Іж 57 Очима власника

Hunter 79

Слідопит
Друже,гаряча ротаційна ковка почала застосовуватись тільки в кінці 60-их-початку 70,а до того всі іжі були виготовлені з гарячого прокату,методом глибокого свердління ;) По суті:різниці по бою,не повинно бути.
Привіт :) ! Жодним словом не торкався бою рушниці , бій рушниці це індивідуально для кожної рушниці не залежно від моделі рушниці.
Я мав на увазі , що процеси виготовлення постійно спрощували і здешевлювали і на виході з,явилась рушниця ІЖ-43 .
Все вже ,,жовано-пережовано,, !
З повагою.

Visioner

Слідопит
Більше скажу, ніхто тут з присутніх навіть не відрізнить різницю в пострілі з іжевських стволів виготовлених методом ротаційної ковки або глибокого свердління
Так, але чомусь ніхто з тут присутніх чомусь не купляють ІЖ-43, а купляють ИЖ-54,57.
Дивно. Якщо різниці немае, то нашо платити більше.

Ось і вся суть полеміки ...
Все дуже особисто. Хтось вважае, що доїхати з міста до міста можно на жигулях і нічого страшного, а хтось ну не хоче на жигулях, хоче їхати на іномаркі.
Хоча доїдуть обидва.
Отут мабудь вся суть полеміки.
ІМХО.

Ангел

ветеран форуму
надійна команда
Так, але чомусь ніхто з тут присутніх чомусь не купляють ІЖ-43, а купляють ИЖ-54,57.
Дивно. Якщо різниці немае, то нашо платити більше.

Ось і вся суть полеміки ...
Все дуже особисто. Хтось вважае, що доїхати з міста до міста можно на жигулях і нічого страшного, а хтось ну не хоче на жигулях, хоче їхати на іномаркі.
Хоча доїдуть обидва.
Отут мабудь вся суть полеміки.
ІМХО.
До чого тут всім вперся той ІЖ 43, чому він не дає спокою , адже мова йде про ІЖ 57?)
Доречі в нашому колективі є мисливці які використовують як ІЖ 54 так і неодноразово згадуваний ІЖ 43 та один з 57, всі досі успішно полюють з ними та добувають дичину . Міняти чи продавати свої рушниці ніхто не збирається, про глибинне свердління а також ротаційну ковку не чули))
Я от тепер не знаю в якому порядку під час застілля їм чарку наливати, першому з 54 потім з 57 а решту що залишиться 43 ?))

kef

Зброяр
До чого тут всім вперся той ІЖ 43, чому він не дає спокою , адже мова йде про ІЖ 57?)
Доречі в нашому колективі є мисливці які використовують як ІЖ 54 так і неодноразово згадуваний ІЖ 43 та один з 57, всі досі успішно полюють з ними та добувають дичину . Міняти чи продавати свої рушниці ніхто не збирається, про глибинне свердління а також ротаційну ковку не чули))
Я от тепер не знаю в якому порядку під час застілля їм чарку наливати, першому з 54 потім з 57 а решту що залишиться 43 ?))
По черзі .;)
Був у мене ІЖ- 43 Шт.12 к. Так саме полював як і з іншими . З усіх іжів лишився 57 -й. з декільками цятками сипу у кожній трубці стволу. Був ще ІЖ 58 ств.75 см.1959 чи 58 р. То мені є з чим і що порівнювати. Але як би не сьогодення то придбав би іномарку не важку .Щось старіше до 3 кг. Навіть 'курківку'. Калібр 20.16.12.

Visioner

Слідопит
Був в мене Іж-54, був і ІЖ-43. Про глибинну ковку та ротаційне сверління :D вони мабуть чули. А от після 54-го в руке не хотілось брати ІЖ-43. Як топором зроблено.
А полювати успішно можно з любою рушницею.
А от до рук брати не кожну хочеться.

kef

Зброяр
Був в мене Іж-54, був і ІЖ-43. Про глибинну ковку та ротаційне сверління :D вони мабуть чули. А от після 54-го в руке не хотілось брати ІЖ-43. Як топором зроблено.
А полювати успішно можно з любою рушницею.
А от до рук брати не кожну хочеться.
Я Вас розчарую. Якщо якісно зроблена рушниця у тому ж числі ІЖ 43 ,то ' лягає вона на вскидку' досить зручно.І баланс має кращий ніж 54 іж. Але тема про 57- го. Можна писати і переписувати по сто разів. Тільки це уже нічого не змінить. Усі ті 57 як і 54 залишилися у минулому.

Visioner

Слідопит
Якщо якісно зроблена рушниця у тому ж числі ІЖ 43
Це взаемовиключаючі речі.
Тобто так не бувае.
Вона креслилась як не якісна, вироблялась як не якісна і на виході маемо неякісну річ.

