Сказ.

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Це я про те, що люди, які повинні займатися своєю роботою, таки її роблять навіть в умовах війни, не дивлячись на "мнение" скептиків.

old hunter

Снайпер
Це я про те, що люди, які повинні займатися своєю роботою, таки її роблять навіть в умовах війни, не дивлячись на "мнение" скептиків.
Саме так.
Я був у перукарні, в аптекі, в магазин заходив.
Люди, які повинні займатися своєю роботою, таки її роблять навіть в умовах війни.

Volodia Hirniak

Мисливець

Volodia Hirniak

Мисливець

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
З того звіту - 90 проц розносчики домашні тварини. У собак і котів є власники. Одного флакона вистачить на сто прививок чи більше ( не пам'ятаю, помню що були на 100 доз і можливо і більші флакони). У нас на "сєпарському сході " не було проблемою організувати вакцинацію і пройти по дворам проколоти тварин (звісно до 2022 року), а в інших областях так зробити неможливо? Залишилося визначити крайнього і виї...

VS1975

Снайпер
З того звіту - 90 проц розносчики домашні тварини. У собак і котів є власники. Одного флакона вистачить на сто прививок чи більше ( не пам'ятаю, помню що були на 100 доз і можливо і більші флакони). У нас на "сєпарському сході " не було проблемою організувати вакцинацію і пройти по дворам проколоти тварин (звісно до 2022 року), а в інших областях так зробити неможливо? Залишилося визначити крайнього і виї...
Я ніколи не чекаю ветеринарну службу і сам вакциную своїх двох собак та кота, який живе у дворі. Вакцина Біокан R. Ціна однієї дози - 45 грн. Тим більше, що у цьому році ще не проводили щеплення ті, хто має це робити.

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Це зрозуміло. Не зрозуміле оте, що написано вище в посиланні. Там люди що, в один день 400 з лишнім чоловік звернулися з підозрозрою на сказ??? З них майже 200 - реально прописали уколи. Якщо є випадки, то що, там керівництво громад і ветслужб зовсім "безсмертні"? Є випадки, то бігом по селам, по вулицях, колоти все що шевеляться, планово чи навпаки не планово, якщо є стільки випадків сказу котів і собак? Якась інша реальність виходить. Чи інша країна. Чи ще щось. Хоча я впевнений, задай зараз питання відповідальним особам - виявиться що робота ведеться, все є, всім забезпечені (з статті ). Або просто я не розумію як взагалі таке може бути. Як хтось пояснить, то дякую.

Altay1972

Снайпер
Або просто я не розумію як взагалі таке може бути.
Все на папірцях...і заходи, і методи, і плани з відповідними звітами...
А погіршення картинки та загального стану - то є привід для планування ще більш об'ємних планів та заходів...

Степанович 2

Снайпер
За вакцинацією собаки завжди звертався, як раніше так і тепер, у ветслужбу, в залежності від того коли закінчувався термін попередньої. Робили прививку завжди без платно

Fazer

Мисливець
На Чернігівщині скажений лось побив дві машини і паркани
Добавить новость

Вторник, 3 Декабря 2024 12:58 | Просмотров: 707

Фото ілюстративне

У селі Кошани Остерської громади виявили лося, у якого згодом підтвердили захворювання на сказ.

— 18 листопада дорогою з села Пархимів до Остра зі мною сталася пригода. Стоїть величезний лось, я зупинила машину. Від мене був метрів за 10-15.

Подумала, що він перебіжить дорогу, і я поїду далі. Але він почав наближатись і рогами штовхати капот. Хотіла розвернутися, не вийшло, — описала в інтернеті свою зустріч з твариною Людмила Сухоцька з Пархимова. — Я в шоку, руки трясуться, але дивом мені вдалось від нього втекти. Звісно, машину трохи пошкодив. Але головне, що все добре закінчилось.

Лось виявився скаженим, тому й напав на машину.

— Під ранок лось прийшов у Кошани і побив у дворі ще одну машину. Потім паркани з профнастилу (металопрофілю), — підтвердив Олександр Непочатих, староста Одинцівського старостинського округу, куди входить село Кошани.

— Зупинився на краю села, біля дачників. Жодного паркану цілого там немає. Усе побив, погромив. Потім, мабуть, паралізувало. Упав і вже більше не зміг підвестися.
Було це близько опівдня. А через кілька годин тварина сконала. Поліціянти від жителів прийняли три заяви.

Мисливцезнавець, який приїхав, сказав, що вже це не перший скажений лось у громаді. Нібито є ще двоє лосенят. Щоб скажені лосі були, таке на моїй пам’яті вперше.

— Лось дорослий був?
— На рогах три відростки, то років три йому. Кілограмів до 200 ваги.

— Карантин на переміщення людей чи тварин, продаж м’ясної продукції не вводиться. Хоча сказ — це смертельне захворювання і для людини, — додає Володимир Пономаренко, заступник міського голови Остра. — Мисливці в свою чергу відстріляли диких тварин у селах: лисиць, єнотів. Відібрали матеріали.

Парк «Беремицьке» працює у звичайному режимі. Заборонено переміщення тварин за межі парку. Усі тварини планово провакциновані.

