Герои этой войны

AIRBORNE

Мисливець
Він пройшов пекло війни влітку 2014 року, а через чотири роки отримав найвище звання – Герой України та орден "Золота Зірка". Знайомтеся, лейтенант 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Володимир Соснін. Один із тих, хто став на захист України від самого початку російської агресії на Сході.

Він не раз ризикував життям заради побратимів та кожного українця. У червні 2014 року йшли запеклі бої поблизу села Селезньовка. Тоді 27 десантників отримали поранення та не могли залишити поле бою самостійно, адже знаходились під вогнем противника. Старший сержант Володимир Соснін особисто провів евакуацію особового складу та надав медичну допомогу пораненим бійцям.

Далі був усім відомий "Рейд" – операція, яку військові розпочали з визволення Лисичанська, пройшовши Савур-Могилу, Степанівку, Міусинськ і Красний Луч, зокрема, тилом ворога.

27 липня 2014 року підрозділ Володимира Сосніна мав захопити висоту поблизу міста Торез (Донецька область). Військові потрапили під мінометний обстріл російських найманців, а сам старший сержант отримав поранення. Однак він продовжив командувати підрозділом. Вже 29 липня 2014 року його штурмова група взяла під контроль курган Савур-Могилу та утримувала висоту, незважаючи на щільний вогонь ворожих мінометів та "Градів".

Звісно, не закінчилась війна для Володимира Сосніна і після пекельного літа 2014-го, він і сьогодні виконує завдання у складі 95-ї бригади.

У 27-му річницю Незалежності України, на параді, під гучні овації вдячних українців Володимир Соснін отримав звання Герой України та орден "Золота Зірка".

І в четверте літо війни українські воїни-десантники продовжують захищати свою землю та відтісняти ворога. Підтримати їх у нелегкій боротьбі можна тут: https://goo.gl/dSEF8e.

Фонд "Повернись живим"

 

AIRBORNE

Мисливець
Лікарі на війні — то завжди герої!
Такі,як оцей скромний хлопчина Олександр Зеленюк.Йому доводиться оперувати не в операційній,а в машині, проводити обхід та ставити крапельниці в окопі.
Молодий хірург врятував вже 300 бійців.
Від усіх українців говоримо Вам щире дякую!

 

AIRBORNE

Мисливець
Риженко Сергій Анатолійович - головний лікар «Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова» Ця людина рятує життя наших бійців! "Ми вчились на ходу та робили все, щоб ці хлопці вижили."

З Днем народження, Сергій Анатолійович!!! Міцного здоров'я та Дякуємо за Вашу працю!



 

AIRBORNE

Мисливець
Після контузії продовжував рятувати життя бійців... Володимир Мрищук - медик з 95-ї десантно-штурмової бригади, мобілізований під час 3-ї хвилі. Пройшов Піски, Водяне, Донецький аеропорт… Про комфортні умови операційної, вимиті до блиску руки та стерильні інструменти на фронті йому доводилося тільки мріяти. Кожного дня Володимир вступав у бій. Бій за життя наших воїнів. Загалом через руки Володимира за рік служби в зоні бойових дій пройшли кілька сотень бійців.
Вони і досі телефонують, дякують за врятовані життя..

 

AIRBORNE

Мисливець
Валерій Пастернак "Живаго". 37 днів в бункері Луганського аеропорту оперував бійців. Робив найскладніші операції без необхідного обладнання під постійними обстрілами. Маємо знати наших Героїв в обличчя !

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Розвідник 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади Сергій Лещенко-"Сайгон"...просто воїн,просто людина,просто мій ДРУГ!

Сергій Сергійович Лещенко (Сайгон) - учасник бойових дій, розвідник в 10-й окремій гірничо-штурмової бригади. Під час служби, знаходився в зоні АТО на напрямку фронту Невельському-Мар'їнка-Красногорівка-Докучаєвськ.
 

AIRBORNE

Мисливець
Він був на Майдані у бригаді медиків-волонтерів.Після Майдану пішов добровольцем на фронт. В бронежилеті замість задньої пластини носив медикаменти і на війні продовжував рятувати побратимів. Саме в це місце і влучила смертельна куля.
ЯКОВЕНКО ДЕНИС ОЛЕКСАНДРОВИЧ, старший солдат, снайпер-розвідник
Кожен з Героїв Майдану та війни щонайменше заслуговують на пам'ять та вдячність.
За особисту мужність та героізм Яковенко Денис Олександрович нагороджений орденом "За мужність" третього ступеня (посмертно).
Вічна пам'ять Герою!

 

AIRBORNE

Мисливець
Гранатометник молодший сержант Сергій Вихованець воює з 2014-го року, коли був призваний до лав Збройних Сил України за мобілізацією. За ці роки в боях двічі був поранений. А за мужність і героїзм у бою, в якому українські морські піхотинці знищили дві російські диверсійно-розвідувальні групи, нагороджений орденом "За мужність" ІІІ-го ступеня.
– То були справжні специ, на сто відсотків росіяни, кадрові військовослужбовці, – згадує Герой. – Але ми їх "зробили" !
Хлопці, рідні, дякуємо за все !!... ГЕРОЯМ СЛАВА !

