Ягдтер'єри

Михайло1992

Мисливець
В мене картина нажаль не втішна забув закрити ворота соба вибіг і попав під машину другому 15 років ходити не може падає ноги трясуться але життя в нього коли був молодий було буйне котів душив на раз кидався на любих псів міг нападати навіть на лева на кабана кидався без попередження .Син говорть що в нашого Джека боїв більше ніж в Тайсона рейтингових і прохідних але час бере своє
 

JAGDUNIVERSAL

Мисливець
25 травня 2019 року в м. Кропивницький відбувся плановий звітно-виборний з’їздВсеукраїнськогоклубунімецькогоягдтер’єраКСУ. На з’їзді були присутні 20 делегатів з більшості регіонів України. Був проведений звіт про роботу за останні 5 років і в загалом за 10 років існування Клубу. Також пройшли перевибори Правління Клубу.

В результаті виборів обрано:

Президентом Клубу Дем’яненка А.І.

та Правління Клубу в складі:

-Віце-президент Клубу - Пустоваров В.М. (м. Дніпро)

-голова племінної комісії – Жмурко І.В. (Волинська обл.).

-голова експертно-виставочної комісії – Палій М.К. (м. Кропивницький)

-голова комісії по робочим якостям – Дементій А.Ф. (Полтавська обл.)

-голова інформаційної комісії – Канюка І.В. (Закарпатська обл.)

-голова ревізійної комісії – Гнатенко О.В. (Черкаська обл.)

-відповідальний секретар Клубу – Мельничук В.О. (Львівська обл.)
 

JAGDUNIVERSAL

Мисливець
Звіт

про виконану роботу Клубом за 2009-2019 роки

Протягом 10 років (з травня 2009 по травень 2019 роки) члени Всеукраїнського клубу німецького ягдтер’єра КСУ виконали велику роботу з розвитку не тільки породи німецький ягдтерьер, а й усіх порід мисливських тер'єрів III групи FCI і такс IV групи FCI.

2009 рік

31 травня 2009 року, на підставі наказу Президента КСУ № 21, відбулися установчі збори власників ягдтер’єрів України і був створений ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КЛУБ Німецького ягдтер'єра! 31 травня 2009 року – проведена виставка I Чемпіонат України серед ягдтер’єрів!

18-19 липня 2009 року на базі в Маловарварівка (Миколаїв) інтернаціональні змагання (два пуски по барсуку) рангу CACIT.

2010 рік

У 2010 році ми провели 3 міжнародних змагання рангу CACIT, 2 Чемпіонати України, 2 змагання рангу САСТ, 2 монопородні виставки рангу Чемпіон Клубу і Кандидат в Чемпіони Клубу. На наших заходах брали участь собаки не тільки з України, але також з інших країн. Ми запрошували експертів з Європи, а також самі їздили, як судді і як учасники зі своїми вихованцями за кордон.

7-8 жовтня 2010 вперше на пострадянському просторі відбулася здача іспитів німецьких ягдтер’єрів, згідно правил Всеукраїнського клубу німецького ягдтер’єра КСУ, які повністю відповідають правилам німецького клубу DJT, а також інтернаціонального клубу IV-DJT. Випробування проходили в районі селища Богнатово, Одеська область. Оцінку роботи собак проводила експертна комісія в складі суддів німецького клубу DJT: Голова комісії - Klaus Schulz (Німеччина) Члени комісії - Jenny Schröder (Німеччина), Michael Seidl (Німеччина).

2011 рік

У 2011 році ми провели 4 міжнародних змагання рангу CACIT, 6 Чемпіонатів України з різних видів випробувань, 2 змагання рангу САСТ, 2 монопородні виставки рангу Чемпіон Клубу і Кандидат в Чемпіони Клубу. На наших заходах брали участь собаки не тільки з України, але також з інших країн. Ми запрошували експертів з Європи та Росії, а також самі їздили, як судді і як учасники зі своїми вихованцями за кордон.

У 2011 році ми провели ПЕРШІ ДНІ ягдтер'єра В УКРАЇНІ! Також в цьому році ми визначили перших чемпіонів Клубу за робочими якостями.

