Доброго вечора шановне паньство. Перечитав усі сторінки цього "чемного" спілкування, і вкрай був здивований настільки різнобарвним ставленням до відкриття полювання сезону 2024-2025. Деякі коментарі про м'ясозаготовки і всяку іншу бредятіну, там стосовно заляканості і неготовності громад до звуків пострілів "глибоко у тилу", м'яко кажучи "дивують". Я ніколи не ходив на полювання заради м'яса чи трофеїв, для мене це відпочинок душею і тілом, та як великий бонус то приємне спілкування з однодумцями та такими любителями природи як я. М'ясо я завжди купував у магазині.
Я військовий. Ще з 2019 року був у АТО (ООС). З початку повномаштабки пройшов Харків, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, Авдіївку, а зараз уже більше як пів року на Донбасі. Мені щоночі, вже декілька місяців, сниться полювання. Якщо нічого не зміниться в гіршу сторону на нашому напрямку, то у нас в найближчий період має бути ротація, людям потрібен відпочинок. Люди втомлюються від війни, як фізично так і морально, щоб там не думали диванні критики. Якщо нас виведуть і я буду дома, я планую піти на полювання, я про це мрію вже давно, і я це обов'язково зроблю по поверненню, і надіюсь що на той час всі формальні вже будуть узгоджені.
Я буду мовчати про тих, кому уже не зателефонуєш і не зможеш запитати що він думає з цього приводу і чиї номера до цього часу не можеш видалити зі свого телефону.....
Так от, на моє особисте переконання (це чисто моя суб'єктивна думка, ні з ким сперечатися не хочу і не буду, тому прошу не коментувати мій допис, оскільки реагувати і відповідати не буду), полювання має бути відкрите для всього загалу, для всієї мисливської братії, принаймі в тих областях що не межують із зоною активних бойових дій. На це є ряд вагомих причин, починаючи з високих матерій типу врятування мисливської галузі від зубожіння ( що також не маловажно), аж до самих приземлених, елементарних, типу права простої людини на проведення полювання, що для багатьох є сенсом життя.
Я впевнений що більшість із вас знає хто зараз займається браконьєркою. Знає і мовчить, або сам приймає участь у злочині. Мовчить, бо має надію що ще раз потрапить на таке "полювання". Особисто я проти такого, і я впевнений що більшість із мисливців порядні люди, які дотримуються законів.
Ось тому я вважаю що потрібно рухатися вперед і приймати не прості рішення. Полювання має бути ВІДКРИТЕ. Необхідно вірити у нашу перемогу і робити все для цього. Необхідно підтримувати зміни на краще.
Слава Україні...