Зменшення популяції зайця

Статус
Закрита.

Арго

S-Moderator
Команда форуму
И можна закрывать охоту вообще!!Не готовы мы к культурным охотам.У наших охотников правило,что если е....,то королеву,а если стрелять то все,что шевелится!Лучшее сбережение природного мира у нас пока-это ограничение.
 

Сыч.

Слідопит
Открывая весеннюю охоту и отстрелы параллельно. Я не говорю, что бы круглый год валить.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
makc88;6163 сказав(ла):
На счет егерей согласен.Они у нас являются первыми браконьерами.
Згідний на всі 100%. Нещодавно спілкувався на цю тему з головою ПМО. Він згідний зі мною, але нічого зробити не може.
 

Сыч.

Слідопит
Всякие и везде встречаются, нельзя всех под одну метлу. Да и браконьерство у нас, с этими глупыми запретами-понятие растяжимое.ИМХО.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Так хтось же має егерів контролювати.
 

vityastas

Мисливець
про причетність єгерів до браконьєрства згідний на всі 100!
про те, що виони нічого не роблять для розвитку мисливської бази також згідний - ніхто не підгодовує і не оберігає.
по питанню відстріла лисиці то у нас (думаю, що і у вас також) після закриття полювання на зайця можна було ще походити на лиса, але наш УТМР заявив, що ліцензія на відстріл лисиці коштує 100 грн. з мисливця. а якщо нас іде 6-7 чол. (а менше немає смислу проганяти трощами) то це виходить 600-700 грн. а за що?
у нас в районі є відтворююча ділянка, одна і та сама уже багато років. вплив сільського господарства там мінімальний, здебільшого пусті поля в травах. через особливість місцевості і багато орендованих ставків особливо немає як і з-під фар постріляти браконьєрам. так там дійсно зайця трохи більше ніж на інших ділянка. є і кози. але минулого тижня якийсь мудак, інакше сказати не можу, який напевно косить сіно або випасає худобу в тому місці, підпалив траву. сильний вітер зробив свою справу і вогонь пройшов майже по всій ділянці. вигоріло до тла багато гектарів. думаю це був значний удар по популяції зайця.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
За це треба руки відривати!
 

Сыч.

Слідопит
vityastas;6347 сказав(ла):
що ліцензія на відстріл лисиці коштує 100 грн. з мисливця
Не понимаю: за что? Это же нужно и охотникам, и егерям. Какие вообще деньги, могут обговариваться. Парадокс...
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
У нас 3 гривни!!!
 

Kapitan

Снайпер
У нас создано шесть бригад по отстрелу лисицы,без проплаты.Но попасть в список бригады простой смертный несможет.Возможность попасть в эту бригаду возрастает если имееш лайку хорошо работающую по кабану.И стреляют эти бригады под чутким надзором егерей,так как старшый лицензии является егерь,все подряд только не лисиц.Как рассказывал мне один из участников этих охот,на лису они даже оружие не подымют,боятся вспугнуть более достойного зверя.
 

Nikita

Мисливець
В статье 33"ЗАКОНА ОБ ОХОТЕ"говорится,что имеем мы право самостоятельно отстреливать вредных животных и птиц,только для этого нужно решение местного УООРа.Можно создавать бригады из охотников и пожалуйста работай. Только в УООРах на это смотрят как на раздачу привелегий.Так что стучитесь, и может Вам откроют.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Та вот в приказах о проведении санотстрела четко сказано,что он осуществляется под наблюдением и руководством егеря и приказ этот какркз по УООРе.Куда стучаться и кто откроет??
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
vityastas;6347 сказав(ла):
сильний вітер зробив свою справу і вогонь пройшов майже по всій ділянці. вигоріло до тла багато гектарів. думаю це був значний удар по популяції зайця
Згідний. Останнім часом дуже багато фермерів а також селяни які косять сіно на таких ділянках на весні спалюють великі плоці полів чим і знищуюють перші виводки молодняка. В тому році я на таких ділянках знайшов зайченя віком приблизно 1 тиждень.
Інше питання лис. Ціни на хутро лисиці дуже смішні (30 грн). Тому багато мисливців не зацікавлені відстрілювати лиса, а от відстріл лисиці коштує 100 грн. Тоді можна робити висновки...
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
У нас б'ють лиса тільки ніхто його не бере. При такій ціні на хутро ніхто не хоче ризикувати підхопити сказ.
 

ZUGAN 79

Слідопит
У нас тоже никто не берет,я так только фост на память отрезаю(правда пока только 1 :))
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
У нас цена за шкуру лисицы 120 -130 грн!!
 

Сыч.

Слідопит
У нас тоже шкура от 20 до 50грн, смешно. Хотя в Европе ценится. Но бить их нужно однозначно. Вреда от них на 1000000.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Так если от них вред,то зачем вести разговор про цену на мех?Это уже не забота о увеличении популяции зайца и т.д,а мелкая собтвенническая выгода,которая совсем не вяжется с высказываниями многих в этой теме!!Вреден для природы-значит безжалостно уничтожать,без всяких цен на мех!И всякий стон о ценах надо прекращать!
 

makc88

Новачок
Знищувати их потрібно однозначно,але,якщо б ціна була достойна то и популяція рижої,повірте, скоротилася б на очах.
 
Статус
Закрита.
Зверху