Всеукраїнський клуб німецького ягдтер'єра КСУ, в рамках ПЕРШИХ ДНІВ ягдтер'єра В УКРАЇНІ, провів 13-14 жовтня 2011 року випробування ZP (відповідність породі) на ІПС "ХУТІР" м.Гадяч Полтавської області. Експертизу проводили судді з Німеччини: Клаус Шульц, Дженні Шредер, Міхаель Зеідл!

2012 рік

2012 рік було насичений різними клубними заходами. У 2012 році ми провели 4 міжнародних змагання рангу CACIT, 8 Чемпіонатів України з різних видів випробувань, 2 змагання рангу САСТ, 2 монопородні виставки рангу Чемпіон Клубу і Кандидат в Чемпіони Клубу. На наших заходах брали участь собаки не тільки з України, але також з інших країн. Ми запрошували експертів з Європи, а також самі їздили, як судді і як учасники зі своїми вихованцями за кордон. Вперше, за існування IV-DJT, та й за весь час, собака українського розведення була представлена на міжнародних змагання найвищого рівня. Молодий пес IJAR JAGDUNIVERSAL був виставлений 25.08.12. в місті Skara Швеція на 18 Міжнародні змагання AndS "Робота після пострілу" рангу CACIT! Собака показала відмінну яскраву роботу і зайняла 5 місце! Одне з головних подій року - на засіданні президії інтернаціонального клубу німецького ягдтер'єра IV-DJT в місті Skara Швеція 24 серпня 2012 року Всеукраїнський Клуб німецького ягдтер'єра був одноголосно прийнятий в повноправні члени IV-DJT! У 2012 році ми провели ДРУГІ ДНІ ягдтер'єра В УКРАЇНІ!

2013 рік

У 2013 році ми провели 3 міжнародних змагання рангу CACIT і вперше змагання рангу CACIT AndS - «Робота після пострілу», 8 Чемпіонатів України з різних видів випробувань, 8 змагань рангу САСТ, 2 монопородні виставки рангу Чемпіон Клубу і Кандидат в Чемпіони Клубу. На наших заходах було багато учасників з України та інших країн Європи. Ми запрошували зарубіжних експертів, а також самі їздили, як судді і як учасники зі своїми вихованцями за кордон. Вперше собака українського розведення, IJAR JAGDUNIVERSAL, була успішно представлена на найпрестижніших змаганнях породи - 48 Кубку доктора Лакнер! Одне з головних подій року - на 19 інтернаціональних змаганнях AndS «Робота після пострілу» рангу CACIT, 17 серпня 2013 року в Швейцарії, наша українська команда була представлена 2-ма собаками! Ми успішно виступили і більш того, наш пес NERO vom Schindelhaus під керівництвом Анатолія Дементія виступив краще за всіх. Ми перемогли! МASHA vom Roherbaherhof під керівництвом Володимира Пустоварова зайняла 7 місце. У 2013 році ми традиційно успішно провели ТРЕТІ ДНІ ягдтер'єра В УКРАЇНІ!

2014рік

Ми провели перший звітно-виборний з'їзд. Підвели підсумки зробленого, намітили завдання на найближчі роки. Клуб притягує все більше і більше прогресивних людей, мисливців, цінителів цієї унікальної породи - німецький ягдтерьер! Наш Клуб відомий у всьому світі! Нас знають, поважають і цінують в міжнародній спільності любителів породи. На традиційних ювілейний 20-х Міжнародних змаганнях німецьких ягдтерьеров FCI-CACIT - AndS «Робота після пострілу», які проходили у Франції 23 серпня о селищі Vienne le Chateau провінція Шампань, ми взяли активну участь. Українська делегація складалася з 4 чоловік - Анатолій Дем'яненко, Анатолій Дементій, Роман Ярошенко, Віталій Ричанчик. Для участі в змаганнях ми привезли 3 собаки - Chingiz Jagduniversal і Zet Jagduniversal власник Дем'яненко А.І., Kayman Jagduniversal власник Джаббаров К.З. Цього разу з усієї Європи на ці складні дисципліни було заявлено тільки 12 собак. З яких - 3 наші. Наші собаки гідно виступили і показали відмінні результати. У 2014 році ми провели дві клубні виставки, п'ять міжнародних змагань рангу FCI-CACIT. Провели десять змагань рангу САСТ, з них 8 Чемпіонатів України з робочих якостей. Вперше були прийняті іспити ZP «випробування на відповідність породі» суддівськими бригадами, що складаються виключно з українських суддів. Традиційно в жовтні 2014 роки ми провели IV Дні ягдтер'єра в Україні, як завжди на високому рівні.

