Махал Махалыч
Снайпер
Скоріш за все там використовують перепонки горіхові.Знаю таких, що роблять просто горіховку, то збір горіха в них до Івана (7 липня).
Теж чудова річ - і корисна!
Там, як раз, потрібні майже стиглі горіхи!
Скоріш за все там використовують перепонки горіхові.Знаю таких, що роблять просто горіховку, то збір горіха в них до Івана (7 липня).
В цьому році у нас на Острожчині горіхи не вродили .Скоріш за все там використовують перепонки горіхові.
Теж чудова річ - і корисна!
Там, як раз, потрібні майже стиглі горіхи!
Вони там(Італійці) напій цей роблять, цей самий Ночіно, там в них все по феншую, вони й горіхи ті збирають в один час, якщо не помиляюсь в кінці червня, і там ще саме в якусь особливу ніч. І щоб горіхів було не парна кількість. Там не все так просто. Якщо не помиляюсь, то це все про той напій.Не думаю, горіховка виходить зелена.
Може в Італії строки достигання ще скоріші чим у нас.
Це просте настоювання.Не думаю, горіховка виходить зелена.
Може в Італії строки достигання ще скоріші чим у нас.
Гадаю можна. Я сам такі розмови поважаю, в темі кулінарії, на будь який рецепт.Я вище якраз це і писав.
І про ту саму ніч, і про строки.
Чорний колір напою досягається за рахунок його настоювання.
Воно відбувається під прямими променями сонця кілька місяців. Висока температура плюс фотоефект - ферментація під дією сонячного світла.
Я міг би багато розповісти про цей та інші напої - якщо є інтерес товариства та формат теми дозволяє.
Супер !І так - НОЧІНО!
Класичний італійський міцний лікер.
Його історія йде від монахів одного із італійський, дуже чисельних, християнських орденів. Десь аж від 1490 років...
На той час він використовувався як антисептик - для загоювання ран.
Це дуже кріпкий напій - його нормальна міцність складає десь 64-68 об'ємних відсотків.
П'ють його як дижестив - після гарного застілля. Сильно охолодженим та малими дозами - 20 мл.
Має солодкий, густий та насичений смак горіху, гвоздики, теплі нотки кориці та нотку лимону.
Готується такий лікер дуже довго - 14 місяців.
Дійсно - традиція вимагає використовувати нечетну кількість горіхів - італійці вважають четну кількість нещасливою.
До складу лікеру входить багато компонентів.
Зелені волоські горіхи, цедра лимону, кориця, гвоздика, інколи навіть зерна кави, цукор, вода та спирт.
Головним у настоюванні цього напою є його витримка на відкритому сонці! Кілька місяців. Саме сонце дає той глибокий чорний колір лікеру.
Це - вишуканий напій, який не усім прийдеться до смаку.
Але - це також щось особливе, яке може справити неповторне враження на вас, ваших гостей і на наших чарівних дам - які і надихають нас на виробництво чогось справді неповторного!
P.S. Цей текст я написав сам - не "списуючи" ніде в інтернеті. ) Також я сам виробляю "Ночіно" вже сьомий рік.
І цього року, незважаючи на відносну не врожайність горіхів та істерію зі спиртом під час епідемії Ковід 19, настоюється 8 літрів цього напою!
Хто не знає, що таке дижестив, то це напої які подавали після того як щільно поїли, для прискорення перетравлення їжі.дижестив
Не вийде.А якщо замість води добавити червоне вино ?
То цей напiй чоловiкам вживати взагалI небезпечно )))Дівчата кажуть - "Пару чарок - і ноги самі роздвигаються!" )))
Та ні!То цей напiй чоловiкам вживати взагалI небезпечно )))
Но Вы бы поаккуратнее с экспериментами. Знакомого кто-то надоумил сделать настойку на пчёлах, яко бы тоже по старинному рецепту. Сделал он это зелье, выпил 2 рюмашки. В тот день его в больнице откачали, выжил. Но начал заметно сдавать, чахнуть и через пару месяцев все-таки «завернул ласты».Та ні!
Реакція на алкоголь дуже індивідуальна і тільки у жінок - однаково колективна!
Як казав мій дід - "ти ж знаєш, онучку, дівчата - вони ж Ыначе устроєні"!
эдак вы и джин борматухой назовете)А все эти настойки шаманские
добавляють біле сухе. Точніше після того як злили ночіно з горіхів, горіхи знов заливають білим вином та добавляють сахар. Виходить не міцний напій схожий на вермутА якщо замість води добавити червоне вино ?
Ще ніхто нічого кращого класики не придумав, а всі о ті настойки-наливки ... це все, як на мені, розваги....А лучше всего употреблять продукт в чистом виде. Что лично я и делаю....