Fazer

Мисливець
У Срібному скажений кіт покусав 5 людей
Середа, 11 Грудня 2024 11:20 |

Випадок сказу було виявлено в селищі Срібне Срібнянської ТГ в невідомого кота, який покусав п’ятьох жителів громади в тому числі одну дитину . Всі покушені звернулися за допомогою до медзакладу та отримали першу медичну допомогу, а також курс антирабічних щеплень.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Прилуцькій державній адміністрації від 06.12.2024 р. накладено карантинні обмеження по сказу кота на селище Срібне та встановлено загрозливою зоною навколишні населені пункти. Затверджено план заходів щодо ліквідації захворювання тварин на сказ.

Наразі спеціалістами Срібнянської дільничної лікарні ветеринарної медицини проводяться профілактичні щеплення собак та котів у неблагополучному пункті та загрозливій зоні . Разом із Варвинським відділення ДУ « Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України» проведено епідеміологічне обстеження вогнища сказу. Також триває інформаційно- роз’яснювальна робота серед населення про небезпечність сказу для людей і тварин, шляхи зараження та заходи щодо профілактики та боротьби зі сказом.

север

ветеран форуму
надійна команда
https://suspilne.media/chernihiv/91...i-skazom-tvarina-poskodila-kilka-avtomobiliv/

Ще в одному селі на Чернігівщині виявили лося зі сказом, тварина пошкодила кілька автомобілів

30 грудня, 13:05

У селі Гребля Березнянської громади на Чернігівщині виявили лося зі сказом. Тварина поводила себе агресивно, кидалася на автомобілі та кілька з них пошкодила.
Про це повідомляє Чернігівська районна державна адміністрація на своїй Facebook-сторінці.
Як йдеться у повідомленні, через це в радіусі п'яти кілометрів ввели карантинні обмеження. Таке рішення з метою ліквідації вогнища захворювання ухвалила державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Чернігівській РДА.
Так, село Глебля оголосили неблагополучним пунктом щодо сказу. А до загрозливої зони увійшли селище Березна, села Гусавка, Локнисте, Подин, Домниця, Миколаївка, Мощне Березнянської громади та угіддя мисливських господарств Мисливсько-рибальського підприємства Чернігівської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок та мисливських господарств і "ПВХ-Пласт".
Нагадаємо, до цього захворювання на сказ у лося виявили на території мисливського угіддя біля села Кошани Остерської громади. Тоді до загрозливої зони потрапили 26 населених пунктів двох територіальних громад, угіддя двох мисливських господарств та парк природи "Беремицьке".

север

ветеран форуму
надійна команда
У селі на Чернігівщині виявили єнотоподібного собаку зі сказом

2 січня, 18:28

У села Крехаїв Остерської громади на Чернігівщині виявили захворювання на сказ в єнотоподібного собаки. Один населений пункт та угіддя мисливського господарства потрапили до загрозливої зони.
Про це повідомляє Чернігівська РДА на своєму сайті. З метою ліквідації вогнища захворювання Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Чернігівській РДА вирішила:
  • оголосити неблагополучним пунктом щодо сказу тварин село Крехаїв та визначити загрозливу зону в радіусі п'яти кілометрів з селом Євмлинка Остерської громади та угіддями мисливського господарства "Лісове";
  • ввести карантинні обмеження в неблагополучному пункті та загрозливій зоні.
Щоб не заразитись сказом фахівці радять:
  • Утримуватися від контактів з дикими та безпритульними тваринами.
  • Виконувати правила та норми утримання домашніх тварин і поводження з ними. Доставляти фахівцям ветеринарної медицини хворих тварин, або їх трупи, в разі, якщо тварина загинула.
  • Не вбивайте здорових на вигляд тварин, які нанесли укуси, а також викликайте ветеринарного лікаря.
  • Укушені рани, подряпини негайно промийте теплою кип’яченою водою, бажано з милом, краї рани обробіть спиртом чи настоянкою йоду та накладіть стерильну пов’язку. Зверніться за медичною допомогою до травматологічного пункту, для проведення антирабічного щеплення чи серотерапії.
  • При пошкодженні одягу, в який була одягнута людина під час укусу, його потрібно обробити гарячою праскою, і тільки після цього ремонтувати.
  • Щорічно доставляйте на щеплення проти сказу домашніх та сторожових собак.

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Ну де дії по факту)?
  • оголосити неблагополучним пунктом щодо сказу тварин село Крехаїв та визначити загрозливу зону в радіусі п'яти кілометрів з селом Євмлинка Остерської громади та угіддями мисливського господарства "Лісове";
  • ввести карантинні обмеження в неблагополучному пункті та загрозливій зоні.
всьо. нараду зібрали, протокол засідання є. все. нащо більше, хто що більше робитиме? нічого!!! перевірено на багатьох фактах і по сказу і по АЧС (у нас були правда колись ці заходи по АЧС - свиней за безцінь скупили, повирізали геть молочних поросят, а потім виявилось,що чуми не було.)

Охотник77

Снайпер

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
наші лисогони ніби за 2 місяці замордували 3 лиси. а один петельщик, ще й дебільчик (я вже описував цей випадок), ще місяць тому зловив в межах села 6 шт. і нараду не проводили :) :) :) .
поки результати видно по Франківщині, ті що Ігор показує. і то в межах області то краплина в морі. все це

Вкладення

Зверху