 

AIRBORNE

Мисливець
Обличчя захисника. В авдіївській промзоні "Одесит" воює з листопада 2016-го року. Двічі він тут потрапляв під танковий обстріл прямою наводкою. По позиції били й міномети, й артилерія великих калібрів, і "Гради". Лупили звідусіль – з окупованої Ясинуватої, з донецького аеропорту, зі Спартака. Але відважні й непереможні захисники "промки", яких дотепні журналісти вже охрестили на кшталт легендарних кіборгів "промбергами", на час обстрілів немовби зникали, спускаючись у свої бетонні бункери. Але після того, як пил і бетонні крихти осідали, українські козаки повставали й врубали потужну "атвєтку".
"Одеситу" лише 21 рік, і таких тут, на "промці", багато. Він воює вже 10 місяців, і за цей час став бувалим воїном, який володіє усіма наявними на позиції видами зброї. Героям Слава !

 

AIRBORNE

Мисливець
"Тільки під Донецьким аеропортом за чотири дні через наші руки пройшло 157 чоловік....", - Юрій Бондар, медик-волонтер, Народний Герой України.
За освітою юрист-економіст, але з березня 2015-го став медиком 95-ї десантно-штурмової бригади. Спочатку був санітаром,а потім перекваліфікувався в медика, навчився робити складні перев'язки, зупиняти кровотечі. Рятував поранених в Донецькому аеропорту. Скільки врятував життів побратимів порахувати неможливо,та й не рахував.
Позивний "Шаман" дали ще в батальйоні "Шахтарськ". "Машини, які не їздили, почали їздити, люди, які не ходили, стали ходити, ось хлопці і вирішили, що я шаманю" - сміється медик. Юрій і зараз на фронті, волонтери допомагають його сім'ї, жінці і маленькому синочку.
Орден Народний Герой України отримав ще на першій церемонії вручення, але і зараз доводить, що він гідний цієї нагороди !!
 

AIRBORNE

Мисливець
Ось такі Герої повинні керувати нашою армією !
Герой України підполковник Сергій Собко. Його називають еталоном справжнього офіцера. Золота медаль у школі, диплом із відзнакою Одеського інституту Сухопутних військ, чотири сертифікати армій країн НАТО (США, Канада, Німеччина, Норвегія). У 2014-му році мав їхати на навчання до США, але розпочалася війна, і Сергій став на захист рідної землі. Його група взяла Савур-Могилу, що стало першою великою перемогою над ворогом у цій війні, прикривала вихід військ з Дебальцевого. Офіцер провів 400(!) кілометрів рейду у тилу ворога.
Зараз він - комбриг 128-ої бригади !

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
20.02.2018 р. ЗАГИНУЛА САБІНА ГАЛИЦЬКА!

Старша медична сестра медичної роти 10-ї гірсько-штурмової бригади Сабіна Галицька загинула після влучання протитанкової керованої ракити по броньованому транспорту в зоні бойових дій на Луганщині.
23-річна Сабіна Галицька народилася в Бастовій Рудні, Ємільчинського району Житомирської області.
Навчалася у Новоград-Волинському медичному коледжі. Потім працювала в Барашівській дитячій лікарні. Проходила службу в Навчальному центрі "Десна", після чого підписала контракт і стала військовою в медичній роті.
Вдома на Сабіну Галицьку чекали батьки.

 

AIRBORNE

Мисливець
"Коли починається войнушка, кожна людина на вагу золота. І мій медичний рюкзачок завжди був поруч зі мною, навіть якщо доводилося відстрілюватися, займати позиції. Мене всі намагалися берегти: "Док, не вилазь!". Але ж мене не зупинити! А раж? А адреналін?", – розповідає військовий лікар Сергій Архангельський.

Восени 2014 року він провів у Донецькому аеропорту 25 днів, де врятував десятки поранених, за що й отримав недержавне звання Народний герой України.

 

AIRBORNE

Мисливець
Його так ненавиділи вороги,що катували по смерті.
Леонід Провиденко,позивний "Козак".Сьогодні міг би мати свої 55 років,та не судилося...
Прикриваючи відхід своїх побратимів під Авдіївкою,у рукопашному бою він знищив двох терористів.Свій рідний Донбас він відвойовував у ворогів до самого кінця!Народившись на Луганщині,загинув від рук лютого ворога-звіра на Донеччині...
Завжди пам'ятаємо Ваш подвиг!Завжди в боргу перед Вами! Схиляємо голови...


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=302661346986041&set=pcb.704688523235448&type=3
 

AIRBORNE

Мисливець
Аліна, медик-волонтер Правого Сектора. На передовій їх команда одні з найкращих. Дівчині 23-ри роки, з яких 5-ть пов'язані з війною. Дякуємо тобі, і успіхів в твоїй безцінній праці !

Фото: А. Дубчак

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Елена, добровольно пошла в армию в 2014 году. За короткое время она стала лучшей минометчицей своего подразделения.
Низкий поклон!

 

AIRBORNE

Мисливець
Молодший сержант Андрій. На війні з 2014-го. В лавах славетної 93-ї бригади обороняв ДАП. Після першого контракту він зрозумів, що не може сидіти вдома, і продовжив службу. На варті нашого спокійного сну, та наших дітей. Дякуємо за все, Герою !!

 
Останнє редагування:
Зверху