лисиця2

Слідопит
На иж-43 просто дерево поміняти,під себе,і рушничка супер.зробити таке цевь'е і приклад як на иж-54.,і не буде різниці, в ергономіці маю на увазі. А взяти приклад і ців'я від иж-43(по типу 43)поставити на иж-54,то шоб вийшло не те саме иж-43 по зовнішньому вигляду.Хотя цевь'е,,бобровий хвост мені більш подобається,надійний хват,тоз-54 ,иж -43,
А то ті маленькі вузенькі ців'я на 54.
Якби взяти цевь'е таке як в тоз-54 і на іж-54 би хотів таке хтось?,

север

ветеран форуму
надійна команда
Якби взяти цевь'е таке як в тоз-54 і на іж-54 би хотів таке хтось?,
Чому лише хотів би хтось? Я на своєму робочому 54-му саме так і зробив, на другий сезон полювання. Перший відходив з рідним, вузьким. Не зайшло зовсім. Цілком поділяю Вашу думку. Рушниця масивна - цевйо вузьке, хват незручний і хиткий, ІМХО. Так, програв в естетичному вигляді, але 100 відсотків виграв у практичності і зручності. Не зовсім таке, як в ТОЗ-54, але теж по типу "борового хвоста". Тепер рушниця лежить в руках, як влита. Непогані цівйа вже і в ІЖ+26, 58 хоч і не такі радикальні, але значно зручніші. Справа смаку. У старих бельгів і французів цівйа, взагалі, мінімізовані і вкрай незручні. Але ж нічого, полюють і з ними якось же... До речі, а от в ІЖ-57 цевйо нормальне, досить зручне за рахунок меншого калібру, вужчого блоку стволів ніж в ІЖ-54.

север

ветеран форуму
надійна команда
Чому лише хотів би хтось? Я на своєму робочому 54-му саме так і зробив, на другий сезон полювання. Перший відходив з рідним, вузьким. Не зайшло зовсім. Цілком поділяю Вашу думку. Рушниця масивна - цевйо вузьке, хват незручний і хиткий, ІМХО. Так, програв в естетичному вигляді, але 100 відсотків виграв у практичності і зручності. Не зовсім таке, як в ТОЗ-54, але теж по типу "борового хвоста". Тепер рушниця лежить в руках, як влита. Непогані цівйа вже і в ІЖ+26, 58 хоч і не такі радикальні, але значно зручніші. Справа смаку. У старих бельгів і французів цівйа, взагалі, мінімізовані і вкрай незручні. Але ж нічого, полюють і з ними якось же... До речі, а от в ІЖ-57 цевйо нормальне, досить зручне за рахунок меншого калібру, вужчого блоку стволів ніж в ІЖ-54.
П.С. До речі, принципово не вживаю українською термін "цівка" замість цевйа. Тому що "цівка" в українській мові означає зовсім іншу частину рушниці, а саме - ствол (дуло)!

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Обєднав теми і трохи зробив ребрендинг. Бо Ви активно обговорюєте її. Хочу поговорити з Адміном щоб розглянув варіант закріпити самі більш обговорювані теми ті які набрали 30 і більше сторінок. Щоб вони не спускались по форумі вниз!

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
Обєднав теми і трохи зробив ребрендинг. Бо Ви активно обговорюєте її. Хочу поговорити з Адміном щоб розглянув варіант закріпити самі більш обговорювані теми ті які набрали 30 і більше сторінок. Щоб вони не спускались по форумі вниз!
Нетреба цього робити. Ці теми - вони, як життя, щось вмирає, щось народжується і розвивається! А не дай Бог, Север з Петром загнуться:D, то про ці Іжі не буде кому вспомнить, та і нам не буде кого тоді трольонуть, так і поржавіють ці теми в горі, як ті Іжі:D

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
поржавіють ці теми в горі, як ті Іж
Як скажите але здається мені непереведуться фанати радянської зброї. Тут вон на форумі мій земляк іжа 27мого 94р.в продає за 850 доларів :cool::cool::cool: а саме головне настріл дві пачки патронів ;) і повірте найдеться покупець на цю "лєгендарну зброю"

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
Як скажите але здається мені непереведуться фанати радянської зброї. Тут вон на форумі мій земляк іжа 27мого 94р.в продає за 850 доларів :cool::cool::cool: а саме головне настріл дві пачки патронів ;) і повірте найдеться покупець на цю "лєгендарну зброю"
А без цього ніяк! Більшість мисливців купляють зброю зі слухів старших колег, які кроми Іжів і тозів нічого не бачили і для них показник - це по товще, довше, ну як в тому анекдоті про баб в черзі за огірками: одна мені по товстіший, другій по довше, а третя каже - а мені на салат!)

Visioner

Слідопит

Visioner

Слідопит
Зверху