Іж 57 Очима власника

Hunter 79

Слідопит
Ще раз . Різниці між так званим 'боєм' рушниць - іж 58 ств.довжиною - 75 см. та між іж - 57 немає взагалі !
А те що для кожного виду полювання має бути 'своя' рушниця яка для цього створена то це факт.Тут Ви Вадиме праві. І не так як було в часи совєтів, що одна рушниця була на усі види полювання. Через що було знищено власниками багато рушниць на яких були написи - / не для стрільби кулями/ і не тільки , але і з посиленими чок.звуженнями. Так саме було з Іж 54 . Коли власники увіривши в силу та міць замість рекомендованих наважок пороху та шроту , сипали на 'око' і гатили з тих рушниць як з 'магнума'. Що призводило до різного виду піддуття .розриву.від'єднання планок - особливо в чок.звуженнях трубок стволу Тому то їх і немає зараз в доброму стані. Змінні дульні 'насадки ' з різними чок.звуження та 'циліндрами' дали змогу мати одну рушницю і полювати на різну дичину.
Іж 57 міцна рушниця але усе залежить від власника. Наскільки часу її вистачить. Є рушниці яким більша ста років і стан у них хороший . Тут на форумі є такі власникі . Навіть у цій темі.
100% погоджуюсь з Вами написаним , і добавити нічого :)

Ангел

ветеран форуму
надійна команда
Мені, як багаторічному власнику, не треба розказувати, що і як можна з нею робити. Бо знаю це краще за Вас. Просто висловив свою думку. 16 калібр з довгими трубами і чоками має свою специфіку. І бажано їх використовувати за призначенням, а не пристосовувати під щось. Для цього є інші рушниці. А з приводу порівняння з ІЖ,-58, то воно недоречне. ІЖ-57 на голову вище по конструкції і надійності. 58, як не крути, це спрощення заради здешевлення процесу виготовлення. Декілька кроків назад, у порівнянні з 54/57. Хоча полювати можна з будь- якою рушницею.
Ніяким чином я не мав наміру, тим паче з своїм никчемним досвідом проти вашого, повчати такого досвідченого "гуру" як ви !
Якщо на то буде ваша, ласка осмілився висказати свою думку, пробачте будь ласка!

север

ветеран форуму
надійна команда
Що 57, що 58 Іжів зі 750 мм стволами, у відмінному стані, залишились якщо не одиниці, то десятки, максимум. Справа і в їх мізерному тиражі, і у часі виготовлення, і в культурі поводження зі зброєю наших мисливців. Навіть в наш час лише незначна частина власників належно доглядає за рушницями, хоча зараз для цього є всі умови. Для інших, як і раніше, це просто палка-стрілялка. Такого надивишся на полюванні, що навіть коментувати не буду. Тому гарно збережена 57, безперечно, заслуговує на увагу. Як гарна, надійна, класична горизонтальна двостволка. Особливо їй пасує англійська ложа!

север

ветеран форуму
надійна команда
як наприклад у ТОЗ-63 , що вказано чок , пів чок , а реально 1.2мм. і 0.8мм
Тобто і в БМ такі ж звуження? Бо різниця там лише у їх хромуванні. Однак, у БМ немає ніякої підвищеної кучності. От в ТОЗ-25, говорять, є.

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Так наче стволи бм і 25-го конструктивно однакові і в принципі взаємозамінні. Може помиляюся, але зустрічав таку інформацію.
Для мене тоз-бм 20-го, та і 16-го дуже закучні.

Hunter 79

Слідопит
Тобто і в БМ такі ж звуження? Бо різниця там лише у їх хромуванні. Однак, у БМ немає ніякої підвищеної кучності. От в ТОЗ-25, говорять, є.
Не знаю яка кучність у цих рушниць , бо ніколи не мав ні ТОЗ-БМ , ні ТОЗ-63 , ні ТОЗ-25 . Колись їздив по проханні людини глянути на ТОЗ-63 по місці , взяв з собою штангенциркуль і прикинув , що там 0.8 і 1.2. .
Загально відома інформація , що для рушниць ТОЗ дульні звуження ,,індивідуальний,, показник , і з задекларованим чок , пів чок рідко збігається :) .

