох країнах світу вважають своїм покровителем.

Мужність та героїзм військовослужбовців Десантно-штурмових військ стали невід’ємною частиною новітньої історії України. Адже до ведення бойових дій на Сході нашої країни, з першого дня були задіяні всі військові частини Десантно-штурмових військ.

Особовий склад неодноразово демонстрував високий бойовий дух, професійну підготовку, вірність та відданість Батьківщині.

Нажаль, майже п’ять сотень наших бойових побратимів назавжди «пішли у небо»… Ми – їх завжди памятатимо!
Вдячний всьому особовому складу Десантно-штурмових військ за те, що Ви завжди там, де найскладніше, на передових рубежах.

Бажаю Вам невичерпного здоров’я, наснаги, витримки, добробуту та миру Вам і Вашим рідним!
Слава ДШВ! Слава Збройним Силам України!

З повагою,
Командувач Десантно-штурмових військ ЗС України
генерал-лейтенант М.В.ЗАБРОДСЬКИЙ

 

AIRBORNE

Мисливець
Давайте привітаємо ГЕРОЯ ! Вчора 21 листопада святкував свій День Народження Народний Герой України, командир 58-ї ОМБр, Михайло Драпатий. У серпні 2014-го вивів з Ізваринського котла 260 бійців 2-го батальйону 72-ї бригади з понад 30-тьма одиницями техніки. Три доби більше 160 км під обстрілами, по замінованим територіям... Герою Слава !

 

AIRBORNE

Мисливець
Капітан буксира «Яни Капу» Олег Мельничук у російському «суді»: «Я не розумію російської мови».

Український моряк попросив перекладача. За словами адвоката Едема Смєдляєва укранський моряк не визнає себе винним.

Честь!

 

AIRBORNE

Мисливець
Знайомтеся : "Омут", боєць-легенда, сміливий та зухвалий.
На луганщині він разом із побратимом, майже під самим носом у російських найманців, зняв прапор новоросіїї й повернувся назад з трофеєм, живий та неушкоджений. Респект тобі, Козаче. Пишаємось тобою!!

 

AIRBORNE

Мисливець
Командир "Бердянська" відмовився давати свідчення російської ФСБ
Командир малого бронекатера Військово-морських сил України "Бердянськ" старший лейтенант Роман Мокряк відмовився відповідати на питання співробітників Федеральної служби безпеки Росії і визнаватися на відео в нездійсненних їм злочинах.
Про це повідомляє "Думська" з посиланням на правозахисників, які займаються правовою підтримкою полонених моряків в окупованому Криму.
"Він відмінний офіцер і смілива людина. Послав чекістів за відомою адресою", - розповів співрозмовник видання.
27 листопада кримський окупаційний «суд» відправив Мокряка в СІЗО до 25 січня...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Капітан буксира «Яни Капу» Олег Мельничук у російському «суді»: «Я не розумію російської мови».

Український моряк попросив перекладача. За словами адвоката Едема Смєдляєва укранський моряк не визнає себе винним.

Честь!

Касаемо темы...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Кримські зеки зібрали найнеобхідніше нашим морякам. У СІЗО нашим хлопцям несуть речі першої необхідності: одяг, взуття, продукти харчування, сигарети. Але найбільше окупантів злякала реакція місцевих ув'язнених. Ті зібрали хлопцям своєрідний "грев": цукор, чай, сигарети...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Крымчане собрали на нужды захваченных ФСБ украинских моряков около 140 тысяч рублей.
Об этом на своей странице в Facebook написал крымскотатарский активист Нариман Джеляло.
"Уже покинул место дислокации у симферопольского суда. В течении дня люди приносили и перечисляли помощь украинским морякам, некоторых из которых рядом определяли под арест. Люди несли как продукты и вещи так и денежные средства. На данный момент собрано около 140 тыс. рублей. На собранные средства мы докупим необходимое и постараемся передать в симферопольское СИЗО", - рассказал Джелялов.

Изображения:
 

AIRBORNE

Мисливець
Капелан Олександр Решетник.
Евакуював жителів Слов'янська, коли в місто прийшли гіркінци. За це потрапив в полон.
Вивозив людей з Дебальцеве, Вуглегірська. Відходив разом з фронтом. Три роки служить капеланом на Світлодарськ дузі. Бригади йдуть на ротацію а Олександр залишається.
Допомагає бійцям і місцевому населенню. Словом і ділом
У нього немає вихідних."Що тобі не дає опускати рук, що не припинити те, що ти робиш ?"
- "Одного разу прийняте рішення - я роблю це поки війна в моїй країні"
 

AIRBORNE

Мисливець
22-річний львів’янин Андрій - солдат, стрілець механізованої бригади, яка з весни утримує оборонні позиції «на нулі» під Мар'їнкою.
Щоб не бути юристом або фінансистом, як того хотіли його тато з мамою, пішов в артисти – має спеціальність «режисер театру та кіно». Кишенькові у батьків не просив - усі студентські роки працював барменом, потім пивоваром.
- Мій дідусь, за національністю поляк, - розповідає солдат, - у молоді роки, в складі УПА, воював у карпатських лісах. Я - ультрас ФК «Карпати», наше гасло - «Завжди вірні». Я - «бандерштадт», я - патріот. Моя країна воює, і я тут воюю за Україну!
Сказав мамі, що їду до Польщі, на оглядовий збір перед навчанням в університеті УЄФА, а за два тижні зателефонував їй з навчального центру і спитав: «Мамо, на присягу приїдеш?»
Тут, на передовій, відчуваю себе на своєму місці, тут все по-справжньому.
Взвод у нас хороший, дружній. У кожному з хлопців я впевнений як в собі – не раз один одному спину прикривали.
Разом переможемо!
Слава Україні!
Мобільна прес-група ОТУ «Схід» (Авдіївка)

 
Зверху