Допоможіть розібратися із мисливськими традиціями і звичаями!

kolesnyk_2007

ветеран форуму
надійна команда
Ще і снує і строго виконується традиція-після вперше добутого трофею,під час полювання на пернату,молодому мисливцю який його добув приходиться його цілувати в з....д!!!!
І цей момент всі знімають на відео і викидають на німецькі сайти))))
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму

Hovarf

Слідопит
Форумчанин Вік71 описав всі мисливські традиції, яких й справді дотримуються в мисливських колективах. Все цілком вірно - і про жінок, і про варені яйця. Навіть нема чого добавити. Ну хіба що в нас ще існує такий звичай - якщо мисливець - початківець добув на полюванні свого першого звіра, то його по обличчю повинні мазнути кровю впольованого кабана , або козулі. Щось на зразок - посвята в мисливці. Правда цей звичай дотримується не у всіх товариствах.
 
  • Like
Reactions: SAB

vanhant

ветеран форуму
надійна команда
А чого не виконуєш???)))
На мене не діе
Напевно дружина в Ваньки молода і гарна...,нашо йому ті забобони!
Віха відповів, замість мене ;););)
От тоді, дійсно ..... пруха ;) коли їй та мені ОХОТА :p:p:p
 

охотник70

Мисливець
Мій товариш мабуть не знав або не вірив у прикмети і забобони і дуже любив попрощатись зі своєю дружиною перед полюванням,через що ми його часто чекали ранком зимою на морозі,так як полювали разом на зайців,аж доки непровчили.Не раз також брав з собою варені і жарені яйця,але лисиць і зайців стріляв справно.Так що це все тітьки забобони.
 

vanhant

ветеран форуму
надійна команда
дуже любив попрощатись зі своєю дружиною перед полюванням,через що ми його часто чекали ранком зимою на морозі,
Ми б не чикали ...... нехай потом шукае в полях
дуже любив попрощатись зі своєю дружиною перед полюванням
Так і звечора це можливо зробить ..... ну щоб друзі не чекали :D:D:D
 

охотник70

Мисливець
То він може і звечора тоже починав прощатись,а ранком як би так сказати щоб було вже надійно!
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Не раз також брав з собою варені і жарені яйця
Тоже не верю в подобные приметы, да у нас они никогда и не практиковались: лоток крутосваренных яиц на охоте - отличная белковая пища, придающая и силу, и энергию. То же самое касается и дичи, взятой с собой на охоту-ничего плохого в этом нет. А вот встречная баба с пустыми ведрами - это капец: проверено на практике! Бриться перед охотой - лишнее, не на свидание идем, хотя и небритость нынче в моде.
По традиции, на открытие охоты первым тостом поминаем ушедших в Мир Вечной Охоты своих старших товарищей и наставников, при этом обязательно снимаем головные уборы и символически поминаем их минутой молчания.
Сам придумал свою личную традицию и практикую ее уже не одно десятилетие-приучил к этому и товарищей: на закрытие охоты всегда делаю прощальный выстрел обязательно в воздух, перед тем, как зачехлить ружье: прощание с Охотой до следующей встречи.
На закрытие охоты стараемся не стрелять зайцев: ведь им до "мира" на полях остается продержаться всего день-два, а там - ура, свобода! Жалко их бить, пусть лучше порадуют в следующем сезоне! А если еще, ненароком, подстрелишь зайчиху - все, настроение испорчено до следующего сезона и осадок на душе препаскудный надолго...Хищников этот пункт не касается.
Более, чем уверен, что практически у каждого охотника есть еще свои личные забобоны, традиции и приметы... Но вряд ли кто ими поделится во всеуслышание..;).Даже здесь.
 

охотник70

Мисливець
Нащот бабів з пустими відрами це точно.Мій знайомий дід рибак ,якого вже нажаль немає на ньому світі ,коли виходив зранку на рибалку і зустрічав сусідку з пустим відром або навіть просто без відер , повертав додому і казав що буде невдача бо пересвідчитися вже не один раз.
 

Rapshits

Слідопит
Нащот бабів з пустими відрами це точно.Мій знайомий дід рибак ,якого вже нажаль немає на ньому світі ,коли виходив зранку на рибалку і зустрічав сусідку з пустим відром або навіть просто без відер , повертав додому і казав що буде невдача бо пересвідчитися вже не один раз.
Це все є забобони бо коли вірити в цю дурню то так і стається, а коли невірити то нічого подібного не станеться удача в руках.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
коли вірити в цю дурню
Я тоже, до поры до времени, не верил...пока на себе лично не проверил: может и случайность... С тех пор ну не люблю я встречать
сусідку з пустим відром
;) перед охотой...
 

Rapshits

Слідопит
Тоді треба виходити затемна коли ще всі сплять :),наприклад 4:30 або 05:00
і взагалі, а може ми щось нетак робимо (грішимо) і нам невезе на полюванніo_O!
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Тоді треба виходити затемна коли ще всі сплять
+100.
Кстати, так и стараюсь поступать...
...Самое приятное, например, когда выходишь морозным утречком на крыльцо, дым вертикальными столбами поднимается над одинокими хатками, снег приятно похрумкивает под ногами, дворовые собаки изредка, незлобиво, погавкивают тебе вслед из-за заборов спросонку...
А за околицей -девственная пелена, после длинной пороши, не нарушенная еще рубчатыми, в елочку, следами резиновых сапог 45 размера ( с запасом , видать, брал, тоже не вчерашний...;)) соседа-конкурента. А на ней, с притихших огородов, в поле вьется уже прямолинейный, незамысловатый, на первых порах, малик матерого, откормившегося за долгую ночь на кочерыжках, русака... Ляпота!:rolleyes:
 
Останнє редагування:
Зверху