Останнє редагування:

Ангел

ветеран форуму
надійна команда
А з приводу порівняння з ІЖ,-58, то воно недоречне. ІЖ-57 на голову вище по конструкції і надійності. 58, як не крути, це спрощення заради здешевлення процесу виготовлення.
Чергова байка, немає в 57 по конструкції нічого на ГОЛОВУ вище від 58))

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
Не знаю яка кучність у цих рушниць , бо ніколи не мав ні ТОЗ-БМ , ні ТОЗ-63 , ні ТОЗ-25
Набагато краща, чим в ЇЖ-54, чи 57, але на малих і середніх розмірах шроту! Що стосується крупних номерів шроту, то тут або согласований, або зворотній ефект)))) По поводу того, що Іж-57, та і 54 мають більше надійну і живучу конструкцію, чим той же ІЖ-58 - це лише побрихеньки їх власників! Це легко зрозуміти, подивившись на їх характеристики і проведення заводських випробувань, де 58 показав більшу живучість.
Чергова байка, немає в 57 по конструкції нічого на ГОЛОВУ вище від 58))
Скоріше нижчий на пів голови! Якраз випуск ІЖ-58, конструкція якого виявилася простіша, але більш надійніша і сучасна на ті часи - показала подальше безперспективність випуску 57 моделі.

Varjag229

Снайпер
Гарантійний настріл на бумазі у 58 більший за 57. А насправді? Вважаю, що перемогла технологічність (менша собівартість) Іж-58. З власного невеликого досвіду вважаю, що Іж-57 Ш - найкраща масова 16-ка СРСР, і навіть краща за масових німців того ж калібру (бельгійських, французьких та англійських рушниць не експлуатував, нажаль).

kef

Зброяр
Гарантійний настріл на бумазі у 58 більший за 57. А насправді? Вважаю, що перемогла технологічність (менша собівартість) Іж-58. З власного невеликого досвіду вважаю, що Іж-57 Ш - найкраща масова 16-ка СРСР, і навіть краща за масових німців того ж калібру (бельгійських, французьких та англійських рушниць не експлуатував, нажаль).
Ви впевнені, що до 'масовості - конвеєрного виробництва ' даної моделі ? І що таке 'масові німці' ?

Varjag229

Снайпер
Понад 20500 штук 57-их - не так багато, як сотні тисяч "Зімсонів" мод. 35, "Зауерів" 8 моделі, однак, це не кількість рушниць МЦ від ЦКІБ. Хоча, по якості 47 модель "Зауер", або "Грейфельт" , чи "Зімсон" мод. 76 із 750-740 мм стволами, мабуть, не гірші, але "чорні" труби й короткі бойові пружинами, менш досконалі і надійні. ІМХО.

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
Гарантійний настріл на бумазі у 58 більший за 57.
Не розказуйте свої дурниці людям! За липову бумажку, та ще і в 50х роках, можна було розрахуватися життям. Тоді система і з більш видатними людьми розбиралася швидко і за набагато простіші бумажки!
Хоча, по якості 47 модель "Зауер", або "Грейфельт" , чи "Зімсон" мод. 76 із 750-740 мм стволами, мабуть, не гірші, але "чорні" труби
Так з цього і треба було починати..... Ви звичайний неук! Не знаєте, що таке "чорні" стволи, для чого їх і по нині випускають, а чистка таких стволів, для вас буде вища математика.
(бельгійських, французьких та англійських рушниць не експлуатував, нажаль).
Не нажаль, а на щастя для цієї зброї! Краще ходіть з хромованими іжами і не псуйте нормальну зброю!

kef

Зброяр
Понад 20500 штук 57-их - не так багато, як сотні тисяч "Зімсонів" мод. 35, "Зауерів" 8 моделі, однак, це не кількість рушниць МЦ від ЦКІБ. Хоча, по якості 47 модель "Зауер", або "Грейфельт" , чи "Зімсон" мод. 76 із 750-740 мм стволами, мабуть, не гірші, але "чорні" труби й короткі бойові пружинами, менш досконалі і надійні. ІМХО.
20500 шт.це є масовість ? Про рушниці мод.німецьких фірм та майстрів так званого в совєтів /рядового разбора/ краще було б не писати. В гарному стані вони завжди мають ціну та попит більший а ніж совєтські іжи . А ось іж 57 , беручи до уваги їх кількість то вони б мали бути усі з приставкою /Ш/. Але щось пішло не так і в заміну пішла мод.іж 58. Хоча більш доцільно буде порівнювати 57- му мод. з 26 тим .іж в 12 к.
А на рахунок цкіб та мц то вони клепали по завданню 'партії' копії відомих фірм під власною приставкою .
Кагебе зі всього світу крало сучасні технології і зібрало усіх конструкторів з союзу в тому ж числі й імовірно закордонних і назвало ту кантору цкіб. Бо там лише ширмою були лінії з виготовлення рушниць .

Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда
Порівнювати 57 і 26 моделі ІЖів це взагалі банальне невігластво - небо і земля! Навіть коментувати нічого.

shpak

Мисливець
Але щось пішло не так і в заміну пішла мод.іж 58
А що ж могло піти не так? Я думаю,що ви прекрасно знаєте. Дуже багато людського ресурсу,було затрачено на 1 одиницю зброї. Тодішні 5-лєтки,вимагали масштабування,масовості виробництва,а з такою великою долею людської праці-це було не можливо. Шкіра,кості,піч і це все по колу… З появою модернізованих станків,які могли замінити десяток людських рук,без шкоди якості виробництва,геморойна модель іж-57 була знята з виробництва,канула в небуття. Чи постраждала від цього якість виготовлання(іж-58),як показує час-ні. Чи має іж-57 харизму і шарм-на мою думку,що має. Прогрес. Він не стоїть на місці. Масштабна світова індустріалізація,не пройшла повз і збройової промисловості. Ніколи дядько з рашпілем і надфілем,не піджене деталь з такою точністю,з якою це зробить станок ЧПУ. В зброї це ключове,це ресурс і довговічність. Хтось може заперечити,а якже консервативні англійські дома зброї,які до сих пір сидять з тим рашпилем і надфілем… Так сидять,але ж вони не випускають свою зброю десятками,тисячами на рік,а одиницями. Тому не дорога Турецька зброя яка ще на початку 2000-их,рахувалась як металолом,на стендах «намотує» десятки тисяч пострілів. Про сучасну Європейську зброю і мови немає. Я не знаю ні одного «сучасного» виробника зброї яка б вказувала ресурс своєї рушниці,меншим як 50тис. Мораль цієї басні такова:-Не завжди щось нове-це хороше забуте старе!

Ангел

ветеран форуму
надійна команда
А що ж могло піти не так? Я думаю,що ви прекрасно знаєте. Дуже багато людського ресурсу,було затрачено на 1 одиницю зброї. Тодішні 5-лєтки,вимагали масштабування,масовості виробництва,а з такою великою долею людської праці-це було не можливо. Шкіра,кості,піч і це все по колу… З появою модернізованих станків,які могли замінити десяток людських рук,без шкоди якості виробництва,геморойна модель іж-57 була знята з виробництва,канула в небуття. Чи постраждала від цього якість виготовлання(іж-58),як показує час-ні. Чи має іж-57 харизму і шарм-на мою думку,що має. Прогрес. Він не стоїть на місці. Масштабна світова індустріалізація,не пройшла повз і збройової промисловості. Ніколи дядько з рашпілем і надфілем,не піджене деталь з такою точністю,з якою це зробить станок ЧПУ. В зброї це ключове,це ресурс і довговічність. Хтось може заперечити,а якже консервативні англійські дома зброї,які до сих пір сидять з тим рашпилем і надфілем… Так сидять,але ж вони не випускають свою зброю десятками,тисячами на рік,а одиницями. Тому не дорога Турецька зброя яка ще на початку 2000-их,рахувалась як металолом,на стендах «намотує» десятки тисяч пострілів. Про сучасну Європейську зброю і мови немає. Я не знаю ні одного «сучасного» виробника зброї яка б вказувала ресурс своєї рушниці,меншим як 50тис. Мораль цієї басні такова:-Не завжди щось нове-це хороше забуте старе!
Знову ці чергові байки про шкіру та кістки))
І що в 1957 все збирали вручну а в 1959 році вже верстатами з програмуванням, трохи вище було точно зазначено чому 57 перестали випускати, не придумайте легенд там де їх немає))

Hunter 79

Слідопит
Ага .... ,,Сетлой дорогий идёте товарищи,, :) , ще тоді і таке говорили і писали і всі клято вірили :D
Більше слухайте і читайте ,,єресі,, :)

То як порівнювати х...й з пальцем !

Вкладення

Visioner

Слідопит
То як порівнювати х...й з пальцем !
Так кому, що більш потрібне.
І справа не в весні.
Якщо перший вже не потрібен, то палець для людини буде кращий в світі інструмент.
Ну як для пана Анатолія Іж-58:D

Зверху