2015 рік

У 2015 році ми провели дві виставки, дев'ять Чемпіонатів України рангу САСТ з різних дисциплін, три змагання рангу CACIT-FCI (два по норному звірові і один AndS- CACIT), випробування на відповідність породі ZP, кілька випробувань по зайцю і по норному звірові. Вперше ми провели випробування по вільному кабану в природних умовах. На наших заходах оцінювали собак наші клубні експерти, а також судді з Німеччини, Словаччини та Литви! Ми вже традиційно випустили Вісник Клубу № 5. Все це зроблено, завдяки злагодженій роботі всіх членів Клубу, а особливо кістяка Клубу!


2016 рік

У 2016 році ми провели три виставки, 13 змагань рангу САСТ з них 9 Чемпіонатів України з різних дисциплін, три змагання рангу CACIT-FCI (два по норному звірові і один AndS-CACIT), випробування на відповідність породі ZP, кілька випробувань по зайцю та по норному звірові. Делегація з трьох собак в серпні взяла участь в щорічному найпрестижнішому змаганні ягдтер'єрів в Європі - AndS-CACIT в Німеччині. Ми відмінно виступили! Також ми з одноклубниками брали участь в двох змагання по лисиці і одному по кабану рангу CACIT-FCI в Словаччині. Звідти теж ми привезли титули CACIT і відмінні результати! На клубних заходах оцінювали собак наші клубні експерти, а також судді з Німеччини, Австрії та Словаччини! Ми вже традиційно випустили Вісник Клубу № 6. Все це зроблено, завдяки злагодженій роботі всіх членів Клубу!

2017 рік

У 2017 році ми провели три виставки, 13 змагань рангу САСТ з них 9 Чемпіонатів України з різних дисциплін, три змагання рангу CACIT-FCI (два по норному звірові і один AndS-CACIT), випробування на відповідність породі ZP, кілька випробувань по зайцю та по норному звірові. Делегація з трьох собак в серпні взяла участь в щорічному найпрестижнішому змаганні ягдтерьеров в Європі - AndS-CACIT в Німеччині. Ми відмінно виступили! Також ми з одноклубниками брали участь в двох змагання по лисиці і одному по кабану рангу CACIT-FCI в Словаччині. Звідти теж ми привезли титули CACIT і відмінні результати! Наші одноклубники відмінно виступали зі своїми вихованцями в Україні, Білорусії, Молдові, Росії! На клубних заходах оцінювали собак наші клубні експерти, а також судді з Німеччини, Австрії та Словаччини! Ми вже традиційно випустили Вісник Клубу № 6.

2018 рік

У 2018 році ми провели 12 змагань рангу САСТ з них 9 Чемпіонатів України з різних дисциплін, чотири змагання рангу CACIT-FCI (три Interbau-CACIT, і один AndS-CACIT), виставку-IX Чемпіонат Клубу, випробування на відповідність породі ZP, кілька випробувань по зайцю і по лисиці в природних умовах. У тісній співпраці з ФМСУ в травні 2018 роки ми провели практичний семінар для суддів-мисливців по кров'яному сліду і складного багатостороннього іспиту - AndS «Робота після пострілу». Дуже радує те, що зростає інтерес до цих дисциплін серед українських власників ягдтер'єрів!

Ми брали участі в багатьох міжнародних змаганнях за кордоном. Так на міжнародних змаганнях усіх норних порід в Словаччині, серед 200 учасників, молода українська собака Damba Jagduniversal власник Канюка І.В. Закарпатська обл., Зайняла призове третє місце. Також традиційно в серпні ми брали участь в щорічному найпрестижнішому змаганні ягдтерьеров в Європі - AndS-CACIT. У цьому році 24-е змагання Inter AndS "Arbeit nach dem Schuss" "Робота після пострілу" рангу FCI - CACIT проходили 18 серпня 2018 року поблизу міста Ebersberg (Баварія) в Німеччині. Німецький ягдтер'єр з України - RODMAN KLEIN, ABER FEIN успішно склав іспит. Дуже радує, що ми добилися проведення у 2021 році - 27 Inter AndS - CACIT "Arbeit nach dem Schuss" в Україні!

