Іж 57 Очима власника

север

ветеран форуму
надійна команда
Штучник. Висока планка, зручно. З утопленим " огризком" 57- ті не люблю. Чимось схожі на французів. Стволи перекривають ціль.

Останнє редагування:

MORGAN1

Мисливець
Добрий мушкет вигуляв на порозі у капцях і в хату до сейфа. Такій час живемо.

валентин 65

Мисливець
наверное хозяин отошел в мир вечной охоты и продают наследники. Цена смешная-350. Телефон продавца магазина 0963291459. Зовут Юлия. С ув.

север

ветеран форуму
надійна команда
Невідомий стан рушниці, особливо стволів. Та й УСМ, взагалі. Купляти рушницю по фото, та ще й їхати, така собі затія. Невисока ціна швидше відлякує, чим спонукає.

север

ветеран форуму
надійна команда
Дійсно, цікава пропозиція. Але, при умові. П.С. Мене, особисто, не влаштовує напрочуд кучний бій. Для окремих полювань- лисиця, з підходу, русак, в кінці сезону, припутень, на перельоті і т.д.- автоген! Для стрільців, які вміють стріляти. І- попадати!!! Для інших- проблемна рушниця, ІМХО.

kef

Зброяр
Дійсно, цікава пропозиція. Але, при умові. П.С. Мене, особисто, не влаштовує напрочуд кучний бій. Для окремих полювань- лисиця, з підходу, русак, в кінці сезону, припутень, на перельоті і т.д.- автоген! Для стрільців, які вміють стріляти. І- попадати!!! Для інших- проблемна рушниця, ІМХО.
Ви писали що 'сестра' іжа 54 то є супер рушниця /іж 57/. Потім вже планка міжствольна типу пів муфти схожа на 'француза' і не є хорошою .А це вже 'автоген' про який Ви згадували кільканадцять років тому . Взагалі Ви були власником даної моделі ? Полювали на пух.перо ? Чи так просто начитавшись сторінок з літератури чи з тем форуму. Доречі, чокові звуження стандарт для іжів 57 -58- 43 -12- 27 - х моделей /0.5 - 1 мм./.В тому ж числі іж 58 перших випусків з 75 см.ств.парою. Різниці по результатах стрільби між даними моделями немає взагалі.
Кажу як власних усіх мод.іжів .Правда вже у більшості в минулому. Але 57 -й ще є. З низькою планкою.
Даного іжа 57 з теми потрібно дивитися на очно. І питання не в ціні. Зараз на рушниці б.в. немає взагалі сталої ціни. І навіть такий іж з приставкою /Ш / може коштувати 350 доларів. Така була ціна колись в /гарячих/ областях після 2014 року.

валентин 65

Мисливець
Жеена как-то заявила, что как только за мной закроют ворота, то через пять минут будет трактор и всьо ,что есть в гараже вывозится на свалку!!! o_O :p Просто разные представления о ценностях. С ув.

Varjag229

Снайпер
Подивіться як вліво зайшов ключ Вестлі-Річардса - там уже точно є шат стволів. Ще питання до стану хрому в стволах - інколи починає сипатись квадратиками по 1-2 мм, а далі - висип і раковини.
П.С. Шат лікується. Якщо стволи всередині гарні - є сенс цю рушницю забрати.
П.П.С. УСМ перемити ВД-40, легенько змастити Gunex 2000 і ще років 10 можна не заглядати.
Як колишній власник Іж-57 рядової і штучної - штучну з "легким" (1400 г) блоком столів можу рекомендувати як чудову універсальну рушницю "на все".

валентин 65

Мисливець
У меня есть иж57, провда рядовое и с утопленой планкой и без отбоя курков. Наверное из первых. "Дедушка" настойчиво напоминает, что все,хватит. :( С ув.

Ангел

ветеран форуму
надійна команда
Кучність можна відрегулювати підібравши правильно рецепт набоїв, не такі вже там і "чокнуті" звуження.

север

ветеран форуму
надійна команда
Кучність можна відрегулювати підібравши правильно рецепт набоїв, не такі вже там і "чокнуті" звуження.
Мені, як багаторічному власнику, не треба розказувати, що і як можна з нею робити. Бо знаю це краще за Вас. Просто висловив свою думку. 16 калібр з довгими трубами і чоками має свою специфіку. І бажано їх використовувати за призначенням, а не пристосовувати під щось. Для цього є інші рушниці. А з приводу порівняння з ІЖ,-58, то воно недоречне. ІЖ-57 на голову вище по конструкції і надійності. 58, як не крути, це спрощення заради здешевлення процесу виготовлення. Декілька кроків назад, у порівнянні з 54/57. Хоча полювати можна з будь- якою рушницею.

Hunter 79

Слідопит
Оскільки тема з обговорення зброї , а не продажу , то добавлю і я своїх ,,5 копійок,, :)
Скажу свою думку - немає у ІЖ-57 якоїсь надмірної кучності , це хибний стереотип який теражується і множиться з теми в тему , а різкість хороша. В ІЖ-57 ,,чесні,, чок і пів чок , тобіж звуження 1мм. і 0.5мм. , а не так , як наприклад у ТОЗ-63 , що вказано чок , пів чок , а реально 1.2мм. і 0.8мм.
57й - це добра , міцна , конструктивно правильна рушниця , з високою часткою ручної праці при виготовленні .
Модель яку ще не зачепила ,,концепція здешевлення виробництва,, .
Як про мене - то ,,правильна,, , естетично гарна , міцна , РОБОЧА рушниця для поціновувачів 16го калібру . ІМХО.

kef

Зброяр
Ще раз . Різниці між так званим 'боєм' рушниць - іж 58 ств.довжиною - 75 см. та між іж - 57 немає взагалі !
А те що для кожного виду полювання має бути 'своя' рушниця яка для цього створена то це факт.Тут Ви Вадиме праві. І не так як було в часи совєтів, що одна рушниця була на усі види полювання. Через що було знищено власниками багато рушниць на яких були написи - / не для стрільби кулями/ і не тільки , але і з посиленими чок.звуженнями. Так саме було з Іж 54 . Коли власники увіривши в силу та міць замість рекомендованих наважок пороху та шроту , сипали на 'око' і гатили з тих рушниць як з 'магнума'. Що призводило до різного виду піддуття .розриву.від'єднання планок - особливо в чок.звуженнях трубок стволу Тому то їх і немає зараз в доброму стані. Змінні дульні 'насадки ' з різними чок.звуження та 'циліндрами' дали змогу мати одну рушницю і полювати на різну дичину.
Іж 57 міцна рушниця але усе залежить від власника. Наскільки часу її вистачить. Є рушниці яким більша ста років і стан у них хороший . Тут на форумі є такі власникі . Навіть у цій темі.

Зверху