НАКАЗ N 1042 Про затвердження Лімітів використання мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024 - 2025 р

Volodia Hirniak

Мисливець

Степанович 2

Снайпер
Васильович, не знаєте що там в нас на Львівщині часом?)
Рішення ще не прийнято однозначно. Думаю до кінця місяця буде ясність по усіх областях. Якщо буду знати со відсотків вірну інформацію, обов`язково повідомлю.

Охотник77

Снайпер
До що так ніхто і нероз'яснить що за хвороба нині косить свиней в Кіївській обл

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
До що так ніхто і нероз'яснить що за хвороба нині косить свиней в Кіївській обл
Тут не має чого пояснювати! АЧС - це африканська чума свиней! Про неї давно вже всі нормальні люди знають, тим паче мисливці! АЧС в нашій країні, вже бідьше десяти років!

olezh74

Новачок
Доброго вечора шановне паньство. Перечитав усі сторінки цього "чемного" спілкування, і вкрай був здивований настільки різнобарвним ставленням до відкриття полювання сезону 2024-2025. Деякі коментарі про м'ясозаготовки і всяку іншу бредятіну, там стосовно заляканості і неготовності громад до звуків пострілів "глибоко у тилу", м'яко кажучи "дивують". Я ніколи не ходив на полювання заради м'яса чи трофеїв, для мене це відпочинок душею і тілом, та як великий бонус то приємне спілкування з однодумцями та такими любителями природи як я. М'ясо я завжди купував у магазині.
Я військовий. Ще з 2019 року був у АТО (ООС). З початку повномаштабки пройшов Харків, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, Авдіївку, а зараз уже більше як пів року на Донбасі. Мені щоночі, вже декілька місяців, сниться полювання. Якщо нічого не зміниться в гіршу сторону на нашому напрямку, то у нас в найближчий період має бути ротація, людям потрібен відпочинок. Люди втомлюються від війни, як фізично так і морально, щоб там не думали диванні критики. Якщо нас виведуть і я буду дома, я планую піти на полювання, я про це мрію вже давно, і я це обов'язково зроблю по поверненню, і надіюсь що на той час всі формальні вже будуть узгоджені.
Я буду мовчати про тих, кому уже не зателефонуєш і не зможеш запитати що він думає з цього приводу і чиї номера до цього часу не можеш видалити зі свого телефону.....
Так от, на моє особисте переконання (це чисто моя суб'єктивна думка, ні з ким сперечатися не хочу і не буду, тому прошу не коментувати мій допис, оскільки реагувати і відповідати не буду), полювання має бути відкрите для всього загалу, для всієї мисливської братії, принаймі в тих областях що не межують із зоною активних бойових дій. На це є ряд вагомих причин, починаючи з високих матерій типу врятування мисливської галузі від зубожіння ( що також не маловажно), аж до самих приземлених, елементарних, типу права простої людини на проведення полювання, що для багатьох є сенсом життя.
Я впевнений що більшість із вас знає хто зараз займається браконьєркою. Знає і мовчить, або сам приймає участь у злочині. Мовчить, бо має надію що ще раз потрапить на таке "полювання". Особисто я проти такого, і я впевнений що більшість із мисливців порядні люди, які дотримуються законів.
Ось тому я вважаю що потрібно рухатися вперед і приймати не прості рішення. Полювання має бути ВІДКРИТЕ. Необхідно вірити у нашу перемогу і робити все для цього. Необхідно підтримувати зміни на краще.
Слава Україні...

woodcarver

Мисливець
Деякі коментарі про м'ясозаготовки і всяку іншу бредятіну, там стосовно заляканості і неготовності громад до звуків пострілів "глибоко у тилу", м'яко кажучи "дивують".
Ви дали ідеальне визначення аргументам противників полювання, "бредятіна".

Охотник77

Снайпер
То таке в головах хто зовсім не хоче слухати опонентів які просто висловили свою точку зору в цьому питанні і про що з вами тоді дальше спілкуватись як у такіх як ви що не повашому то це бредятіна))

Останнє редагування:

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
То таке в головах хто зовсім не хоче слухати опонентів які просто висловили свою точку зору в цьому питанні і про що з вами тоді дальше спілкуватись як у такіх як ви що не повашому то це бредятіна))
Так аргументуйте, чому не повинно бути полювання, щоб це не було бредятиною? Те, що ми чуємо від опонентів - це мало кого переконує! Один жалується, що він переселенець, немає дому і не може завести собаку, другий жалується, що в голова його УТМР купив кросовер, а він не повинен тепер платити членські внески, в третього свої принципи, які він навіть не може пояснити в чому вони полягають.

Охотник77

Снайпер
Так аргументуйте, чому не повинно бути полювання, щоб це не було бредятиною?
Де хто писав що полювання не потрібно? наскількі памятаю писали тількі чого не підуть
свої принципи, які він навіть не може пояснити в чому вони полягають
Я так розумію що це про мене) то тут все просто не бачу потреби пірувати під час чуми,якось так,при санітарному відстрілі лиса наслухаєшся такого що вуха вянуть) пс: більшісь тем обговорення тут вкінці кінців перетворюються нажальна на отаку ж саму бредятіну,згодні)? імхо!

Останнє редагування:

old hunter

Снайпер
Полювати треба в мисливських угіддях.
А то звикли по під селами городами лазити, людей лякати:D

Охотник77

Снайпер
За городи точно навила посадять і не тількі зараз))
в мисливських угіддях
А де у вас починають ці угіддя)? бо в нас утмровські за населеними пунктами і я вважав що так скрізь)

old hunter

Снайпер
А де у вас починають ці угіддя)?
Цього ніхто напевно не знае, бо в кого з мисливців не питав, кажуть угідь карту в очі ніразу не бачили.
Як вийшли з єлектрички розчихлились і пішли, а ні з початку "глаз направити":D

kef

Зброяр
Ось це і є головна проблема. Відсутність контролю.
Ми маємо втрати....і так нажаль є ...я знаю .спілкуюся з друзями з інших областей. Наші мисливці особливо ті хто після шпиталів і ті хто діючі в основному за відкриття полювання. Але є один нюанс- тихо і без стрільби на відкриття. Бо усі розуміють і знають. Вийшли на один день.два. І все.За сезон .А ось ті хто мають бронь і будутть шастати там де схочуть .навіть і в межах села .

Зверху