Наш Клуб серйозно конкурує з Клубами Європи, які практикують подібні дисципліни протягом більше 50 років. У той же час ми практикуємо ці дисципліни всього 9 років! І конкурує на рівних! З собаками нашого розведення! Звичайно, це приємно! З дипломами AndS дуже мало ягдтерьеров в Світі! У той же час в нашому Клубі вже більше 20 собак мають подібні дипломи!

Завершенням сезону 2018 року було VIII Дні ягдтер'єра в Україні. Ми їх провели з 11 по 14 жовтня в Закарпатській області. Цілий комплекс дисциплін - ZP-II, CACIT- IPndS, CACIT-Interbau, виставку, ми запросили судити найавторитетніших світових суддів!

Берхард Хаус (Bernhard Haus) (Німеччина) - Президент IV-DJT FCI

Дженні Шредер (Jenny Schröder) (Німеччина) - Почесний Президент IV-DJT FCI

Вальтер Шанда (Walter Schanda) (Австрія) - Віце-Президент IV-DJT FCI Людовит Кичко (Ludovit Kicko) (Словаччина) - почесний член IV- DJT FCI

2019 рік

За не повних п'ять місяців цього року ми провели два Чемпіонати України рангу САСТ, два змагання рангу САСТ, три змагання рангу CACIT-FCI

За 10 років роботи:

Ми провели - 20 монопородних виставок різного рангу, 70 Чемпіонатів України рангу САСТ, 28 змагання рангу САСТ, 36 змагань рангу CACIT-FCI, один іспит GP, 10 іспитів AndS, 12 іспитів ZP-II, велику кількість випробувань на штучній та природніх норах, іспити по зайцю, іспит по вільному кабану в природний умовах.

Наші члени Клубу щорічно беруть участь в міжнародних заходах за кордоном - Словаччина, Німеччина, Словенія, Австрія, Франція, Швеція, Швейцарія.

Наші судді постійно запрошуються для проведення суддівства на престижних заходах за кордоном.

Ми постійно готуємо нових експертів та підвищуємо кваліфікацію чинним суддям.

Ми пропагуємо універсальний і різнобічний розвиток породи в Україні. Німецький ягдтер’єр – найкращий помічник мисливців на полюванні!

За 10 років роботи Клубу 8 активних людей стали Почесними Членами Клубу!

Завдяки нашому Клубного руху рівень породи в Україні значно виріс! Протягом звітного періоду ми постійно шукали найкращі крові за кордоном. Імпортували відмінне поголів'я з кращих європейських розплідників. Наші собаки експортуються в Росію, Білорусію, Казахстан, Узбекестан, Молдову, Литву, Латвію, Естонію, Болгарію, Румунію, Словаччину, Німеччину, Чехію, Данію, Францію, Іспанію, Грецію, Грузію, Вірменію, Китай, США та інші держави.

Протягом цього часу ми постійно висвітлювали свою роботу в ЗМІ - газети, журнали, інтернет. Також щорічно ми видаємо Вісник Клубу зі звітом про виконану роботу.

З повагою

Президент Клубу Анатолій Дем'яненко

25.05.2019 р
 

Фридрих Освальд

Мисливець
Для мене стала найкращою і універсальною!!!
тримав Драта і Курца
мав Лайку
всі посвоєму гарні собачки,шикарні мисливці але не зовсім докінця універсальні, навіть Дратхаар.
спори непотрібні, бо то дурна справа, всерівно кожен любить своє і лишиться при своїй думці і причин для висновків тієї чи іншої думки предостатньо...
З Ягдом можна полювати на значно більшу кількість звіра і птаха ніж з любою іншою породою мисливських собак... Так на деякі види дичини
IMG_0600.JPG
не так ефективно і естетично, якщо так виражатись , але Можливо!
Моя Красунечка родом від собак Дем'яненка А. шикарно справляється з усіма видами полювання, а це і качка, голуб, перепел, нора і очерет з лисом , зайчик, а як гарно йде по сліду.... хоч би не наврочити!!)нажаль в нашій місцевості немає Фазана і Вальдшнепа, але думаю і там би мали можливість себе проявити!
З повагою до всіх колег Мисливців!!!
 
Зверху